Popular Posts

Tuesday 28 January 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΠΙ ΓΗΣ ΘΕΟΣ (Ιωαννης 1:1-4)

Είναι άξιο παρατηρήσεως οτι ενώ όλοι μας, η σχεδόν όλοι μας πιστεύουμε στην Αγία Τριάδα, δηλαδή οτι υπάρχει απόλυτη ισότητα  μεταξύ, Πατρός, Γιου, και Αγίου Πνεύματος, και οτι ο Χριστός ειναι ομοούσιος  με τον Πατέρα, παρόλα αυτά λίγοι συνειδητοποιούν οτι ο Χριστός ειναι ο ΠΡΟΥΠΑΡΧΩΝ ΑΠΑΤΩΡ ως προς την Σάρκα, Αμητωρ ως προς την Θεοτητα του  ΘΕΟΣ ο ΛΟΓΟΣ που τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΗ η δημιουργία από τον ιδιο  δημιουργήθηκε, και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα δημιούργημα, τίποτε στην γη, η στους Ουρανούς , σ'όλο το Σύμπαν που να μην εχει γίνει από τον ιδιο και για την Χαρη του !!!

 «Ο Ιησούς Χριστός ειναι η ΟΡΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Αόρατου ΘΕΟΥ ο  "Πρωτοτόκος"ολης της κτήσεως < και όχι ο πρωτογενnθεις όπως οι μάρτυρες του Ιεχωβά υποστηρίζουν> αλλά το στέμμα, κορόνα και η ΑΡΧΗ ολης της δημιουργίας, ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ολης της ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, διοτι ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, οσα υπάρχουν στους Ουρανούς και κάτω στη γη, ΟΛΑ οσα βλέπουμε και ΟΛΑ  τα αόρατα. Τα πάντα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ δημιουργήθηκε μέσο του ΧΡΙΣΤΟΥ και για την ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΞΑ. Ο Πνευματικός και ο αόρατος κόσμος με τους Θρόνους καθως και τα Βασίλεια οι Αρχές και οι εξουσίες. Και είναι Αυτός που ΥΠΗΡΧΕ πριν απ'όλα και τα ΠΑΝΤΑ εχουν ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ χάρη σ'αυτον»(Κολοσσαεις 1:15-17) και είναι Αυτός που ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ολο το σύμπαν με την δύναμη του λόγου του !!
Το να διατηρούμε μόνο την εικόνα της ενσάρκωσις του  οτι είναι ο μικρός Χριστούλης, και ΟΧΙ O Προαιώνιος ΘΕΟΣ ο ΛΟΓΟΣ που ηταν ΠΑΝΤΟΤΕ με τον ΠΑΤΕΡΑ και τα πάντα ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ απο ΑΥΤΟΝ, που ειναι  η ΠΗΓΗ της ΖΩΗΣ και το ΦΩΣ που φέγγει στο σκοτάδι (Ιωάννης 1:14) μας αδικεί γιατί δεν μας επιτρέπει να συνειδητοποιήσουμε οτι είμαστε μικρότεροι απο ένα κόκκο άμμου στο σύμπαν, και μας κάνει να τον ΑΨΗΦΟΥΜΕ αντί στα γόνατα να παίσουμε και με καρδιακή συντριβή  συγχώρεση να του Ζητήσουμε συνειδητοποιώντας οτι αν μ'ολη μας την καρδιά δεν του δοθούμε και ΣΩΤΗΡΑ μας τον δεχτούμε για ΠΑΝΤΑ ΜΑΚΡΙΑ του ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ.

Αδέλφια βγείτε απ'τον Πνευματικό Λήθαργο.  Χριστουλης ήταν για μας όταν ήμασταν Παιδάκια, αλλά τώρα γνωρίζουμε οτι είμαστε αμαρτωλοί και έχουμε ΑΝΑΓΚΗ απο την ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ του για να μπούμε στην ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ,  και αν με μετάνοια δεν ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ και ΣΩΤΗΡΑ  μας δεν τον ΔΕΧΤΕΙΤΟΥΜΕ μακριά του θα χαθούμε !!


"Κύριε Ιησού Χριστέ συγχώρεσε με που ολα αυτά τα χρόνια μακριά σου ζούσα και την ΧΑΡΗ σου την αγνοούσα. Σήμερα Κύριε, σου ζητώ, να έρθεις στην Ζωή μου, και να γίνει το δικό σου θέλημα στη Ζωή μου".Είμαι δικός/ια σου. Είναι η προσευχή Αφιερώσεως που ο Χριστός θα απαντήσει και με την παρουσία του στην Ζωή σου θα σε τιμήσει, και την Αιώνια Ζωή μαζί του θα σου χαρίσει. Αμήν!

No comments:

Post a Comment