Popular Posts

Monday 22 January 2018

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ.

Ο λόγος του θεου μας βεβαιώνει οτι ΑΝ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ στο ΦΩΣ οπως Αυτος ειναι Φως, τοτε εχουμε κοινωνια μεταξύ μας και το ΑΙΜΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ μας ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ-Πλαινει απο καθε αμαρτια....Και αν εμεις ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ στον Θεο/Χριστο τις αμαρτιες μας Αυτός (ο Χριστος) ειναι Πιστος στον λογο του και ΔΙΚΑΙΟΣ, ωστε να μας ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ τις αμαρτιες και να μας ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ απο καθε Αδικια. (Α.Ιωαννου 1:7-9)
Δυο αλήθειες ΔΕΝ πρεπει να μας διαφύγουν: Πρώτον οτι το Αιμα του Χριστου ΔΕΝ ΠΛΑΙΝΕΙ καθε αμαρτωλο απο τις Αμαρτιες του αλλα ΜΟΝΟ εκείνον που ΒΑΔΙΖΕΙ στο ΦΩΣ, και το Φως ειναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ, το αιμα του Χριστου καθαριζει απο τις αμαρτιες ΜΟΝΟ τα ΠΙΣΤΑ του παιδια και ΟΧΙ τους ονομαστικούς Χριστιανους που τον ΧΡΙΣΤΟ δεν καταδεχτηκαν Κυριο και Σωτηρα τους να τον ΔΕΧΤΟΥΝ, και που ακόμα βρίσκονται στο σκοτάδι.
Δεύτερον οτι ο Χριστος δεν καλει τον κουρασμένο και βαριά φορτωμένο αμαρτωλο να ερθει Σ'αυτόν ΑΝΑΠΑΥΣΗ για να Λάβει,αλλα σε καποιον αλλον που λεγεται 'πνευματικός 'τον στελνει ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ για να Λαβει. Οχι ο Χριστος καλεί τον ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ με ΑΜΑΡΤΙΕΣ και συναίσθημα Ένοχης αμαρτωλό Σ'αυτόν να ερθει για να ΛΑΒΕΙ απο Αυτον ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ και απελευθέρωση απο το ΒΑΡΟΣ των αμαρτιών του και απο την ΔΙΚΑΙΑ ενοχή του, και που κανείς Αγιος η 'πνευματικός κάτω στην γη ειτε στον ΟΥΡΑΝΟ δεν ΜΠΟΡΕΙ να του ΔΩΣΕΙ !!!!
«Ελατε σ ΈΜΕΝΑ ολοι οσοι Κοπιάζετε και ειστε ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ, κι ΕΓΩ θα σας ΑΝΑΠΑΥΣΩ»( Ματθαίος 11:28)Υπόσχεται ο Χριστος και Ανάπαυση λαμβάνει ο φορτωμένος με αμαρτίες Αμαρτωλός που πηγαίνει στον Χριστο επειδη ο ΧΡΙΣΤΟΣ συγχωρεί τις αμαρτιες του και τον Πλένει απο καθε ενοχη.Η ΑΝΑΠΑΥΣΗ που λαμβάνει ο αμαρτωλος οφείλετε στην ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ των αμαρτιών που ΔΙΝΕΙ ο ΧΡΙΣΤΟΣ !
Η παρερμηνεία των λογων που ο Χριστός ειπε στον απόστολο Πετρο «Θα σου δώσω τα κλειδιά της βασιλείας και Οτι αποκλίσεις απο την γη θα ειναι αποκλεισμένο απο τους ουρανους. Και οτι λύσεις στη γη, θα ειναι λυμένο στους Ουρανούς»(Ματθαίος 16:18-19) Ειναι καταστροφική γιατι δίνει την εντύπωση στον αμαρτωλο οτι ΧΩΡΙΣ να τρέξει και να πέσει με μετάνοια στα πόδια του Χριστου και συγχωρήσει να του Ζητήσει μπορεί να την λάβει απο τον Ιερέα του η τον πνευματικό του.
Η βιβλική ομως διδαχή του ειναι τελείως ΑΝTΙΘΕΤΗ, ο Χριστός μεσα απο την παραβολή του Τελώνη διδάσκει οτι ο θεος ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τον αμαρτωλο που απο τον ιδιο οπως ο ΤΕΛΩΝΗΣ συγχώρηση του ζητήσει «ο τελώνης ομως αφου σταθηκε σε απόσταση , δεν ήθελε ουτε να σηκώσει καν τα ματια του στο ουρανο, παρα Χτυπούσε το στηθος του κι ελεγε : 'Θεε μου ΕΛΕΗΣΕ με τον αμαρτωλο' Σας λεω πως αυτος κατέβηκε στο σπιτι του ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ-ΣΥΓΧΩΡΗΜΕΝΟΣ .(Λουκας18:14)
