Popular Posts

Wednesday 13 February 2013

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ο Χριστός ειπε « Εγώ είμαι το Ζωντανό ψωμί που κατέβηκα από τον Ουρανό .Απ'αυτο το Ψωμί αν φάει κάποιος θα ζήσει αιωνια. Και το Ψωμί που εγω θα δώσω ειναι η σάρκα μου την όποια προσφέρω για ν'αποκτήσει Ζωή ο κόσμος»(Ιωάννης 6:51)

«Σας βεβαιώνω, πως αν δεν φάτε την σάρκα το γιου του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του δεν έχετε Ζωή μέσα σας. Όποιος ΤΡΩΕΙ τη σάρκα μου και... ΠΙΝΕΙ το αιμα μου, ΕΧΕΙ ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ, κι εγω θα τον αναστήσω την εσχάτη ήμερα»(Ιωάννης 6:53)Και φυσιολογικά όλο το ακροατήριο του διαμαρτυρετο και έλεγαν «Πως ειναι δυνατόν να φάμε την σαρκα του ; »(Ιωάννης 6:52) στους μαθητές του όμως που και αυτοι δυσανασχετούσαν τους εξήγησε οτι αυτά εινα συμβολικά και συμβολίζουν την Σταυρική του Θυσία και την Ανάσταση του και οτι εκείνο που ΔΙΝΕΙ την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ειναι το ΠΝΕΥΜΑ και οτι η Σάρκα - H κατανάλωσης του Ψωμιού που Συμβολίζει την Σάρκα- (Ιωάννης 6:68) ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ σε ΤΙΠΟΤΕ  αυτούς που ΔΕΝ εκτίμησαν την ΘΥΣΙΑ του, που στο Σταυρό ΠΛΗΡΩΣΕ τα Λύτρα με το ίδιο του το αίμα για την απελευθέρωση τους από την αμαρτία (Ιωάννης 1:29) και δεν "ΕΦΑΓΑΝ" με ορθάνοιχτες καρδιές τον ιδιο, δηλαδή την πρόσφορα της Σωτηρίας του !

Είμαι αρκετά σίγουρος οτι ο Κύριος μας ο Χριστός δεν ΑΓΙΑΣΤΗΚΕ τρώγοντας την σάρκα του και Πίνοντας το Αίμα του αλλα κάνοντας το ΘΕΛΗΜΑ του Πατρός του, ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΝΤΑΣ τον εαυτό του και ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ μέχρι ΘΑΝΑΤΟΥ και μάλιστα ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ (Φιλιππησιους 2:8) και Χάρη στην ΥΠΑΚΟΗ του < στον πατέρα και OXI επειδή μετάλαβε του Ψωμιού και του Κρασιού> ΑΛΛΑ EΠΕΙΔΗ ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ , ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ -είναι ο αίτιος- ΠΑΝΤΟΤΙΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΝΕ Σ΄ΑΥΤΟΝ»(Εβραίους 5:90)


Το Αγιο Πνευμα ειναι Αυτο Που ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ, η σαρκα ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ σε ΤΙΠΟΤΕ.(Ιωννης 6:68) μας βεβαίωσε ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Και όποιος αρνείται να απαρνηθεί τον εαυτό του και Σωτήρα τον Χριστο να ΔΕΧΤΕΙ, οσο και αν μεταλαβει για πάντα θα ΧΑΘΕΙ, γιατι το ΚΑΛΕΣΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΑ και ΚΥΡΙΟ του τον Χριστό να τον ΔΕΧΤΕΙ το ΑΓΝΟΗΣΕ.

Ο Απόστολος Παύλος έδωσε την σωστό ορισμό της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ όταν διόρθωσε τους Κορίνθιους και τους ειπε με σεβασμό να μεταλαμβανουν γιατι ο Πιστός που μεταλαμβάνει το κανει Προς ΑΝΑΜΝΗΣΗ της ανεκτίμητης Θυσίας του Κυρίου του, και μεταλαμβανοντας επίσης ΔΙΑΚΥΡΗΤΤΕΙ την πίστη του οτι μαζί του μετα θάνατο θα βρεθεί.
«Πάρτε,ΦΑΤΕ, Αυτο ειναι το Σώμα μου, που θυσιάζεται για χάρη σας ( το ψωμί συμβολίζει τον Χριστό που Θυσιάστηκε για μας) Αυτο να ΚΑΝΕΤΕ για ΑΜΑΜΝΗΣΗ μου»(Α.Κορινθιους 11:24) «Αυτο το ποτήρι ειναι η νεα Διαθηκη που επικυρώνεται με το αίμα μου. Αυτο να κάνετε καθε φόρα που Πίνετε το ποτήρι (με το κρασί που συμβολίζει το αίμα που έχυσε ο Χριστός για να μας εξασφαλίσει την ΔΙΑΘΗΚΗ της ΧΑΡΗΣ) του Κυρίου τον θάνατο του ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΤΕ, μεχρι που να ΞΑΝΑΡΘΕΙ.»(Α.Κορινθιους 11:26)

Για τον πιστό που στον ΧΡΙΣΤΟ εχει ΔΟΘΕΙ και τον Εαυτο του ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ και τον ΧΡΙΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ η κοινωνία του Σώματος και Αίματος ειναι η χαρμόσυνη διακήρυξης οτι Χάρη στην ΘΥΣΙΑ του ΚΥΡΙΟΥ του ΖΕΙ και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ προς όλους να ΟΜΟΛΟΓΕΙ οτι το αίμα του Χριστού πλένει καθε αμαρτωλό απο την αμαρτία και οτι όποιος τον ΧΡΙΣΤΟ ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ αυτός για πάντα από τον Κύριο ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ θα ΣΩΘΕΙ.

No comments:

Post a Comment