Popular Posts

Tuesday 16 October 2012

Η ΜΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΙΧΕΙΑ

Πριν τουλάχιστον πενήντα χρόνια την Μούσα που ήμουν τρέλα ερωτευμένος μαζί της την απαίτησα λογο της αρρωστημένης μου καρδίας. Η άπατη μου ηταν η μοιχεία μου ασχέτως οτι δεν είχαμε σεξ τότε, γιατι ΜΟΙΧΕΙΑ ειναι η καρδιακή σχεση με τον άλλο η την άλλη που δεν είναι ο νόμιμος η η νόμιμη σύντροφος, σύζυγος.

Και στον πνευματικό τομέα του Χριστιανού ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ειναι ο ΝΥΜΦΙΟΣ ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Ο Αποστολος Παυλος πληροφορεί εμας τους Χριστιανούς και μας λέγει " ΣΑΣ ΑΡΡΑΒΩΝΙΣΑ μ'έναν άνδρα το Χριστό , για να σας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ σ' αυτόν σαν ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΓΝΗ'.(Β.Κορινθιους 11;2)

Πνευματική μοιχεία ειναι η ΑΠIΣΤΙΑ προς τον Χριστό τον Νυμφιο μας, ειναι να τρέχουμε και να να λέμε τους πόνους και τα μυστικά της καρδίας μας στους Αγιους στις Άγιες και στην Μητέρα του και ΟΧΙ στον ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ μας τον Κύριο και ΘΕΟ μας, που έχυσε το αίμα του για να μας πληνει απο την ΣΥΧΑΜΕΝΗ αμαρτία μας.
 Τίποτε λιγότερο απο ΜΟΙΧΕΙΑ δεν ειναι η λατρεία μας, οι προσευχες μας  και  οι καρδιακές μας εκμυστηρεύσεις  προς τους Άγιους και τις Αγιες αντι στον ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ μας τον  ΝΥΜΦΙΟ  μας τον ΧΡΙΣΤΟ, και κάθε αμαρτία τιμωρείται και αν μετανιώσουμε συγχωρείτε αλλα ασυγχωρητως θα μεινει αυτος που τον Χριστο αγνοοει και απο αλλους ΧΑΡΗ και βοηθεια προσπαθει να βρει.
Φιλοι μου αν οι Πορνοι, οι ειδωλολάτρες και οι ΜΟΙΧΟΙ  ΔΕΝ θα κληρονομήσουν την Βασίλεια των Ουρανών (Α.Κορινθιους 6:9) ποσό μάλλον οι  ΑΠΙΣΤΟΙ, οι Πνευματικά ΜΟΙΧΟΙ που τον ΝΥΜΦΙΟ τους τον αγνοουν και απο  άλλους και αλλες χαρες ζητουν ;
   
Φιλοι μου μην γινομαστε άπιστοι αλλα πιστοί, παρα πολλες φορές στη παλια διαθήκη ο θεος καλεί τον λαό του να σ' Αυτόν  ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ωστε στην ευλογαι ατου να μπει (ζαχαριας 1:3, Μαλαχιας 3:7) στους Θρήνους ο Ψαλμοδος μας λέγει "Ας ερευνήσουμε τους δρόμους μας, και ας εξετάσουμε, και ας επιστρέψουμε στον Κύριο. Ας υψώσουμε τις καρδιές μας, και τα χέρια, προς τον Θεό, που είναι στους ουρανούς"(Θρηνους 3:40) και ο Χριστος ο ιδιος σήμερα σε καλεί σ'αυτόν να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ και Σ' αυτον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ να ΔΟΘΕΙΣ και στην Ευλογια του θα μπεις και Ποτε δεν θα ΧΑΘΕΙΣ!!!

"Ελατε σε μενα ΟΛΟΙ εσεις που ειστε ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΤΑΚΟΠΟΙ  και βαριοφορτωμενοι μ'εγνοιες  και ΕΓΩ θα σας Ξεκουρασω. (Ματθαιος 11:28)
"Αν διψαει καποιος, σ'εμενα ας ερχεται και να πινει.Οπως το ειπε η γραφη ποταμια ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΝΕΡΟΥ θα ξεχυθουν μεσα απο εκεινον που ΠΙΣΤΕΥΕΙ σ'εμενα"(Ιωαννης 7:37-38)

Αφιερωσου στον Χριστο και απο τον ΧΡΙΣΤΟ θα σωθεις και θα μπαινεις και θα βγαινεις και θα βρισκεις βοσκη.(Ιωαννης 10:9)

5 comments:

  1. Αγαπητέ κ.Stelio Fella

    Απ’ ό,τι βλέπω, ΚΑΙ εις το παρόν blog, έχετε παρασύρει πολλούς συνανθρώπους μας εις την πλανημένες διδασκαλίες σας. Παρόλο που πλειστάκις σάς απεδείξαμε, ότι δυστυχώς είστε εκτός αληθείας Ευαγγελίου, εντούτοις συνεχίζετε ακάθεκτος να δημοσιεύετε κείμενα που εμμέσως πλην σαφώς καταφέρονται εναντίον τής Ορθοδοξίας, και πλέον συγκεκριμένα αυτή τη φορά εξαπολύετε τα Προτεσταντικά-Αιρετικά σας «βέλη» προς τις μεσιτείες αγίων προσώπων.

