Popular Posts

Wednesday 4 January 2012

ΠΟΙΟΥΣ το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΓΙΟΥΣ ;

by Stelios Fellas on Thursday, 17 November 2011 at 22:09

Ο ορος, η ονομασια ¨ΑΓΙΟΣ¨ ειναι  παρεξηγημενος και  παρερμηνευμενος. Δυστυχως οι περισσοτεροι Ελληνες  ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΙ της βιβλικης Ερμηνειας  και αποκαλουν ΑΓΙΟΥΣ μονο τους αποθανοντες ΠΙΣΤΟΥΣ και οχι ολα τα ΠΙΣΤΑ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΑ παιδια του ΚΥΡΙΟΥ που ειναι Βιβλικη ερμηνεια. Βασικα αυτη η Αντιβιβλικη ερμηνεια ειναι και  η πρωταρχικη αιτια  που ο ΕΛΛΗΝΑΣ δε εχει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ με τον ΧΡΙΣΤΟ, επειδη εδωσε ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑ στους ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ τους απεικωνισε ολους με ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ αντι να κατανοησει οτι ειναι ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ που ασπαστηκαν τον ΧΡΙΣΤΟ ( οπως και εμεις σημερα ΠΡΕΠΕΙ να τον ΑΣΠΑΣΤΟΥΜΕ αν ΘΕΛΟΥΜε να ΣΩΘΟΥΜΕ) και ΧΑΡΗ στην Πιστη τους στον ΧΡΙΣΤΟ και οχι σε δικα τους καλα και ΑΓΙΑ εργα  ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΥΚΑΝ ΕΛΑΒΑΝ το καινουργιο τους Παρων απο τον ΧΡΙΣΤΟ, και σαν Συγχωρεμενοι  αμαρτολοι δεν εχουν  την παντογνωσια και  ουτε την ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΕΝΔΟΞΗ ΘΕΣΗ να ΜΕΣΙΤΕΥΟΥΝ μεταξυ ΘΕΟΥ και ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Aγιοι αποκαλουντε στο ευαγγελιο ολα τα ΠΙΣΤΑ παιδια του Κυριου . Οι επιστολες  που στελνει για ενυσχηση  στους πιστους ο Απ. Παυλος  τις απευθηνει στους ΑΓΙΟΥΣ δηλαδη στους μολις πριν λιγο Πιστευσαντες στον Χριστο εθνικους ειδολολατρες που ομως ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ τον ΧΡΙΣΤΟ γιατην ΣΩΤΗΡΙΑ της ΨΥΧΗΣ τους > αν καποιος κανει τον κοπο και διαβασει τις επιστολες αμεσως θα καταλαβει οτι απευθηνοντε στο ΠΟΙΜΝΙΟ των κατα τοπων εκκλησιων, που ΕΔΩΘΗΣΑΝ, ΑΦΟΣΙΩΘΗΚΑΝ στον ΚΥΡΙΟ και ο καθε αφοσιωμενος πιστος αποκαλιται Αγιος.

# Στην επιστολη του προς τους ΕΦΕΣΙΟΥΣ ο Αποστολος Παυλος αποκαλει Αγιους ολους τους πιστους ολους τους ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΥΣ στον Ιησου ΧΡΙΣΤΟ

