Popular Posts

Sunday 5 February 2012

Η ΠΙΣΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

Το βάπτισμα είναι ΜΟΝΟ για τους ΠΙΣΤΟΥΣ, ειναι ΜΟΝΟ γι`εκεινους που ΑΚΟΥΣΑΝ Τον ΛΟΓΟ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ΠΙΣΤΕΥΣΑΝ στον ΧΡΙΣΤΟ( Εφέσιους 1;13) και για κανέναν άλλο.
Το βάπτισμα είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ του ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΟΣ στον ΧΡΙΣΤΟ αμαρτωλού και εκφράζει έμπρακτα μπαίνοντας στο ΝΕΡΟ οτι ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΕΨΕΙ στο ΧΡΙΣΤΟ , οτι τον ΧΡΙΣΤΟ έχει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και με το Βαπτισμα του ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ τουτον ΟΜΟΛΟΓΕΙ.
Αυτο ειναι το ΒΙΒΛΙΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ, το Βαπτισμα (ΥΠΑΚΟΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ) που Μέτα Χαράς ασπάζεται και Βαπτίζεται ο ΠΙΣΤΕΥΣΑΣ και μετανοησας αμαρτωλός, και που είναι η ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ της γεμάτης ΕΥΓΝΟΜΩΣΥΝΗΣ καρδιας  του.(Α. πετρου 3:21)
ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ πιστευσαντος σφραγίζει ΚΑΙ επικυρώνει ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ που ο ΠΙΣΤΕΥΣΑΣ έλαβε όταν ΠΙΣΤΕΥΣΕ στον ΧΡΙΣΤΟ, και με το ΒΑΠΤΙΣΜΑ του την ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ και την ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ.
Γιατί  η ΣΩΤΗΡΙΑ ειναι το ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ στον καθενα ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΡΔΙΑΚΑ στον ΧΡΙΣΤΟ και ΟΧΙ  σ`αυτόν που ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ αλλα ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ η τον ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ!!!
Ο ΘΕΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ( ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΑΡΤΗΣΕ) όταν ΠΙΣΤΕΨΕΙ στον ΧΡΙΣΤΟ και Οχι όταν βαπτιστεί.
¨ΔΙΚΑΙΩΘΕΝΤΕΣ ΕΚ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΧΟΜΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ"(Ρωμαίους 5;1)
ΑΦΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ( Την ατομική την καρδιακη  προς τον ΧΡΙΣΤΟ-και ΟΧΙ βαση του βαπτίσματος) ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ  ΜΑς ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,μέσω του οποιου και με βαση την ΠΙΣΤΗ, έχουμε αποκτήσει επίσης το ΔΙΚΑΙΩΜΑ εισόδου στη Χάρη ταυτη.(Ρωμαίους 5:1-2).Δηλαδή στην Χάρη της δικαίωσης ΜΟΝΟ με ΠΙΣΤΗ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ και ΟΧΙ με το ΒΑΠΤΙΣΜΑ.
Με το βαπτισμα  Ομως ο  ΠΙΣΤΟΣ ομολογεί δημόσια οτι ανήκει στον ΧΡΙΣΤΟ, και έτσι ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ την ΣΩΤΗΡΙΑ, την ΔΙΚΑΙΩΣΗ που έλαβε απο τον θεο οταν ενω ακόμα ήταν αβάπτιστος ΕΠΙΣΤΕΥΣΕ στον ΧΡΙΣΤΟ.

No comments:

Post a Comment