Popular Posts

Saturday 18 January 2014

Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΙΣΟΥΤΑΙ Μ’ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΑΚΟΟΥ ΜΑΘΗΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

« Σας δίνω μια καινούργια εντολή: Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον· όπως εγώ σας αγάπησα, κι εσείς να αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Από τούτο θα ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ, εάν ΕΧΕΤΕ ΑΓΑΠΗ ο ένας προς τον άλλον.» (Α.Ιωαννης 13:34-35) ήταν η αποχαιρετιστήρια Βασιλική ΕΝΤΟΛΗ του Κυρίου μας γιατί αυτός που ΑΓΑΠΑΕΙ έχει ΚΙΟΛΑΣ ΤΗΡΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον ΝΟΜΟ. Καθότι το, " Μη μοιχεύσεις", "Μη φονεύσεις", "Μη κλέψεις", "Μη ψευδομαρτυρήσεις", "Μη επιθυμήσεις"οπως και κάθε άλλη εντολή, συμπεριλαμβάνεται μέσα σε τούτο τον λόγο,: "Να ΑΓΑΠΑΣ τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου"».(Ρωμαίους 13:9-10)

Αγάπη είναι αυτοθυσία, είναι να συμπονώ τον αδελφού μου, και να ανταποκρίνομαι, και ΟΧΙ να παραμένω αδιάφορος στην ανάγκη  του «Να πως μάθαμε τι ειναι αγάπη .ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ τη Ζωή του για ΧΑΡΗ μας, ετσι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ κι εμεις να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ τη ζωη μας γαι χάρη των αδελφών μας»(Α.Ιωαννου 3:16)

Χθες μετά απο μια άτυχη συναλλαγή που ειχα με τον εγγονό μου αισθάνθηκα τον έλεγχο του Αγίου πνεύματος να μου λέγει οτι ΠΑΡΑΒΙΑΣΑ τον ΝΟΜΟ της ΑΓΑΠΗΣ. Γιατι « Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί· η αγάπη δεν φθονεί· η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν υπερηφανεύεται, δεν φέρεται με απρέπεια, δεν ζητάει τα δικά της, δεν εξάπτεται, δεν συλλογίζεται το κακό· δεν χαίρεται στην αδικία, συγχαίρει όμως στην αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει»(Α.Κορινθιους 13:4-7)

" Σ'ευχαριστώ Κύριε Ιησού Χριστέ για την Χάρη και το Έλεος σου πότε δεν στερεύει, και λόγο της απέραντης χάρης σου δεν με τιμωρείς με την Τιμωρία που μου πρέπει, αλλά με τη ΧΑΡΗ που δεν την αξίζω. Σ'ευχαριστώ ΣΩΤΗΡΑ μου, που είσαι Ο ΚΥΡΙΟΣ κάθε ελέους και ΣΥΜΠΟΝΟΙΑΣ. ΓΕΝΗΘΕΙΤΩ το Θέλημά σου στη Ζωή μου" Ήταν η χθεσινή  μου προσευχή μετάνοιας.

No comments:

Post a Comment