Popular Posts

Thursday 2 January 2014

Ο ΟΙΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ AΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΧΤΕΙ.

Φίλοι, ο ΘΕΟΣ  από τον καιρό του προφήτη Ησαΐα τονίζει  οτι όποιος τον ΔΕΝ τον ΤΙΜΑΕΙ με την ΚΑΡΔΙΑ του ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ απο ΑΥΤΟΝ, και οτι και να κάνει ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ  (Ματθαίος 15:8-9) και δήλωσε οτι δεν εντυπωσιάζεται ούτε κρίνει με ανθρωπινά κριτήρια, αλλά ΚΥΤΑΖΕΙ την ΚΑΡΔΙΑ (Α.Σαμουήλ 16:7), να δει αν τον ΑΓΑΠΑΣ και αν έχεις διάθεση να του ΑΝΟΙΞΕΙΣ την πόρτα, που μ'ευγένεια την της χτυπά και σου λέει : « Να, τώρα στέκομαι μπρος στην πόρτα και χτυπώ. Αν ΑΚΟΥΣΕΙΣ την Φωνή μου και ΑΝΟΙΞΕΙΣ την πόρτα θα μπω στο σπίτι σου <στην ΚΑΡΔΙΑ σου> ΕΓΩ και θα ΔΕΙΠΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»(Αποκάλυψη 3:20) και πάλι λέει «Αν με ΑΓΑΠΑΕΙ κάποιος θα εφαρμόσει τον λόγο μου, και ο Πατέρας μου θα τον ΑΓΑΠΗΣΕΙ, και ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ σ'αυτόν και ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ»(Ιωάννης 14:23) 

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ του Χριστού είναι ότι ο ίδιος με τον ΠΑΤΕΡΑ θα ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ μαζί σου.Το σπίτι τους ΘΑ ΕΙΝΑΙ η ΚΑΡΔΙΑ σου, αν τον ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ σου ΔΕΧΤΕΙΣ. Αν όμως διστάζεις να τον εμπιστευτείς και Σωτήρα σου να τον δεχτείς τότε μόνος σου θα μείνεις, και απο την Ευλογία του Πατρός και του Γιου  να κατοικήσουν μαζί σου, θα αποκλειστείς !!! 

Φίλε , το κριτήριο εισόδου στην Αιώνια Ζωή ειναι η ΚΑΡΔΙΑ μας, τίποτε άλλο. Για την ανταπόκριση της καρδιάς του ο πλούσιος νέος έφυγε λυπημένος, και για την ανταπόκριση της ΚΑΡΔΙΑΣ της η γυναίκα που έσπασε το ΑΛΑΒΑΣΤΡΙΝΟ δοχείο με το άρωμα μέχρι σήμερα την μακαρίζουμε!! 

Ο Θεός ΔΕΝ κατοικεί σε οικείες χτισμένες μ'ανθρώπινα χέρια βροντοφωνάζει ο Προφήτης (Ησαΐας 66:1-2) αλλά τα μάτια του περιτρέχουν όλη τη γη, για να δείξει την παντοδυναμία του σ'εκείνους που η ΚΑΡΔΙΑ τους είναι ειλικρινής απέναντι του.(Β. Χρονικών 16:9) Σ'εκείνους που το ΚΑΛΕΣΜΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ ν'ανοίξουν την ΚΑΡΔΙΑ τους και ΣΩΤΗΡΑ τους να τον ΔΕΧΤΟΥΝ το απαντούν !!!!

Πολύτιμη Ψυχή, σου εύχομαι χωρίς δισταγμό τον ΧΡΙΣΤΟ  ΣΩΤΗΡΑ σου να τον ΔΕΧΤΕΙΣ, και τοτε Ο ΠΑΤΗΡ και ο Κύριος  Ημών Ιησούς Χριστός ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ στην ΚΑΡΔΙΑ σου, και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ Σ' ΑΦΗΣΟΥΝ ούτε ΘΑ Σ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ.(Εβραίους 13:5)

No comments:

Post a Comment