Popular Posts

Wednesday 30 January 2013

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.

 Γιατί όλοι αμάρτησαν και βρίσκονται μακριά απο την Δόξα του θεου. Ετσι η δικαίωση τους γίνεται ΔΩΡΕΑΝ με τη δική του χάρη, μέσω του απολυτρωτικού έργου του Ιησού Χριστού.(Ρωμαίους-24)

Δικαίωσης είναι η έγκρισης του θεου να ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ τον αμαρτωλό που εμπιστεύτηκε και βασίστηκε στον Χριστό για την ΣΩΤΗΡΙΑ της Ψυχής του σαν να μην αμάρτησε χάρη στην ΘΥΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ που στον Σταυρό Πλήρωσε την τιμωρία για την αμαρτία όλου του κόσμου.(Διάβασε Ρωμαίους κεφάλαιο 3:21-28 που εξηγεί για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ του αμαρτωλού). Ώστε όποιος αμαρτωλός για την Σωτηρία της Ψυχής του τον Χριστό ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και Κύριο και προσωπικό του Σωτήρα τον ΔΕΧΤΕΙ, να μην τιμωρηθεί αλλα να λάβει Αιώνια Ζωη, γιατί την τιμωρία για τις δικές του αμαρτίες ΠΛΗΡΩΣΕ ο ΑΝΑΜAΡΤΗΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ στον Σταυρό. 
Η δικαίωσης του αμαρτωλού δεν βασίζεται στα δικά του ΑΝΑΞΙΑ έργα που είναι κοπρώνας στα μάτια του ΘΕΟΥ, αλλα ΧΑΡΗ στην ΑΙΜΑΤΗΡH ΘΥΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ που πρόσφερε το ίδιο του το ΑΙΜΑ τη Ζωή του για να μας πλύνει απο την Θανατηφόρο αμαρτία
Ας καταλάβουμε και ας άσπαστουμε τις  τρις Σωτηριακεςαλήθειες : 
Α) Η Τιμωρία της Αμαρτίας ειναι η Αιώνια απομάκρυνσης απο τον ΘΕΟ. Η αιώνιος τυραννία της ψυχής μακριά απο τον Θεό. 
Β)Η Σωτηρία του αμαρτωλού ΔΕΝ είναι ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ για τα έργα του αλλά ειναι Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ της ΧΑΡΗΣ του και τίποτε λιγοτερο. Όλα τα έργα που αποσκοπούν για να κερδίσει ο αμαρτωλός την ΣΩΤΗΡΙΑ ειναι σαν ΚΟΠΡΏΝΑΣ -ΣΑΝ ΡΟΥΧΟ ΡΥΠΑΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΛIΓΔΑ (Ησαΐας 64:5)- στα μάτια του ΘΕΟΥ που έστειλε τον Γιο του να ΧΥΣΕΙ το ιδιο του το αίμα για να Πληρώσει με την δική του αιματηρή ΘΥΣΙΑ την απελευθέρωση του αμαρτωλού από την ΔΙΚΑΙΗ ΤΙΜΩΡΙΑ. 
Η ΣΩΤΗΡΙΑ είναι το ΔΩΡΟ της ΧΑΡΗΣ του ΘΕΟΥ και τίποτε παραπάνω. Είναι ΧΑΡΗΣ που δεν την αξίζει ο αμαρτωλός αλλά ο ΘΕΟΣ μέσα από το μεγάλο του ΕΛΕΟΣ την ΔΙΝΕΙ σε κάθε Αξιολύπητο αμαρτωλό που τον Γιο του Τον ΧΡΙΣΤΟ ΑΣΠΑΣΤΕΙ και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ, Τίποτε λιγότερο από την Χάρη του Θεού δεν αρκεί για την σωτηρία μας."Πράγματι με ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ έχετε ΣΩΘΕΙ μέσω Πίστεως. Και αυτό ΔΕΝ είναι Επίτευγμα δικό σας ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ. Για να μην λάχει και καυχηθεί κανείς»(Εφεσιους 2:8-9) 
Γ) Την Σωτήρια χάρη του Ο ΘΕΟΣ την ΔΙΝΕΙ χωρίς εξαίρεση σε κάθε αμαρτωλό που τον Γιο του τον ΧΡΙΣΤΟ εχει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και ΑΣΠΑΣΤΕΙ και ΟΧΙ απλώς στον καθένα που καυχιέται πως είναι Χριστιανός αλλά τον ΧΡΙΣΤΟ δεν έχει καρδιακά εμπιστευτεί και ΣΩΤΗΡΑ και Κύριο του ΔΕΧΤΕΙ.(Ιωάννης 1:12-13,3;16,36, 5:24,6:39,47,7:37, Αποκάλυψης 3:20)
Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΣΩΤΗΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ
Φίλε μου σου εύχομαι να εμπιστευτείς ανεπιφύλακτα τον ΧΡΙΣΤΟ, ν' ανοίξεις ΔΙΑΠΛΑΤΑ την καρδιά σου και ΣΩΤΗΡΑ και ΚΥΡΙΟ σου να τον ΔΕΧΤΕΙΣ και στην ΕΥΛΟΓΙΑ του να ΜΠΕΙΣ. Αμήν.!

No comments:

Post a Comment