Popular Posts

Wednesday 13 February 2013

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ο Χριστός ειπε « Εγώ είμαι το Ζωντανό ψωμί που κατέβηκα από τον Ουρανό .Απ' αυτό το Ψωμί αν φάει κάποιος θα ζήσει αιώνια. Και το Ψωμί που εγω θα δώσω ειναι η σάρκα μου την όποια προσφέρω για ν'αποκτήσει Ζωή ο κόσμος»(Ιωάννης 6:51)

«Σας βεβαιώνω, πως αν δεν φάτε την σάρκα το γιου του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του δεν έχετε Ζωή μέσα σας. Όποιος ΤΡΩΕΙ τη σάρκα μου και... ΠΙΝΕΙ το αιμα μου, ΕΧΕΙ ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ, κι εγω θα τον αναστήσω την εσχάτη ήμερα»(Ιωάννης 6:53)Και φυσιολογικά όλο το ακροατήριο του διαμαρτυρετο και έλεγαν «Πως ειναι δυνατόν να φάμε την σαρκα του ; »(Ιωάννης 6:52) στους μαθητές του όμως που και αυτοί δυσανασχετούσαν τους εξήγησε οτι αυτά εινα συμβολικά και συμβολίζουν την Σταυρική του Θυσία και την Ανάσταση του και οτι εκείνο που ΔΙΝΕΙ την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ειναι το ΠΝΕΥΜΑ και οτι η Σάρκα - H κατανάλωσης του Ψωμιού που Συμβολίζει την Σάρκα- (Ιωάννης 6:68) ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ σε ΤΙΠΟΤΕ  αυτούς που ΔΕΝ εκτίμησαν την ΘΥΣΙΑ του, και δεν "ΕΦΑΓΑΝ" με ορθάνοιχτες καρδιές τον ιδιο, δηλαδή την πρόσφορα της Σωτηρίας του !

Είμαι αρκετά σίγουρος οτι ο Κύριος μας ο Χριστός δεν ΑΓΙΑΣΤΗΚΕ τρώγοντας την σάρκα του και Πίνοντας το Αίμα του αλλα κάνοντας το ΘΕΛΗΜΑ του Πατρός του, ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΝΤΑΣ τον εαυτό του και ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ μέχρι ΘΑΝΑΤΟΥ και μάλιστα ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ (Φιλιππησιους 2:8) και Χάρη στην ΥΠΑΚΟΗ του < στον Πατερα> EΠΕΙΔΗ ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ< και οχι επειδη μετελαβε του αρτου και του Οινου>  ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΝΕ Σ΄ΑΥΤΟΝ»(Εβραίους 5:90) και με τον ιδιο τροπο,  χαρη στην Υπακοη μας Απαντωντας το καλεσμα του Χριστου και εμεις μπαινουμε στην αιωνια Ζωη.

Φιλοι μου το Αγιο Πνευμα ειναι Αυτο Που ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ, η σαρκα ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ σε ΤΙΠΟΤΕ.(Ιωννης 6:68) μας βεβαίωσε ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Και όποιος αρνείται να απαρνηθεί τον εαυτό του και τον Χριστο Σωτηρα του να ΔΕΧΤΕΙ, οσο και αν μεταλαβει για πάντα θα ΧΑΘΕΙ, γιατι αψηφησε  το ΚΑΛΕΣΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ τον Χριστο ΣΩΤΗΡΑ του να τον ΔΕΧΤΕΙ!

Ο Απόστολος Παύλος έδωσε την σωστό ορισμό της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ όταν διόρθωσε τους Κορίνθιους και τους ειπε με σεβασμό να μεταλαμβανουν γιατι ο Πιστός που μεταλαμβάνει το κανει Προς ΑΝΑΜΝΗΣΗ της ανεκτίμητης Θυσίας του Κυρίου του, «Πάρτε,ΦΑΤΕ, Αυτο ειναι το Σώμα μου, που θυσιάζεται για χάρη σας, Αυτο να ΚΑΝΕΤΕ για ΑΜΑΜΝΗΣΗ μου»(Α.Κορινθιους 11:24) και  πινοντας ΔΙΚΗΡΥΤΤΕΙ τον θάνατο του  μεχρι που να ΞΑΝΑΡΘΕΙ.»(Α.Κορινθιους 11:26)

Για τον πιστό που στον ΧΡΙΣΤΟ εχει ΔΟΘΕΙ και τον Εαυτο του ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ και τον ΧΡΙΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ η κοινωνία του Σώματος και Αίματος ειναι η χαρμόσυνη διακήρυξης οτι Χάρη στην ΘΥΣΙΑ του ΚΥΡΙΟΥ του ΖΕΙ και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ προς όλους να ΟΜΟΛΟΓΕΙ οτι το αίμα του Χριστού πλένει καθε αμαρτωλό απο την αμαρτία και οτι όποιος τον ΧΡΙΣΤΟ ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ αυτός για πάντα από τον Κύριο ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ θα ΣΩΘΕΙ.

No comments:

Post a Comment