" Ο ΠΑΥΛΟΣ, απόστολος του Ιησού Χριστού, με το θέλημα του Θεού, προς τους αγίους που είναι στην Έφεσο, και πιστούς στον Ιησού Χριστό·
2 είθε να είναι σε σας χάρη και ειρήνη από τον Θεό τον Πατέρα μας, και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
3 Άξιος ευλογίας είναι ο Θεός και Πατέρας τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αυτός που μας ευλόγησε με κάθε πνευματική ευλογία στα επουράνια διαμέσου τού Χριστού·
4 καθώς μάς έκλεξε διαμέσου αυτού πριν από τη δημιουργία τού κόσμου, για να είμαστε άγιοι και χωρίς ψεγάδι μπροστά του με αγάπη·
5 αφού μας προόρισε σε υιοθεσία διαμέσου τού Ιησού Χριστού στον εαυτό του, σύμφωνα με την ευδοκία τού θελήματός του".(Εφεσιους 1:1-5)
# Στην επιστολη του προς τους ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ ο Αποστολος Παυλος αποκαλει Αγιους ολους τους πιστους ολους τους ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΥΣ στον Ιησου ΧΡΙΣΤΟ.
"Ο ΠΑΥΛΟΣ, απόστολος του Ιησού Χριστού με το θέλημα του Θεού, και ο αδελφός Τιμόθεος,
2 προς τους αγίους και πιστούς αδελφούς εν Χριστώ, που είναι στις Κολοσσές· είθε να είναι χάρη σε σας και ειρήνη από τον Πατέρα μας Θεό, και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
3 Ευχαριστούμε τον Θεό και Πατέρα τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, καθώς προσευχόμαστε πάντοτε για σας,
4 όταν ακούσαμε την πίστη σας στον Ιησού Χριστό, και την αγάπη σε όλους τούς αγίους,
5 για την ελπίδα που είναι για σας αποταμιευμένη στους ουρανούς· την οποία από πριν ακούσατε στον λόγο τής αλήθειας τού ευαγγελίου,(κολοσσαεις 1:1-5)
# Στην επιστολη του προς τους Φιλιππησιους  ο Αποστολος Παυλος αποκαλει Αγιους ολους τους πιστους ολους τους ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΥΣ στον Ιησου ΧΡΙΣΤΟ.
 "Σε όλους τούς αγίους τού Ιησού Χριστού, που είναι στους Φιλίππους, μαζί με τους επισκόπους και τους διακόνους·2 είθε να είναι χάρη σε σας και ειρήνη από τον Πατέρα μας Θεό και τον Κύριο Ιησού Χριστό.



3 Ευχαριστώ τον Θεό μου κάθε φορά που σας θυμάμαι,
4 πάντοτε, σε κάθε προσευχή μου, καθώς δέομαι για όλους σας με χαρά,
5 εξαιτίας τής κοινωνίας σας στο ευαγγέλιο από την πρώτη ημέρα μέχρι τώρα·
6 επειδή, είμαι βέβαιος, ακριβώς σε τούτο, ότι εκείνος που άρχισε σε σας ένα καλό έργο, θα το επιτελέσει μέχρι την ημέρα τού Ιησού Χριστού.(φιλιππησιους1:1-6)
# Και στην επιστολη του Προς Κορινθιους παλι ο Αποστολος παυλος χρησημοποιει τον ορο Αγιο για ολους τους Πιστουςχωρις καμια εξαιρεση.
"Ο ΠΑΥΛΟΣ, απόστολος του Ιησού Χριστού, κατά το θέλημα του Θεού, και ο αδελφός Τιμόθεος, προς την εκκλησία τού Θεού, που είναι στην Κόρινθο, μαζί με όλους τούς αγίους, που είναι σε ολόκληρη την Αχαϊα.
2 Χάρη και ειρήνη είθε να είναι σε σας από τον Θεό τον Πατέρα μας, και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Σε ολες του τις Επιστολες ο Απ. Παυλος αποκαλει τους ΠΙΣΤΟΥΣ  Αγιους δηλαδη ξεχωρ
ισμενους- ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ  στον ΘΕΟ και ΧΡΙΣΤΟ .
Γενικα Αγιοι αποκαλουντε ολοι οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ολα τα πιστα Παιδια του ΚΥΡΙΟΥ, και οχι οι μετα θανατον ΠΙΣΤΟΙ. Και ας μην μας διαφευγει οτι στον παραδεισο δεν υπαρχουν δυο κατηγοριες Σοσμενων ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ οι ΑΓΙΟΙ και οι ΜΗ ΑΓΙΟΙ , γιατι αν δεν εισαι ΑΓΙΟΣ εν ΖΩΗ δηλαδη εν ΖΩΗ ΔΟΣΜΕΝΟΣ στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ δεν εισαι ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ και απο τον παραδεισο εχεις απο μονος σου αποκλισθεις.
Τα ακολουθα εδαφια αποτεινοντε στους Πιστους και το ευαγγελιο τους αποκαλει ολους ΑΓΙΟΥΣ : Πραξεις 9:13,32,41,26:10, Ρωμαιους 1:7,8:27,12;13,16;15, Α.Κορινθιους 1:2,Β.Κορνθ.1:1, Εβραιους 1:10, Ιουδας  εδαφιο 3, Αποκαλυψη 5:8 κ.λ.π.

No comments:

Post a Comment