    Δεν διστάζετε, εμμέσως πλην σαφώς βεβαίως, να χαρακτηρίσετε και ως πνευματικά ΜΟΙΧΟΥΣ τα εκατομμύρια τών Ορθοδόξων που καταφεύγουν για τα προβλήματά τους εις τις μεσιτείες τών αγίων τού Θεού ή και εις την ίδια την μητέρα Του. Εμείς, αγαπητέ κ.Stelio Fella, θα σάς απαντήσουμε και θα σάς λύσουμε τις απορίες που τυχόν έχετε, και για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ θα αποδείξουμε το πόσο Αντιγραφικοί είστε όλοι εσείς οι Προτεστάντες, το πόσες πλάνες κουβαλάτε έκαστον υμών, αλλά πιστεύω ακράδαντα, ότι για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ θα σφυρίξετε αδιάφορα, όπως κάνετε έως τώρα εις ΟΛΕΣ σχεδόν τις απαντήσεις μας εις την ομάδα «Μελέτη Αγίας Γραφής» (http://www.facebook.com/groups/214385182017019/251240178331519/?comment_id=251242128331324&ref=notif&notif_t=group_comment).

    Μάλλον ΗΔΟΝΙΖΕΣΤΕ με το να καταφέρεστε εναντίον τής Ορθοδοξίας, αλλά τα βρίσκετε ολίγον τι «μπαστουνάκια» όταν κάποιος Ορθόδοξος σάς προτάσσει ισχυρόν αντίλογο και αποδεικνύει ποικιλοτρόπως ως Αντιγραφικές (δηλαδή αιρετικές) τις διδασκαλίες που πρεσβεύετε!

    Πώς συμβιβάζονται, αγαπητέ κ.Stelio Fella, τα χωρία που κάνουν λόγο για ΕΝΑΝ Κύριο, ΕΝΑΝ Πατέρα, ΕΝΑΝ Ποιμένα, ΕΝΑΝ Διδάσκαλο, ΕΝΑΝ αγαθό προς τα χωρία που κάνουν λόγο για ΠΟΛΛΟΥΣ κυρίους, ΠΟΛΛΟΥΣ πατέρες, ΠΟΛΛΟΥΣ ποιμένες, ΠΟΛΛΟΥΣ διδασκάλους, ΠΟΛΛΟΥΣ αγαθούς; Να πώς συμβιβάζονται: Εις τα πρώτα χωρία η έννοια είναι ΑΠΟΛΥΤΟΣ, εις δε τα δεύτερα χωρία η έννοια είναι ΣΧΕΤΙΚΗ! Με απόλυτο δηλαδή έννοια υπάρχει π.χ. ‘είς’ μόνον Κύριος (Α΄ Κορ. 8:6) και διδάσκαλος (Ματθ. 23:8), ο Ιησούς Χριστός , αλλά με σχετική έννοια υπάρχουν πολλοί κύριοι και διδάσκαλοι, όπως ο Αβραάμ (Γεν. ιη:12 – Α΄ Πέτρ. γ:6) και ο Παύλος (Α΄ Τιμ. β:7).

    Έτσι και με απόλυτο έννοια υπάρχει ‘είς’ μόνον μεσίτης, ο Ιησούς Χριστός, αλλά με σχετική έννοια υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ μεσίτες. Πράγματι, οι πιστοί και οι άγιοι μεσιτεύουν, δηλαδή παρακαλούν τον Θεό υπέρ τών συνανθρώπων των (εις πείσμα βεβαίως ΑΠΑΝΤΩΝ τών Προτεσταντών που το αρνούνται).


    ReplyDelete
  2. Η ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙ ΓΗΣ ΑΓΙΩΝ

    Οι πιστοί και οι άγιοι μεσιτεύουν, εφόσον ευρίσκονται επί τής γης, όπως μαρτυρούν τα ακόλουθα χωρία:

    α) Γεν. 20:7 (Ο Αβραάμ θα προσευχόταν υπέρ τού βασιλέως Αβιμέλεχ και ο Θεός θα εισήκουε τής προσευχής και θα εχάριζε εις τον Αβιβέλεχ ζωή).

