Popular Posts

Monday 23 January 2012

ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

by Stelios Fellas

Είναι γεγονός ότι ταυτίζομε την Θρησκεία και το Δόγμα με την Πίστη στον ΧΡΙΣΤΟ, και αυτό γιατί στους περισσότερους από μας μας διαφεύγει το γεγονός ότι η ΠΙΣΤΗΣ είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ καρδιακή, ενώ το ΔΟΓΜΑ είναι εθνικό,( οι περισσότεροι γεννιόμαστε και αμέσως ενσωματωνομεθα σ`αυτό και πιστοποιητε από το πιστοποιητικό Βαπτίσεως μας) αλλά σπάνια εκφράζει και ταυτίζεται με την ΠΙΣΤΗ στον ΧΡΙΣΤΟ.

Γιατί η Πίστης είναι ατομική και καρδιακή δεν αποκαλύπτεται  από το πιστοποιητικό Βαπτίσεως  αλλά από τα χείλη του πιστού. Τα χείλη σου και οι Προσευχές που λένε τα χείλη σου αποκαλύπτουν αν είσαι ΠΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ του ΚΥΡΙΟΥ η ΟΧΙ. Γιατί ο καθένας φέρνει τις προσευχές του Σ`Εκείνον η σ` εκείνους που ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ και όχι σ`εκείνον η σ`εκείνους που δεν τους Έχει εμπιστοσύνη. Και τα ΠΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ του ΚΥΡΙΟΥ φέρνουν τις Προσευχές τους με  καρδιές γεμάτες ευγνωμοσύνη και Ευχαριστία στον Κύριο!!
Οι προσευχές της καρδιάς αποκαλύπτουν ποιος η ποια είναι ΠΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, και ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να  ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ και ποιος και Ποια απλώς έχουν την Χριστιανικη ΘΡΗΣΚΕΙΑ, πηγαίνουν η όχι σε Εκκλησία, αλλά δεν είναι ΠΙΣΤΑ του ΠΑΙΔΙΑ.

Η εκκλησία είναι η ΝΥΜΦΗ του Χριστου, δηλαδή ο κάθε γνήσιος Χριστιανός είναι και η αρρωβανιαρα του Χρίστου, και αν η αρραβωνιαρα  τρέχει, σε αλλους και σε αλλους  εκφράζει τους πόνους της καρδίας της, τις επιθυμίες και όνειρα της σίγουρα η σχέση της με τον ΧΡΙΣΤΟ είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και δεν έχει ΚΟΙΝΩΝΙΑ  με τον ΑΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ της, γιατί αν τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ  σ`αυτον ανεπιφυλακτα θε εφερνε  ολες τις προσευχές τις.
Φίλε μου το βιβλικό Βάπτισμα  δεν είναι το Νηπιοβαπτισμα, άλλα το Βαπτισμα που ΕΚΦΡΑΖEI την ΚΑΡΔΙΑΚΗ  ΠΙΣΤΗ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον ΧΡΙΣΤΟ του  πιστευσαντος  και  βαπτισθεντος αμαρτωλού.(Μαρκος16:16) και ΔΕΝ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με την αποβολή ρυπαροτητος αλλά είναι η με  ΕΥΓΝΩΜΟΣΎΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ του αμαρτωλού που τον ΧΡΙΣΤΟ έχει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ .(Α. Πέτρου 3:21) και  ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ του ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ (Ιωάννης 1:12).

Δηλαδη η καρδιακη ΠΙΣΤΗΣΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον ΧΡΙΣΤΟ είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ορος για να βαπτιστεί ο αμαρτωλός
, ΠΡΕΠΕΙ να ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ. Ο ευνουχος ρωτησε τον Φιλιππο ΤΙ  Μ` ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΩ;  ΚΙ`Ο ΦΙΛΙΠΠΟς του απάντησε « ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ  ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΕΙΣ»(ΠΡΑΞΕΙς 8:37)
Το βιβλικό βάπτισμα που είναι ΣΥΝΕΠΕΙΑ της ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ στον ΧΡΙΣΤΟ είναι το ΕΓΓΥΡΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ που  εκφράζει ΟΤΙ ο ΠΙΣΤΕΥΣΑΣ έχει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ τον ΧΡΙΣΤΟ με ΟΛΗ του την καρδιά, και με το ΒΑΠΤΙΣΜΑ  του ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ την ΣΩΤΗΡΙΑ που έλαβε οταν πίστευσε- εμπιστεύτηκε τον ΧΡΙΣΤΟ.(εφεσιους 1:13)

No comments:

Post a Comment