Popular Posts

Wednesday 29 February 2012

ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΥΡΙΕ ΟΤΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΜΟΥ.

Πραγματι παρολο που οι περισσοτεροι πιστευουν οτι η Σωτηρια ειναι η ΑΜΟΙΒΗ τως καλων τους εργων το Ευαγγελιο βεβαιωνει καθε ανθρωπο οτι η ΣΩΤΗΡΙΑ ειναι το ΔΩΡΟ της ΧΑΡΗΣ του ΘΕΟΥ και τιποτε λιγοτερο. Ο Αποστολος Παυλος Βεβαιωνει τους ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ πρωην ηδολολατρες Εφσεσιους οτι η Σωτηρια τους ΔΕΝ ΕΧΕΙ τιποτε να κανει με τα δικα τους καλα εργα και προσπαθειες αλλα μονο με την ΧΑΡΗ του Θεου να ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τον ειλικρινα ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΑ στον ΧΡΙΣΤΟ αμαρτωλο « Πραγματι με ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ εχετε ΣΩΘΕΙ μεσω ΠΙΣΤΕΩΣ .Κι`αυτο (η Σωτηρια σας) ΔΕΝ ειναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ δικο σας. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ. Σας το λεω για να μην τυχον και καυχηθει κανεις.»(Εφεσιους 2:8-9)

Μια αλλη μεταφραση λεγει« Πραγματι με ΤΗ ΧΑΡΗ του ΣΩΘΗΚΑΤΕ δια Πιστεως (και αναφερεται στην στην καρδιακη προσωπικη Πιστη ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΕΞΑΡΤΗΣΗ και ΥΠΟΤΑΓΗ στον ΧΡΙΣΤΟ) .Κι`αυτο δεν ειναι ΚΑΤΩΡΘΟΜΑ δικο σας αλλα ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. ΔΕ ΣΩΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ Σας ΕΡΓΑ , ΚΙ ΕΤΣΙ κανεις δεν μπορει να ΚΑΥΧΗΘΕΙ γι`αυτο ( για την ΣΩΤΗΡΙΑ)»(Εφεσιους 2:8-9)

Τιποτε μα τιποτε δεν μπορει να κανει ο ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ αμαρτωλος για να αποκτισει το ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΔΩΡΟ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ παρα μονο οπως οι Αποστολοι και καθε αλλος ευαισθητος και αξιολυπητος αμααρτωλος να Πεσει στα Ποδια του Χριστου και το ΕΛΕΟΣ του να του ΖΗΤΗΣΕΙ και απο εκεινη την Ημερα για τον ΧΡΙΣΤΟ να ΖΗΣΕΙ.
Γιατι ο Χριστος ειναι Αυτος που ΔΩΡΕΑ την ΔΙΝΕΙ σ`οποιον ΑΥΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και Σ`αυτον ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ και απο ΑΥΤΟΝ και ΜΟΝΟ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ και το ΕΛΕΟΣ του του ΖΗΤΗΣΕΙ.
`ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑΝΕ ΘΑ ΖΩ` Ειναι η προσευχη που αν Ειλικρινης ο ΧΡΙΣΤΟΣ θα απαντησει και την ΣΩΤΗΡΙΑ του στον ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΟ και ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΑ Σ`ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙ.
Ας μην Ξεχναμε οτι ΠΑΝΤΟΤΕ η ΣΩΤΗΡΙΑ ηταν το ΔΩΡΟ του Θεου στον ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΑ αμαρτωλο γιατι λεγει η γραφη « ΠΙΣΤΕΨΕ ο Αβρααμ στον ΘΕΟ ( οχι απλως στην ΥΠΑΡΞΗ του αλλα τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ) και αυτο – η καρδιακη του Πιστης – υπολογιστηκε για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ του»(Ρωμαιους 4:3-)

Τα εργα παντα ακολουθουν την ΓΝΗΣΙΑ ΠΙΣΤΗ, ειναι οι καρποι και το αρωμα της Γνησιας ανεπιφυλακτης προσωπικης Πιστεως, ειναι το ΤΕΚΜΗΡΙΟ οπως βεβαιωνει ο Αποστολος Ιακωβος της γνησιας Πιστεως στον ΧΡΙΣΤΟ. Η γνησια πιστης αποδικνυεται απο τα Εργα αλλα ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ με ΕΡΓΑ. « Απο τα εργα μου θ α σου ΑΠΟΔΙΞΩ την ΠΙΣΤΗ μου» λεγει με ταπεινοφρωσυνη ο αποστολος Ιακωβος σ`αυτους που κοκορευοντουσαν για την ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ τους αλλα η συμεπριφορα τους ηταν ΑΘΛΙΑ και μαρτυρουσε εναντιον τους.

Η Σωτηρια βροντοφωναζει το ευαγγελιο ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ απο εκεινον που ΘΕΛΕΙ ουτε απο εκεινον Που ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, αλλα απο τον ΘΕΟ που ΕΛΕΕΙ.- ΔΕΝ ειναι ΟΥΤΕ του ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΟΥΤΕ του ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ , αλλα του ΕΛΕΟΥΝΤΟΣ ΘΕΟΥ.(Ρωμαιους 9:16)

Δηλαδη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να ΕΡΓΑΣΘΕΙΣ για την ΣΩΤΗΡΙΑ σου αλλα ΜΠΟΡΕΙΣ να ΚΙΝΗΘΕΙΣ γαι την ΣΩΤΗΡΙΑ σου, και σα τον Ναυαγαγο που ειναι ετοιμος στο βαθος του πελαγου να καταποτισθει μπορεις και εσυ να Ζητησεις με συντριμενη και Ειλικρηνη καρδια αποτον ΧΡΙΣΤΟ να σε ΛΥΠΗΘΕΙ να σε ΕΛΕΗΣΕΙ και απο ολες τις αμαρτιες σου να σε ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ, και μεσα απο την μεγαλη του ΧΑΡΗ την ειλικρινη προσευχη του μετανοησαντα και ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΑ σ`ΑΥΤΟΝ αμαρτωλου θα απαντησει και τη ΣΩΤΗΡΙΑ του θα του ΧΑΡΙΣΕΙ.

No comments:

Post a Comment