Popular Posts

Sunday 13 January 2013

Ο OΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Είναι απαραίτητο αν επιθυμούμε τον Χριστό να ευχαριστούμε να γνωρίζουμε ποια ειναι τα χαρακτηριστικά των ΜΑΘΗΤΩν του Χριστού και να τους ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ, γιατί οι Απόστολοι και οι Πρώτοι γνήσιοι μαθητές του Χριστού που μας περιγράφει το Ευαγγέλιο είναι το παράδειγμα μας προς ΜΙΜΗΣΗ και ΟΧΙ προς ΠΡΟΣΚΎΝΗΣΗ. 
Πραγματικός μαθητής του Χριστού είναι ο καθένας που οπως οι Απόστολοι το EΓΩ του εχει ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ και τον Χριστό Υπακούει και Ακολουθεί.

Ο μαθητής του Χριστού ΔΕΝ γίνεται να είναι Εκμεταλλευτής. Αν κάποιος εκμεταλλεύεται τον αδελφό του αυτός ΔΕΝ ειναι μαθητής του Χριστού. ΚΑΝΕΝΑΣ Απόστολος η γνήσιος Χριστιανός δεν εκμεταλλεύτηκε < εν γνώσει του, με πρόθεση> τον αδελφό του η τον συνάνθρωπο του.
Ο μαθητής του Χριστού ΔΕΝ Ψεύδεται. Αν γλιστρήσει και στην ταραχή του πει ψέματα ΜΕΤΑΝΟΕΙ,Συγχώρεση απο τον Θεό Ζητα, την ΑΛΗΘΕΙΑ ομολογεί, αλλα ΔΕΝ ΖΕΙ επιτρέποντας στον εαυτό του να λέγει ΨΕΜΑΤΑ. Ο γνήσιος Πιστος που ΣΩΤΗΡΑΣ και ΚΥΡΙΟΣ του είναι ο Χριστός την ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ακόμα και οταν γνωρίζει οτι πολύ πιθανόν θα τιμωρηθεί, θα αντιμετωπίσει ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ επιπτώσεις.

Ο Μαθητής του Χριστού ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ,ΔΕΝ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ουτε δέχεται κολακείες, ΔΕΝ διακατέχεται απο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΨΙΑ γιατί αναγνωρίζει οτι χάρη στη Χάρη του Κυρίου του εχει ΣΩΘΕΙ και ΟΧΙ χάρη στο Δόγμα του η στην Εκκλησία του.

Ο Μαθητης του Χριστου ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ τους Άγιους τους εν Χριστό κοιμηθέντες αδελφούς του, αλλά τους ΤΙΜΑ, οπως εκτιμά και τιμα και τους εν ΖΩΗ Αγίους πιστούς αδελφούς του, γιατί Άγιοι μας βεβαιώνει η γραφή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτοί που έχουν Φωτοστέφανο, αλλά όλοι όσοι στον Χριστό Έχουν ΔΟΘΕΙ και Σωτήρα τους τον έχουν ΔΕΧΤΟΙ. Διαβάστε φίλοι μου όλες τις επιστολές του Ευαγγελίου να διαπιστώσετε οτι οι Απόστολοι τις αποτείνουν στους Αγίους, δηλαδή στους αμαρτωλούς που τον Χριστο Εμπιστεύτηκαν και Σωτήρα τους τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ και αν κάποιος στον Χριστό ΔΕΝ εχει συνειδητά ΔΟΘΕΙ, και ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ ΔΕΝ είναι ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ !

Οι μαθητές του Χριστού ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΕ στους Αγίους στους κοιμηθέντες αδελφούς τους.
Το παράδειγμα μας προς μίμηση είναι οι Απόστολοι οτι ενώ καταδιώκονται και ο πρωτομάρτυρας ΣΤΕΦΑΝΟΣ βρίσκεται ήδη στον ΟΥΡΑΝΟ. ΔΕΝ ακούμε όμως κανέναν Απόστολο η άλλο καταδιωκόμενο πιστό να Επικαλείται τον Αγιο Στέφανο η κάποιον Άλλο Άγιο στον ΟΥΡΑΝΟ, άλλα Ολοι τους προσεύχονται και επικαλούνται Τον ΣΩΤΗΡΑ και ΘΕΟ τους ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

Οι μαθητές του Χριστού προσεύχονται ΜΟΝΟ στην Αγια Τριαδα. Στον Επουράνιο μας Πατέρα στο Όνομα του Γιου του του Ιησού Χριστού, στον Ιησού Χριστό, η και την Βοήθεια και συμπαράσταση του Αγίου Πνεύματος επικαλούνται , αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΕ στους αποδημησαντες αδελφούς τους εις τον ΟΥΡΑΝΟ.

