Popular Posts

Sunday 28 January 2018

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Χθες το βράδυ προτού κοιμηθώ διάβαζα μια αντιπαράθεση μεταξύ δυο FB γνωστών και μιας άγνωστης Πιστής, και αυτό που ήταν οφθαλμοφανές ηταν το πείσμα τους και μάλλον η πνευματική τύφλα να μην θέλουν να παραδεχτούν την αληθεια του Ευαγγελιου. Δόξα στον Κυριο αργότερα κατάλαβα οτι αυτό που τους εμπόδιζε να παραδεχτούν την αλήθεια του Ευαγγελίου ήταν το πνεύμα της επιτυχίας που ειναι τελείως διαφορετικό απο το Αγιο Πνεύμα της Αλήθειας.

Το πνεύμα της Επιτυχίας δεν σε οδηγεί ποτε σε μετάνοια, δεν σε βοηθά να την διακρίνεις, να την παραδεχτείς και να μετανοήσεις αντιθέτως σε προτρέπει ΠΟΤΕ να μην συλλογιστείς πιο βαθιά μηπως υπάρχει αλήθεια στα λεγόμενα του.
Φίλε αυτός η αυτη που αγαπά την αλήθεια παραδέχεται οτι μονο ο Χριστος ΣΩΖΕΙ, οτι μονο απο Αυτον ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ η ΣΩΤΗΡΙΑ (Πράξεις 4;12) αυτός που το μονο που τον νοιάζει ειναι να υπερισχύσει η γνώμη του, και το λανθασμένο πιστευω του, δεν παραδέχεται ποτε αυτό.
Αυτος που απο το Αγιο Πνεύμα οδηγείται τους Άγιους εκτιμά αλλα ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ σ' αυτους, δεν ζητά χάρη και μεσολάβηση απο αυτούς, γιατι το ίδιο το Αγιο Πνεύμα ΜΕΣΙΤΕΥΕΙ με ανέκφραστους στεναγμούς γι' αυτον ( Ρωμαίους 8;26) αντιθέτως αυτός που δεν ελέγχεται απο το Αγιο Πνευμα της Αλήθειας αλλα απο το πνεύμα της Επιτυχίας, δεν μπορεί την αλήθεια να παραδεχτεί αλλα θα βρει -προς ζημιά του- κάτι να πει να αντικρούσει την αληθεια !!!

Το Αγιο Πνευμα πρωταρχικά και πάντοτε τον Πιστό σε μετάνοια τον οδηγεί, αυτη ειναι η Νίκη του Πιστού να μετανοεί, να ελέγχεται απο την Αληθεια και να υποτάσσεται στα λόγια του Χριστού, ενω το πνεύμα της Επιτυχίας δεν επιτρέπει στον άνθρωπο την Αληθεια να αναλογιστεί και με καρδια μετάνοιας να την δεχτει !
 Φίλε, αν προσεύχεσαι στους Άγιους αντι στον Πάτερα Θεό μέσω του Σωτήρα Χριστού, η στον Κυριο Ιησού Χριστο, το Αγιο Πνευμα της Αληθείας που σε βεβαιώνει οτι η μονη ΠΟΡΤΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ειναι ο Χριστός (Ιωάννης 10:9) και η μόνη ΟΔΟΣ προς τον Πάτερα ειναι ο Χριστός, δεν σε ελέγχει και ούτε κατοικεί μέσα σου. Αν το Αγιο Πνευμα, ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ κατοικεί μεσα σου, τοτε ο Πατήρ και ο Γιος εν Πνεύματι μεσα σου κατοικούν (Ιωαννης 16:7) και ποτε σε αλλους δεν θα τρέξεις αφου το Αγιο Πνεύμα του ΣΩΤΗΡΑ σου μεσα σου κατοικεί, σε ελέγχει, σε φωτίζει και σε ολη την Αλήθεια σε οδηγεί !!
 Φίλε που σου εύχομαι απο το Πνευμα της κοσμικής ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ να ελευθερωθείς , τον Χριστο Σωτήρα σου να τον δεχτείς και απο το Αγιο Πνεύμα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ του Ιησου Χριστού και εσυ να κατοικηθείς.

No comments:

Post a Comment