Popular Posts

Thursday 31 January 2013

ΑΝ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ, ΑΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙΣ.

Φίλοι το βιβλικό αξίωμα πάντοτε ήταν οτι δεν μπορείς να εργασθείς για την Σωτηρία σου, αλλά μπορείς και πρέπει να ΚΙΝΗΘΕΙΣ για την Σωτηρία σου.
Ο Θεός στον λαό Ισραήλ μέσω του Προφήτη είπε " Και θα με ζητήσετε, και θα με βρείτε, όταν με ζητήσετε με όλη σας την καρδιά. Και θα βρεθώ από σας, λέει ο Κύριος· και θα αποστρέψω την αιχμαλωσία σας."(Ιερεμίας 29;13)
Φίλοι στην ευλογία του Χριστού δεν μπαίνομε ασυνείδητα μ'  ένα βάπτισμα ασυνείδητο  η με κάποια άλλη πράξη που δεν εκφράζει την γνήσια και διακαή επιθυμία της καρδιάς μας, άλλα μονό συνειδητά !!
Ο Χριστός σ' όλους  είπε ¨Ζητάτε, και θα σας δοθεί· ψάχνετε, και θα βρείτε· κρούετε, και θα σας ανοιχτεί·  επειδή, καθένας που ζητάει, παίρνει, κι αυτός που ψάχνει, βρίσκει, και σ' αυτόν που κρούει, θα ανοιχτεί."(Λουκάς 11:9,Ματθαίος 7:7-8) και στις Παροιμίες ο λόγος του Θεού πάλι μας βεβαιώνει οτι για να Σωθεί κάποιος πρέπει συνειδητά και μ' όλη την καρδιά του τον Θεό και Χριστό να ΖΗΤΗΣΕΙ "Εγώ, εκείνους που με αγαπούν, τους αγαπώ· κι εκείνοι που με ζητούν, θα με βρουν.

Ο Χριστός φίλοι μου που ήρθε ψάξει και να σώσει το ΑΠΟΛΟΛΟΣ,(Ματθαίος 18:11) κάθε χαμένο αμαρτωλό και είπε: " ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΟΠΙΑΖΕΤΕ ΚΙ ΕΙΣΤΕ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΩ" (Ματθαίος 11:28), στον Χριστό φίλε πρέπει να προστρέξει κάθε αμαρτωλός που στην Ευλογία του Θεού θέλει να μπει και από τον παράδεισο να μην αποκλειστεί.
Τον Χριστό ακολούθησαν οι μαθητές του αφού άφησαν τα δίχτυα τους και τις δουλειές τους. Στον Χριστό έτρεξε η αιμορραγουσα για δώδεκα χρόνια γυναίκα και γιατρεύτηκε και  ΣΩΘΗΚΕ.(Λουκάς 8;43-48).
Στον Χριστό έτρεξε κάθε αμαρτωλός που Σώθηκε η γιατρεύτηκε και απο τον  Χριστό ζήτησε ο Πατέρας του δαιμονισμένου νέου να γιατρέψει τον γιο του -που οι μαθητές του αδυνατούσαν- και με πόνο και ειλικρίνεια του ζήτησε  να γιατρέψει και την απιστία του "ΒΟΗΘΑ με στην ΑΠΙΣΤΙΑ μου" (Μάρκος 9:23-24)
Φίλε σ' όποια  καρδιακή κατάσταση και αν ευρίσκεσαι αν όπως  ο Πατέρας του δαιμονισμένου νέου  ΚΙΝΗΘΕΙΣ και την δυσκολία σου του ομολογήσεις, τον Εμπιστευτείς και του ζητήσεις να σε απελευθερώση από την δυσπιστία σου, ο Χριστός  τα αίτημα σου θα απαντήσει. Όποιο και αν είναι το εμπόδιο Φίλε που ως σήμερα  σε κράτησε μακριά από την ευλογία του, αν του  το ομολόγησεiς και την βοήθεια του Ζητήσεις  θα το αφαιρέσει και ο ίδιος την  Άπέραντη  Αγάπη  του θα σου γνωστοποιήσει ώστε να τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ και στην Σωτηρία του και εσύ να μπεις, αλλά πρέπει στο Κάλεσμα του να ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΕΙΣ . Ο Χριστός φίλε σε βεβαιώνει οτι αν τον πλησιάσεις , αν το κάλεσμα του απαντήσεις εκείνος θα σε πλησιάσει περισσότερο και εκείνος στο ΛΙΜΑΝΙ του και στην Ευλογια του και στην Αιώνια Ζωή θα σ' οδηγήσει.
" Κύριε Ιησού Χριστέ Βοήθα  με στην δυσπιστία, απελευθέρωσε με από την δυσπιστία μου" είναι μια προσευχή που θα την τιμήσει και με στοργή τα βήματα στον ίδιο θα τα οδηγήσει.
Εύχομαι σήμερα στον Χριστό την κατάσταση σου, τα προβλήματα σου να του ομολογήσεις και να του ζητήσεις να σε βοηθήσει και στην ΣΩΤΗΡΙΑ του βήμα με βήμα θα σε οδηγήσει.!

No comments:

Post a Comment