Οι μαθητές του Χριστού ΔΕΝ ΔΗΛΗΤΡΙΑΖΟΥΝ άλλους με τα λόγια τους. 
Αγαπούν τους συνανθρώπους τους. ΔΕΝ συγκαλύπτουν την ατιμία, την αμαρτία,το ψέμα, την αδικία αλλά προτρέπουν κάθε αμαρτωλό στο ΧΡΙΣΤΟ να αποτανθεί και να ΔΟΘΕΙ ώστε απο τις αμαρτίες του να συγχωρηθεί και στην Αιωνια Ζωή να μπει.

Οι μαθητές του ΧΡΙΣΤΟΥ ζουν την Απελευθερωμένη απο τον Κύριο τους Ζωή, την καινούργια Ζωή που ο ΧΡΙΣΤΟΣ τους έχει χαρίσει, και που ΔΕΝ τους καταθλίβει η ΕΝΟΧΗ, γιατί ολες οι αμαρτίες τους απο τον ΧΡΙΣΤΟ έχουν ΣΒΗΣΤΕΙ και και όσο απέχει η δύση απο την ανατολή ΕΧΟΥΝ μακριά τους χαθεί.
Διάβασε τα εδάφια Ψαλμός 103:12, Α.Ιωάννου 1:7,Αποκάλυψη 1:5,Ρωμαίους 3:25,Εβραίους 9:12-14, και Κολοσσαεις 1:14 να διαπιστώσεις την ΑΙΩΝΙΑ Συγχώρεση αμαρτιών που εξασφάλισε με την θυσία του ο ΧΡΙΣΤΟΣ στους αμαρτωλούς που του Έχουν ΔΟΘΕΙ και Σωτήρα τους τον έχουν Δεχτεί.(Ιωάννης 1:12.13.3;16,36)

Οι μαθητές του Χριστού είναι γεμάτοι ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ γιατί εχουν ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ οτι Χάρη στην μεγάλη Χάρη του Κυριου τους έχουν ΣΩΘΕΙ και Οχι χάρη στα δικά τους ανάξια έργα «Γιατί πράγματι με παροχή ΧΑΡΗΣ έχετε Σωθεί μέσω Πίστεως.Κι αυτο ΔΕΝ ειναι ΕΠΙΤΕΥΜΑ δικο σας. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ»(Εφεσιους 2:8-9)

Οι μαθητές του ΧΡΙΣΤΟΥ αλληλοβοηθουντε, και πρέπει να είναι σπλαχνικοί και πονόψυχοι προς όλους τους αδυνάτους.

Σημείωσης : Ο μαθητής του Χρίστου ως άνθρωπος φοβέρα ΥΣΤΕΡΕΙ, και παρολη την διάθεση του τον Κύριο του να ευχαριστήσει και τους Αποστόλους να μιμηθεί αποτυγχάνει και μετανοεί για την αποτυχία του και αμαρτία του, αλλα ΠΟΤΕ την ΠΙΣΤΗ και την ΕΥΓΝΟΜΟΣΥΝΗ του στον ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ του δεν την ΧΑΝΕΙ, γιατι βαθειά στην καρδιά του γνωρίζει οτι ΧΑΡΗ στη ΧΑΡΗ του Κυρίου του ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ και οχι Χάρη στην δική του άμεμπτη διαγωγή.

Σου εύχομαι Φίλε μου αν ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ακόμα ΠΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ του ΚΥΡΙΟΥ να του ΔΟΘΕΙΣ, Σωτήρα σου να τον ΔΕΧΤΕΙΣ, απο τον ΧΡΙΣΤΟ να ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ και τους Αποστόλους και τους γνήσιους ΜΑΘΗΤΕΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ να μιμηθείς

No comments:

Post a Comment