Η διδαχή του Χριστου δεν άλλαξε ουτε αλλάζει, ΜΟΝΟ ο ΘΕΟΣ και Χριστος ΣΥΓΧΩΡΕΙ τον καθενα που ο ιδιος σ' ΑΥΤΟΝ αποτανθεί.
Σε ποιον εξομολογηθηκε ο άσωτος Υιος ;
Σε κανέναν, πήγε κατ' ευθεια στον πατέρα τον επουράνιο που τον ΔΕΧΤΗΚΕ μ' ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΓΑΛΕΣ. «Και αφού σηκώθηκε, ήρθε στον πατέρα του. Και ενώ ακόμα απείχε μακριά, ο πατέρας του τον είδε, και τον σπλαχνίστηκε· και τρέχοντας, έπεσε επάνω στον τράχηλό του και τον καταφίλησε. Και ο γιος είπε σ' αυτόν: Πατέρα, αμάρτησα στον ουρανό και μπροστά σου, και δεν είμαι πια άξιος να ονομαστώ γιος σου. Και ο πατέρας είπε στους δούλους του: Φέρτε έξω τη στολή πρώτη, και ντύστε τον, και δώστε του δαχτυλίδι στο χέρι του, και υποδήματα στα πόδια.»Τέλεια Συγχώρεση ελαβε ο Άσωτος γεμάτο αμαρτίες γιος επειδη ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στον ΠΑΤΕΡΑ .(Λουκάς 15:20-24), και ΤΕΛΕΙΑ συγχωρεση λαμβάνει σημερα καθε αμαρτωλος που απο τον Χριστο ζητήσει να τον Συγχωρέσει και ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ ! Φιλοι μου ο λογος του θεού μας διαβεβαιώνει οτι ΧΑΡΗ στο ΑΙΜΑ του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ εχουμε το ΠΡΟΝΟΜΙΟ της ελευθερας ΕΙΣΟΔΟΥ στα ΑΓΙΑ των Αγιων -στον θρονο του θεου-χαρη στην σταυρική θυσία του Χριστου μέσα απο το νεοχαρακτο και Ζωντανό δρομο του ΣΩΜΑΤΟΣ του ,του παραπετάσματος (Εβραιους 10:19-21 )χαρη στην θυσια του Χριστο το καταπέτασμα που έφραζε την εισοδο μας στα ΑΓΙΑ των Αγιων εσκιστηκε και Τωρα καθε αμαρτωλος ειναι Ευπρόσδεκτος απο τον θεο και μπορει ΘΑΡΕΤΑ σ'αυτον μεσς του ΧΡΙΣΤΟΥ να φέρνει τα αιτήματα του και να λαμβάνει ΑΦΕΣΗ αμρτιων !!! Μπορουμε τώρα
ανα πάσα στιγμή χωρίς την μεσολάβηση Ιερέων η πνευματικών αλλα όπως ο τελώνης να ΦΈΡΝΟΥΜΕ στον ΘΕΟ μεσω του ΧΡΙΣΤΟΥ με ειλικρινή μετάνοια στην καρδιά μας τα αμάρτηματα μας, και εκείνος που εχει την δυναμη να διακρίνει τις προθέσεις και διαλογισμούς της καρδιάς ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ καθε πιστο του παιδι που την αμαρτία του στον ιδιο θα ομολογήσει και ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ θα του Ζητήσει. «Αν εμεις ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ τις αμαρτιες μας Αυτος (ο Χριστος) ειναι Πιστος στον λογο του και ΔΙΚΑΙΟΣ, ωστε να μας ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ τις αμαρτιες και να μας ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ απο καθε Αδικια». (Α.Ιωάννου 1:9) Σου εύχομαι τον ΧΡΙΣΤΟ να ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ και ΧΩΡΙΣ μεσάζοντες και μεσολαβητές παντα σ΄ΑΥΤΟΝ με τους πονους σου τις αμαρτιες σου να τρέχεις βοήθεια και Συγχώρεση να του Ζητάς γιατι ειναι ΠΙΣΤΟΣ και ΔΙΚΑΙΟΣ και ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ καθε αμαρτωλό που τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ.(Ιωάννης:12-13)

No comments:

Post a Comment