Popular Posts

Tuesday 24 January 2012

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ;

Φιλε μου εμπα στην θεση των λαων και ανθρωπων που το 330 μετα Χριστο ο Αυτοκρατορας Κωνσταντινος ο ΜΕΓΑΣ με τα στρατευματα κατακτει και που μετα απο αυτον ο Αυτοκρατορας Θεοδοσιος τους κατατρεχει και με το σπαθι του τους επιβαλλει τον Χριστιανισμο.
 Και αναλογισου αν εσυ ζουσες τοτε σ' ἐκεινη την αιφνιδιαστικη αλλαγη οπου αρχιζει Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ να ειναι η παγγοσμιος κατακτικη υπερδηναμης αν εσυ οι χωριανοι σου και βαρβαροι σαν κι`εσενα υδολαλατρες αιχμαλωτοι ξεριζωμενοι αδελφοι σου και ετοιμοι για σφαγη συμπολιτες σου δεν θα ασπαζωσουν τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και δεν θα βαπτιζοσουν μαζι με ολη την οικογενεια σου για να παραμεινεις ΖΩΤΑΝΟΣ;
 Η μηπως νομιζεις οτι ο υδολαλατρες λαοι κατω απο τον Αυτοκρατορα Θεοδοσιο (379-392) Μ.Χ. εμπορουσαν να τον καταγγειλουν στα Ηνομενα Εθνη για παραβιαση των ανθρωπινων δικαιωματων τους.
 Φιλε μου με το σπαθι, με φωτια και με μαχαιρι οι ιδωλολατρες βαρβαροι επειστηκαν και ασπαστηκαν σε μηδεν χρονο τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και βαπτιστηκαν και εγιναν ολοι χριστιανοι γιατι οι φουκαραδες αγαπησαν περισσοτερο την ZΩΗ τους και την οικογενεια τους και θελησαν να παραμεινουν ΖΩΝΤΑΝΟΙ.
Αλλα δεν ηταν αυτος ο τροπος που ΕΔΙΔΑΞΕ ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Οι Yδολολατρες που εγινοντο χριστιανοι τα πρωτα 300 χρoνια ηταν χαρη στην επεμβαση του ΑΓΙΟΥ ΠΕΥΜΑΤΟΣ, και οχι κατω απο την απειλη του σπαθιου οτι θα χαναν τη Ζωη τους.
Αν διαβασεις της Πραξεις των αποστολων θα δεις οτι σε καθε περιπτωση που ο υδολολατρης ο Εθνικος η ακομα και ο Εβραιος γινεται Χριστιανος ειναι χαρη στη ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που ΑΓΓΙΖΕΙ την καρδια του και τον κανει να διακρινει την ΑΛΗΘΕΙΑ και να ΑΣΠAΣΤΕΙ τον ΧΡΙΣΤΟ. Ο Κορνηλιος και οι δικοι του ακουνε το κηρυγμα του αποστολου Πετρου και πιστευουν τα λογια τα αληθινα και κατεβανει πανω τους το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.(Πραξεις 10:45-47) «Ενω ακoμη ο Πετρος ελεγε τα λογια, ΚΑΤΕΒΗΚΕ το Αγιο Πνευμα πανω σε ολους οσοι ακουγαν το κηρυγμα»(Πραξεις 10:44) και αφου Πιστευσαν και ελαβαν το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ο Πετρος ειπε « Ποιος μπορει να ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ να ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝΕ με νερο αυτοι (οι ΣΩΣΜΕΝΟΙ γεματοι ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ Χριστιανοι) που ΕΛΑΒΑΝ το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ οπως και εμεις»(Πραξεις 10:47)

Καθενας και καθεμια που εγιναν πραγματικα χριστιανοι δεν ΕΓΙΝΑΝ κατω απο την απειλη του σπαθιου απο τον φοβο και την αναγκη να παραμεινουν ΖΩΝΤΑΝΟΙ οπως οι χιλιαδες των χιλιαδων που στις αρχες της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ αυτοκρατοριας εγιναν αλλα εγιναν επειδη το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ τους αγγιζε την καρδια «Μια γυναικα ...η Λυδια προσηλλυτη ακουγε τον αποτολο Παυλο και ο Κυριος ΑΝΟΙΞΕ την ΚΑΡΔΙΑ της ωστε να δινει προσοχη σ`αυτα που ελεγε ο Παυλος» (Πραξεις 16:14-16) και πιστεψε και μετα βαπτιστηκε.

Φιλε μου κανεις δεν Γενιεται, η γινεται Χριστιανος μεσα απο το ΒΑΠΤΙΣΜΑ του, αλλα μονο μεσα απο το ανοιγμα της καρδιας τους στον Χριστο οπως η Ληδια, οπως ο κορνηλιος και οχι οπως τα εκατομυρια των υδολολατρων που ασπαστηκαν και βαπτιστηκαν αυτοι και οι οικογενειες τους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ για να ΔΙAΤΗΡΗΣΟΥΝ τη ΖΩΗ τους.
Η ρουτινα του νηπιοβαπτισμου, και του γενειεμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ και με βαπτιζουν Χριστιανο απο τοτε αρχισε. Ηταν πανευκολο να κανει η εκκλησια *Χριστιανους* με το βαπτισμα αντι να βασιστει και να εξαρτηθει απο το Αγιο Πνευμα που αγγιζει την καρδια του αμαρτωλου και να του δινει το ελευθερο τον Χριστο ΣΩΤΗΡΑ του να τον ΔΕΧΤΕΙ η να τον ΑΓΝΟΗΣΕΙ.

Το ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΑ ομως οπως και η επιβολη του χριστιανισμου απο τους Βυζαντινους αυτοκρατορες δεν παρεχει στον αμαρτωλο την ελευθερια τον ΧΡΙΣΤΟ με ΠΙΣΤΗ να τον Aσπαστει και ΣΩΤΗΡΑ του απο καρδιακη εκτιμηση και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΙΣΤΗ να τον ΔΕΧΤΕΙ ΓΙ' ΑYTO KAI  ΔΕN   ΣΩΖΕΙ  TON AMAΡTOΛO.
Φιλε μου γιατι τοσο πολυ αδιαφορεις την ΑΛΗΘΕΙΑ να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ οτι οποιος τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ στην Αιωνια ζωη και στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ του θα μπει αλλα οποιος τον Αγνοησει και απο αλλου επιχηρησει στην βασιλεια του να ΜΠΕΙ αυτος θα ΑΠΟΛΕΣΘΕΙ εκτος και αν στον ΧΡΙΣΤΟ πισω Γυρησει.
«ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»ειναι η προσευχη που ΣΩΖΕΙ τον αμαρτωλο, σου ευχομαι να την κανεις και στην Αιωνια ΖΩΗ να ΜΠΕΙΣ.

No comments:

Post a Comment