    β) Έξοδ. 32:1-4 [Ο Μωυσής μεσολάβησε προς τον Θεό περί τού ασεβήσαντος λαού και έτσι ο Θεός δεν κατέστρεψε, αλλά συγχώρησε τον λαό. Πρβλ. και Ψαλμ. 105 (106) 23].

    γ) Ιερ. 7:16 (Ο Θεός λέγει εις τον προφήτη να μην μεσιτεύει υπέρ τού λαού, διότι ήταν πωρωμένος και αμετανόητος).

    Αυτό βεβαίως, αγαπητοί Προτεστάντες, σημαίνει, ΟΤΙ Ο ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΜΕΣΙΤΕΥΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΜΕΣΙΤΕΙΕΣ, εκτός βεβαίως περιπτώσεων πωρώσεως και αμετανοησίας.

    δ) Ιακ. 5:16 (Είναι καθήκον τών πιστών να προσεύχονται ο ένας υπέρ τού άλλου). Επίσης, αγαπητέ κ.Stelio Fella, ανοίχτε μάτια, σαρκικά και πνευματικά, και διαβάστε τί λέει ακόμη το συγκεκριμένο χωρίο:

    «Πολύ ισχύει δέησις δικαίου ενεργουμένη» δηλαδή «Έχει μεγάλη δύναμη η δέηση τού ευσεβούς, όταν είναι έντονη».

    Για ποιον τα γράφει αυτά ο αδελφόθεος Ιάκωβος, αγαπητέ κ.Stelio Fella; Για εμάς τούς Ορθοδόξους που τα εφαρμόζουμε κι επικαλούμεθα ευσεβείς και αγίους ανθρώπους ή για ΕΣΑΣ τούς Προτεστάντες που τούς έχετε παραθεωρήσει και δεν τούς επικαλείστε;

    ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΩΤΑ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ «ΤΟΥ ΣΥΝΙΕΝΑΙ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ»;;; (ΛΟΥΚ. 24:45)

    ε) Φιλιπ. 1:4 (Ο Απόστολος Παύλος προσευχόταν πάντοτε υπέρ πάντων).

    στ) Ρωμ. 15:30 (Ο Απόστολος δεν αρκείτο μόνον εις τις προσευχές τις οποίες έκανε ο ίδιος για τον εαυτό του, προσφεύγοντας απ’ ευθείας εις τον Θεό, αλλά παρακαλούσε τούς πιστούς, να προσεύχονται ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ εις τον Θεό).

    Αλλά αφού οι πιστοί και άγιοι μεσιτεύουν υπέρ τών συνανθρώπων των εδώ στην γη, γιατί να μην δεχθούμε, αγαπητοί Προτεστάντες, ότι μεσιτεύουν ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ως αθάνατα και τετελειωμένα πνεύματα, μέχρις ότου γίνει η παγκόσμιος και τελική κρίση;

    ReplyDelete
  3. Η ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΑΓΙΩΝ

    Το ότι οι άγιοι μεσιτεύουν εις τον ουρανό υπέρ ημών φανερώνουν τα εξής χωρία:

    α) Ζαχ. 1:12-13 (Συμφώνως προς αυτό το χωρίο ο άγγελος παρεκάλεσε τον Κύριο υπέρ τής Ιερουσαλήμ και τών άλλων πόλεων τού Ιούδα, ο δε Κύριος απήντησε εις τον άγγελο με λόγους καλούς και παρηγορητικούς).

    Εφόσον όμως δέονται τα ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ υπέρ τών ανθρώπων, γιατί, αγαπητέ κ.Stelio Fella, θα πρέπει να δεχθούμε, ότι δεν δέονται αντιστοίχως και τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ εις τον ουρανό;

    β) Αποκ. 6:9-10 (Οι ψυχές τών μαρτύρων εις τον ουρανό προσεύχονται μετά κραυγής μεγάλης και ζητούν εκδίκηση κατά τών αμετανόητων δημίων των επί τής γης).

