Popular Posts

Sunday 17 February 2013

TΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ;

Μήπως εννοεί την επιθυμία την Βούληση του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ;
Γιατί τότε καλό θα είναι πάντοτε να γνωρίζουμε την Βούληση, την Επιθυμία την ΘΕΛΗΣΗ του Αγίου Πνεύματος . 
Στην αποκάλυψη οι επιστολές προς τις εκκλησίες των Θυάτειρων, των Σάρδεων, της Φιλαδέλφειας και της Λαοδικειας τελειώνουν με την σύσταση «Όποιος έχει αυτιά ας ΑΚΟΥΣΕΙ τι λεει το ΠΝΕΥΜΑ στις Εκκλησίες»(Αποκάλυψη,3:6,3:13, 3;22)

Ποια είναι λοιπόν η επιθυμία, η Βουλή του Αγίου Πνεύματος για τα Πιστά παιδια του Κυρίου;
Στην επιστολή προς τους Εφεσιους ο Απόστολος Παύλος μας πληροφορεί οτι στον κάθε πιστό ξεχωριστά δόθηκε η χάρη σύμφωνα με τη Δωρεά του Χριστού..και ο Χριστός Όρισε άλλους Αποστόλους, άλλους προφήτες, άλλους ευαγγελιστές και άλλους ποιμένες και δάσκαλους, με ΣΚΟΠΟ τον ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟ των Αγίων ( δηλαδή των Πιστών) για την επιτέλεση των διαφόρων υπηρεσιών για την οικοδομή του Σώματος του Χρίστου. Μέχρι να φτάσουν στην ΕΝΟΤΗΤΑ που δίνει η πίστης και η βαθιά γνώση του Γιου του Θείου(Εφεσιους 4:11-13)

Ο λόγος που Ο Χριστός προίκισε το Σώμα του την Εκκλησία που ειναι το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΩΝ Χριστιανών (και ΟΧΙ μια οι δυο εθνικες Εκκλησιες) με χαρίσματα είναι για να συμβάλλουν στην οικοδομή και κατάρτιση των αδελφών τους ώστε να γίνουν άνθρωποι τέλειοι, φτάνοντας στο ύψος της τελειότατος του Χριστού.(Εφεσιους4:14)

Για την κατάρτιση και αύξηση των πιστών Παιδιών του Κυρίου- των ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΜΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ- το Άγιο Πνεύμα του Κυρίου μας ΕΔΩΣΕ χαρίσματα. «Στον καθένα <ουδενός γνήσιου πιστού Εξαιρουμένου> ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ η ΦΑΝΕΡΩΣΗ του Αγίου Πνεύματος για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ»(Α.Κορινθιους 12:7)
"Έτσι στον ένα το ΠΝΕΥΜΑ δίνει το χάρισμα να μιλάει με θεία σοφία, σ'έναν άλλο το ίδιο το Άγιο ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΝΕΙ το χάρισμα να μιλάει με Θεία γνώση. Σε άλλον το ίδιο Αγ.ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΝΕΙ ξεχωριστή δύναμη Πίστεως, σε άλλον το ίδιο Αγ.ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΝΕΙ τη δύναμη της Θεραπείας ασθενειών. Σε άλλον το ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΝΕΙ τη δύναμη να κάνει θαύματα, σ' έναν άλλο να μεταβιβάζει μηνύματα από τον ΘΕΟ. Σε άλλον, το δώρον να διακρίνει τα Ψεύτικα πνεύματα απο το Αληθινό Πνεύμα, σε άλλον τη δυνατότητα να λαλεί διάφορα είδη γλωσσών, και σε άλλον την ικανότητά να εξηγεί αυτές τις γλώσσες. Και όλα αυτά είναι οι ενέργειες ενός και του αυτού ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που ΧΟΡΗΓΕΙ τα χαρίσματα όπως ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ στον καθένα ξεχωριστα.(Α.Κορίνθιους 12:8-10)
Και αυτά τα Χαρίσματα τα κατανέμει το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ όπως εκείνο ΘΕΛΕΙ σε κάθε γνήσιο Πιστό, Αναγεννημένο Χριστιανό που στον Χριστό έχει ΔΟΘΕΙ και Σωτήρα του ΔΕΧΤΕΙ για τον καταρτισμό, αύξηση και στερέωση του σώματος του Χριστού των υπόλοιπων αδελφών ! 

Φίλε μου το Άγιο Πνεύμα σε καλεί στον Χριστό να ΔΟΘΕΙΣ, και από το Αγιο Πνεύμα θα βαπτιστείς και στην Αιώνια Ζωή θα μπεις.
" Κύριε Ιησού Χριστέ σου ΔΙΝΟΜΑΙ, σου ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ, Ελα στη Ζωη μου και μείνε μαζί μου Όλες τις ήμερες της Ζωής μου" ειναι η προσευχή που Σώζει τον αμαρτωλό που στον Χριστό Αφιερωθεί

No comments:

Post a Comment