Popular Posts

Wednesday 10 October 2012

TO ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ

O Ιησους Χριστος ειναι το ΦΩΣ που φωτιζει καθε ανθρωπο στη γη και που ΦΕΓΓΕΙ στο Σκοταδι(Ιωαννης 1:5). Μονο τα λογια του Χριστου στην Αιωνια Ζωη Οδηγουν γιατι ο Xριστος ειναι Η ΟΔΟΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ και η Ζωη και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ στον Πατερα παρα μοναχα περνωντας απο τον ΙΔΙΟ (Ιωαννης 14:6)  
Η Πίστης που Σώζει ειναι η Πίστης στον Χριστό. Πολλούς που γιατρεψε ο Χριστός τους έλεγε 'Η ΠΙΣΤΗΣ σου Σ' EΣΩΣΕ' και αναφέρετο οχι στην Εθνική τους πίστη αλλα στην προσωπική τους ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΙΣΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σ'Αυτόν. 
 Tα ΛΟΓΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ ειναι ΕΓΚΥΡΑ ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και στην Σωτηρια οδηγουν,(Ιωάννης 14:6)τα λόγια των αλλων που διαφέρουν απο τα λόγια του ΧΡΙΣΤΟY στον  χαμό οδηγουν.Μονο τα λόγια του Χριστού ειναι ΠΝΕΥΜΑ και ΑΛΗΘΕΙΑ.(Ιωάννης 6:68)  
Ο ιδιος ο Χριστος  ειπε "Εγω ειμαι η ΠΟΡΤΑ των προβατων, Αν κανεις προσφυγει σ' εμενα ως ΕΙΣΟΔΟ θα ΣΩΘΕΙ. Και θα μπαίνει και θα βγαίνει και θα βρίσκει Βοσκη"(Ιωαννης 10:9) 
H πίστης που ΣΩΖΕΙ ειναι η ακλοντητη ΠΙΣΤΗΣ στον Ιησού Χριστό, και ο Χριστος  που ΕΔΩΣΕ τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ειναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ και θα εκπληρώσει καθε του υπόσχεση στον καθενα που τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και ανεπιφυλακτα του ΔΟΘΕΙ !!!! 
 

Ο Απόστολος Παύλος μας λεγει οτι η ΠΙΣΤΗΣ ειναι το στήριγμα- το Θεμέλιο-των πραγμάτων εκείνων που αποτελούν αντικείμενο Ελπίδας, ειναι το μεσο εσωτερικής πληροφόρησης για πράγματα που ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.(Εβραίους 11:1) μια παραφρασης λεγει « Πιστης σημαίνει ΣΙΓΟΥΡΙΑ γι' αυτα που ελπίζουμε και ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ γι' αυτα που ΔΕΝ βλέπουμε»( .(Εβραίους 11:1) και οτι  χωρίς την ΠΙΣΤΗ<την ΣΙΓΟΥΡΙΑ> είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να ευαρεστησουμε τον Θεό ! (Εβραίους 11:6)
 Η πιστης στα λογια του Χριστου, στον Χριστό μας ΟΔΗΓΕΙ ΣΩΤΗΡΑ μας να τον ΔΕΧΤΟΥΜΕ και στην ΑΙΩΝΙΑ Ζωη να ΜΠΟΥΜΕ.(ιωαννης 1;12-13)"Να, πραγματικα σας λεω, οποιος ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε μενα , εχει Αιωνια Ζωη."(Ιωαννης 6;47)  
"Οποιος ΕΡΘΕΙ , σε μενα ΠΟΤΕ δεν θα πεινασει , κι'οποιος ΠΙΣΤEΥΕΙ σε μενα , δεν θα διψασει ΠΟΤΕ"(Ιωαννης 6:35)  

H Σωτηρία είναι το ΕΡΓΟ του Χριστού, ειναι ΤΕΛΕΙΑ και δεν τις λείπει τίποτε.
Δηλαδη δεν μπορει ο αμαρτωλος να προσθέσει ΤΙΠΟΤΕ στην ΣΩΤΗΡΙΑ που ο Χριστός εξασφάλισε με το ιδιο του το Αίμα. Οταν ο Χριστός ειπε 
ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ σήμανε οτι το ΣΩΤΗΡΙΑΚΟ του εργο ειχε τελειώσει  και τίποτε πια ΔΕΝ κρατουσε   μακριά απο την Παρουσία του θεου τον αμαρτωλό που τον Χριστο εχει εμπιστευτει και Σωτηρα του τον ΔΕΧΤΕΙ. Ο καθε αμαρτωλος πια ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ χαρη στην ΘΥΣΙΑ υου ΧΡΙΣΤΟΥ ειναι ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ στα ΑΓΙΑ των Αγιων στον ΘΡΟΝΟ της ΧΑΡΗΣ του ΘΕΟΥ !  

Ο λογος του θεου  βεβαιώνει ολους οτι ο ΧΡΙΣΤΟΣ εχει τη ΔΥΝΑΜΗ και ΣΩΖΕΙ- εις το ΠΑΝΤΕΛΕΣ -για ΠΑΝΤΑ οσους προσέρχονται στον θεο μεσω αυτού, αφού ΖΕΙ πάντοτε, ετσι ώστε να μεσιτευει γι'αυτούς.(Εβραιους 7;25)  

Φιλε μου αν η Πιστης σου ειναι ΘΕΜΕΛΙΟΜΕΝΗ στα ΛΟΓΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ και στην ΑIΩΝΙΑ ΖΩΗ θα ΜΠΕΙΣ ! 

"Κύριε Ιησού Χριστέ σε σένα ΔΙΝΟΜΑΙ και σε σενα ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ, ΕΛΑ στη Ζωη μου και μεινε μαζι μου ΟΛΕΣ τις ήμερες της Ζωής μου,και Ας ΓΙΝΕΙ το δικο σου ΘΕΛΗΜΑ και οχι το δικο μου"ειναι η προσευχη που ΖΩΖΕΙ τον αμαρτωλο.

No comments:

Post a Comment