Popular Posts

Tuesday 31 January 2012

Ο ΠΙΣΤΕΥΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙΣ ΣΩΘΗΣΕΤΑΙ.(ΜΑΡΚΟΣ 16:16)

Ο ΠΙΣΤΕΥΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΣΕΙ.
Φιλε μου δεν ξεγελιεται ο Θεος. Αδιαφορει για το βαπτισμα σου γιατι ΚΟΙΤΑΖΕΙ την ΚΑΡΔΙΑ σου, αν πραγματι ΠΙΣΤΕΥΣΕΣ-ΕΜΠΙΣΤΕΤΥΤΗΚΕΣ με την καρδια σου τον Γιο του τον Αγαπητο και Κυριο και ΣΩΤΗΡΑ σου τον ΔΕΧΤΗΚΕΣ.
Γιατι οσοι πραγματι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ σ`αυτον και ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕ μετα χαρας ΑΝΟΙΓΟΥΝ την καρδια τους (Αποκαλυψη 3:20) και Κυριο και ΣΩΤΗΡΑ τους τον ΔΕΧΟΝΤΕ( Ιωαννης 1:12), αλλα οσοι τον ΑΓΝΟΟΥΝ φυσικα και ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΕ ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ τους να τον ΔΕΧΤΟΥΝ και ουτε θα διανοηθουν στο Βιβλικο βαπτισμα πιστεως να μπουν.

Το βαπτισμα που ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ο ΘΕΟΣ ειναι το ΒΑΠΤΙΣΜΑ του ΠΙΣΤΟΥ, δηλαδη το βαπτισμα του ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΟΥ αμαρτωλου που επειδη ΕΠΙΣΤΕΥΣΕ στον ΧΡΙΣΤΟ και ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ του του τον ΔΕΧΤΗΚΕ μετα χαρας ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ και με το βαπτισμα του δημοσια ΟΜΟΛΟΓΕΙ οτι τον ΧΡΙΣΤΟ ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ. και με το βαπτισμα επικυρωνει την ΔΙΑΘΕΣΗ της καρδιας του να ΖΗΣΕΙ με τον ΧΡΙΣΤΟ και ΧΑΡΗ στον ΧΡΙΣΤΟ τα υπολοιπα ΧΡΟΝΙΑ της ΖΩΗΣ του, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΝ και ΕΞΑΡΤΟΜΕΝΟΣ απο ΑΥΤΟΝ.

Ειναι οπως το λεγει ο Αποστολος Πετρος η Η ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ της καθαρης και ευλογημενης ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, και οχι καθαρισμος ρυπαροτητος του Σωματος.( (Α.Πετρου 3:21)

Μονο το βιβλικο βαπτισμα ΟΜΟΛΟΓΕΙ την Πιστη που εχεις στην ΚΑΡΔΙΑ σου, κανενα αλλο.

ΤΟ γνησιο Βαπτισμα ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ την ΔΙΚΑΙΩΣΗ που ελαβε ο Αμαρτωλος απο τον Θεο οταν ΕΠΙΣΤΕΨΕ αβαπτιστος στον ΧΡΙΣΤΟ.(Ρωμαιους 3:28,4:3,10,11,5:1)

1 comment:

  1. " πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη,ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΕΣ αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν" Ματθαίος 28:19-20

    Ο Χριστός δίνει εντολεί στους Αποστόλους να "μαθητεύσουν" τα έθνη, να τα κάνουν δηλαδή ΜΑΘΗΤΕΣ- Χριστιανούς, να τα εκχριστιανίσουν. Με ποίο τρόπο; Με δύο τρόπους που εκφράζονται με τις τροπικές μετοχές ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΕΣ και ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ.

    Όμως η μετοχή ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΕΣ προηγείται της μετοχής ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ...Το "μαθητεύσατε" δεν έχει την έννοιαν της διδαχής, αλλά της ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΕΩΣ, αυτό αποδεικνύεται από το κάτωθι χωρίο. Εκ του χωρίου Πράξ.14:21 "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΑΜΕΝΟΙ τε την πόλιν εκείνην και ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ικανούς, υπέστρεψαν εις Λύστραν". Δηλαδή "και αφού εκήρυξαν το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ εις την πόλιν εκείνην και ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΑΝ αρκετούς, επέστρεψαν εις την Λύστραν".

    " πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη,ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΕΣ αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν" Ματθαίος 28:19-20

    Η μετοχή ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΕΣ προηγείται της μετοχής ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ . Αυτό γίνεται διότι ο Χριστός έχει υπόψιν του τον Νηπιοβαπτισμό !

    Το " ο πιστεύσας και βαπτισθείς σωθήσεται" Μάρκος 16:16 το είπε ο Χριστός για τους μεγάλους.

    ΠΟΥ λέει η Γραφή ότι απαγορεύεται ο Νηπιοβαπτισμός;;;

    Η Γραφή λέγει " ο δε Ιησούς είπεν• άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με•" Ματθαίος 19:14

    Πράξεις 2:32-33,38-39 " τούτον τον Ιησούν ανέστησεν ο Θεός, ου πάντες ημείς εσμεν μάρτυρες. τη δεξιά ουν του Θεού υψωθείς, την τε ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΝ του Αγίου Πνεύματος λαβών παρά του πατρός, εξέχεε τούτο ό νυν υμείς βλέπετε και ακούετε", " Πέτρος δε έφη προς αυτούς• μετανοήσατε, και βαπτισθήτω έκαστος υμών επί τω ονόματι Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών, και λήψεσθε την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος. υμίν γαρ εστιν η ΕΠΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΤΕΚΝΟΙΣ ΥΜΩΝ "

    Ο Απ. Πέτρος λέγει ότι η "ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΝ του Αγίου Πνεύματος" που ελάμβαναν οι ενήλικες μετά το Βάπτισμα αφορά και τα παιδιά τους "ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΤΕΚΝΟΙΣ ΥΜΩΝ "

    Μην ξεχνάμε ότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής επλήσθη με Άγιο Πνεύμα όταν ήταν ακόμη έμβρυο !!!
    "και Πνεύματος Αγίου πλησθήσεται έτι εκ κοιλίας μητρός αυτού" Λουκάς 1:15. Τα έμβρυα ΠΩΣ πιστεύουν;;; Με το ζόρι ο Θεός έδωσε στον Ιωάννη το Άγιο Πνεύμα όταν ήταν έμβρυο ;;;

    Παραβιάζει ο Θεός την ελευθερία επιλογής όταν διατάζει στην Παλαιά Διαθήκη την Περιτομή να γίνεται 8 ημέρες μετά την γέννηση;;;

    Η Περιτομή είναι τύπος του Χριστιανικού Βαπτίσματος σύμφωνα με τον Παύλο "περιετμήθητε περιτομή αχειροποιήτω εν τη απεκδύσει του σώματος των αμαρτιών της σαρκός, εν τη περιτομή του Χριστού, συνταφέντες αυτω εν τω βαπτίσματι" Κολ. 2:11-12

    Στην Γραφή αναφέρονται 5 περιπτώσεις βαπτίσεως ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ. Πόσο πιθανό είναι να μην υπήρχαν τέκνα σε αυτές;;;


    ReplyDelete