    Γιατί, αγαπητέ κ.Stelio Fella, να μην δεχθούμε, ότι οι άγιοι προσεύχονται ΚΑΙ ΥΠΕΡ τών αδελφών τους αυτών που ευρίσκονται επί τής γης;

    γ) Αποκ. 7:15 (Κατ’ αναλογία προς τον επίγειο ναό γίνεται λόγος και περί ναού εις τον ουρανό. Εις τον πνευματικό δε ναό τού ουρανού οι άγιοι λατρεύουν τον Θεό. Αλλά αφού γίνεται λόγος περί ναού και λατρείας εις τον ουρανό, γιατί να μην δεχθούμε, ότι εις τον επουράνιο ναό γίνονται και προσευχές για τούς επί γης);

    δ) & ε) Αποκ. 5:8, 8:3-4 (Τα δύο αυτά χωρία, όπου γίνεται λόγος για τις προσευχές ‘τών αγίων’ και ‘τών αγίων π ά ν τ ω ν’, είναι εκ τών σοβαρότερων επιχειρημάτων υπέρ τής πίστεως εις τις μεσιτείες τών αγίων ΓΕΝΙΚΩΣ, ΤΩΝ ΕΠΙ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ, τών μαρτύρων και τών λοιπών αγίων).

    Αφού λοιπόν οι άγιοι, όπως εδείχθη περιτράνως ανωτέρω, μεσιτεύουν υπέρ τών συνανθρώπων των ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ, κι εφόσον ζητούμε την βοήθειά των όταν ευρίσκονται επί γης (π.χ. Ρωμ. 15:30), ΓΙΑΤΙ, ΑΓΑΠΗΤΕ κ.FELLA, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ;

    ΜΗΠΩΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «Ε Υ Α Γ Γ Ε Λ Ι Ο» ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ;;;

    Εμείς, αγαπητέ κ.Stelio Fella, παρακαλούμε τούς αγίους, ως έχοντες παρρησία εις τον Θεό, ώστε εκείνοι να παρακαλέσουν τον Θεό υπέρ ημών τών επί γης ατελών, αμαρτωλών και ταλαιπώρων ανθρώπων.

    Λαμβάνουν δε οι άγιοι γνώση τών επικλήσεών μας και χαίρουν για την μετάνοιά μας (όπως εμφανώς αναφέρεται εις το κατά Λουκ. 15:10), όπως οι άγγελοι λαμβάνουν γνώση τής μετανοίας ενός αμαρτωλού και χαίρονται εις τον ουρανό (Λουκ. 15:7). Οι άνθρωποι επί γης με επιστημονικά μέσα αυτοστιγμεί λαμβάνουν γνώση τών συμβαινόντων εις τα πέρατα τού κόσμου. Και οι προφήτες, επί γης επίσης ευρισκόμενοι, υπερφυσικώς λαμβάνουν γνώση, την οποίαν με φυσικό τρόπο δεν μπορεί κάποιος να λάβει. Πόσο μάλλον οι άγιοι εις τον ουρανό λαμβάνουν γνώση τών επικλήσεών μας με τρόπους, τούς οποίους μόνον ο Παντοδύναμος Θεός γνωρίζει!

    Αγαπητέ κ.Stelio Fella, έχετε το σθένος και το (Αγιογραφικό) κουράγιο να απορρίψετε και να ανατρέψετε την επιχειρηματολογία μας καθώς και τα χωρία που επικαλεστήκαμε προκειμένου να αποδείξουμε ως Αντιγραφικά τα Προτεσταντικά πιστεύω σας;

    Ή πάλι θα σφυρίξετε αδιάφορα και θα αρχίσετε πάλι τα ποιηματάκια (τού δημοτικού) και θα συνεχίσετε να καταφέρεστε εναντίον τής Ορθοδοξίας ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΤΙΣ ΗΜΕΤΕΡΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ;;;

    Αναμένουμε.....


    geotsi

    ReplyDelete
  4. Geotsiουτε οι άγγελοι που βλέπουν το θεο κατα προσοπω δενδεχοναι προσευχές και επίκλησης σαν τους παπάδες ΑΠΟΚΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΗ 22 9.

    ReplyDelete
  5. Η μονη δόξα κ λατρεία στο μονο ζωντανο θεο θεό ξαναλεω όχι γεννήματα Άντρος κ γυναικός στον μονο αναστημένο που έχει εξουσία της ζωής κ του θανάτου Ιησού Χριστού.εσείς δίνετε δόξα σε λείψανα και σε νεκρούς.δεν ακούν πέθαναν ένας ζει και θα ζει αιώνια και όσοι πιστεύουν σε αυτον.πρόσεχε καλά Πρόσεχε.οποίος αφαίρεση απο το βιβλιο της ζωής θα του αφαίρεση και οχριστος και οποίος πρόσθεση θα του πρόσθεση και ο Χριστός.ΑΠΟΚΛΥΨΗΑΠΟΚΛΥΨΗ 22.18 έως τέλους αμήν.ήρθε ο κύριος να κανει έλεος σε γραμματείς και φαρισεους.εν αρχή ηταν ο λόγος και ηταν και είναι θεός ο λογος ογος ηταν και είναι με τον πατερα.κατα Ιωάννη ευαγγέλιο η αρχη

    ReplyDelete