Popular Posts

Sunday 19 January 2014

Η ΑΥΞΗΣΗΣ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΣ.

Φίλοι, η Σωτηρία είναι το ανεκτίμητο ΔΩΡΟ του Θεού (Εφεσιους 2:8-9,Τίτος 3:4,Α.Πέτρου 1:23) αλλά η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ του Σωσμένου ΑΝΑΓΕΝΗΜΜΕΝΟΥ Χριστιανού ειναι συνέπεια ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ  ατομικής ΘΥΣΙΑΣ « Αν λοιπόν ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΤΕ με τον Χριστό , να ζητάτε τα επουράνια πράγματα (1)...ΝΕΚΡΩΣΤΕ λοιπον τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γήινης φύσης σας : την πορνεία , την ηθική ακαθαρσία, το παθός την κακή επιθυμία και την πλεονεξία, η οποία ειναι ειδωλολατρία(5).. ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ κι εσεις από πανω σας ολα αυτα: την οργή, το θυμό, την κακία, τη βλασφημία , καθως και την αισχρολογία απο το στόμα σας. Μην ΨΕΥΔΕΣΤΕ ο ενας στον αλλο ΑΦΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ απο πάνω σας τον ΠΑΛΙΟ ΕΑΥΤΟ με τις ΠΡΑΞΕΙΣ του και ντυθείτε τον νέο»(Κολοσσαεις 3:1,5,8-9) 
Για ν' αποβάλλει ο σωσμένος τον παλιό του εαυτό χρειάζεται ΑΓΩΝΑΣ, γιατί πρέπει ο ίδιος να θανατώσει, να νεκρώσει κάθε παλιά του συνήθεια που πλήγωνε τους άλλους η τον τον εαυτό του και την όποια σαν ένα καλά εφαρμοζόμενο γάντι την φορούσε !!!

Για να πετύχω την απελευθέρωση από τον παλιό εαυτό, πρέπει να Ζω συνδεδεμένος με τον Χριστό κάθε στιγμή της Ζωής μου, γιατί κάθε στιγμή που δεν θα ζω συνδεδεμένος με τον Χριστό, θα ζει από μέσα από την συμπεριφορά μου ο Παλιός μου εαυτός !

Θα αυξηθω εις τον Χριστό και το ίδιο και εσύ ανάλογα με πόσο πολύ το επιθυμώ, και με το πόσο πολύ είμαι αποφασισμένος να ΝΕΚΡΩΣΩ τον παλιό βολικό εαυτό μου.
«
Σας παρακαλώ λοιπόν αδελφοί...... να ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ -στον Θεό- ΟΛΟΝ τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΘΥΣΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ, ΑΓΙΑ και ΕΥΠΟΣΔΕΧΤΗ στον ΘΕΟ. Αυτή είναι η ΠΡΑΓΜAΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ σας . Και ΜΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΣΤΕ στον τρόπο ζωης του κόσμου αυτου, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΣΤΕ καλλιεργώντας ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ -που πηγάζει απο την διδασκαλία και τα λόγια του Χριστού -ώστε να διακρίνετε ποιο ειναι το Θέλημα του Θεου, το καλό και ΑΡΕΣΤΟ και το τέλειο»(Ρωμαίους 12:1-2) ειναι η προτροπή του Αποστόλου Παύλου για τον καθένα που στον Χριστό εχει ΔΟΘΕΙ και θέλει απο την παλιό εαυτό να απελευθερωθεί ,και να φορέσει τον καινούργιο που είναι στις προδιαγραφές του Χριστού !! 
Φίλοι μου, εάν όμως το Χριστό Σωτήρα και ΚΥΡΙΟ σας δεν έχετε ΔΕΧΤΕΙ, η κάθε προσπάθεια *Αγιοποιησεως* σας, <να πολεμήσετε την σάρκα σας> θα είναι μάταιη, αλλά ακόμα και αν τα καταφέρνατε που ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ, πάλι από τον Παράδεισο θα ήσασταν αποκλεισμένοι επειδή δεν ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΑΤΕ τον ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ σας να τον ΔΕΧΤΕΙΤΕ αλλα νομίσατε οτι χάρη στα δικά σας έργα στη βασιλεία του θα μπείτε !! 

Πολυτιμότατες Ψυχές, Η ΑΓΑΠΗ του Χριστού εις τον ιδιο μας ΚΑΛΕΙ, ΣΩΤΗΡΑ μας να τον ΔΕΧΤΟΥΜΕ για να ΜΠΟΥΜΕ στη ΖΩΗ. (Ματθαίος 11:28,Ιωάννης 6:35,40,7:37,8:5, 10:9,Αποκάλυψη 3:20) 

Πρώτα πρέπει τον Χριστό να ΑΣΠΑΣΤΕΙΣ και ΣΩΤΗΡΑ σου να τον ΔΕΧΤΕΙΣ και μετά με την βοήθεια του Αγίου του Πνεύματος που θα λάβεις, απο κάθε καταστροφική παλιά σου συνήθεια που είσαι αποφασισμένος να απαλλαγείς θα απαλλαγείς, και για την ΥΠΑΚΟΗ σου και τις νίκες σου κατά της αμαρτίας και για τα άλλα καλά σου έργα θα ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΕΙΣ . Αμήν !!!(Β.Θεσσαλονικεις 1:10, A.Kορινθιους 3:13)

No comments:

Post a Comment