Popular Posts

Tuesday 16 January 2018

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΩΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ

O Νικόδημος ηταν κορυφαίος φαρισαίος δάσκαλος των γράφων και η καρδια του ζητούσε την αληθεια, και παρόλα αυτα ο Χριστος του έδωσε αμέσως να καταλάβει οτι ολη του η βιβλική γνώση και επιμέλεια να εκτελεί τις εντολές του Θεού δεν επαρκούν, οτι παραμένει στην αμαρτια του, και εκτός και αν ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΝΩΘΕΝ, δηλαδη απο το Αγιο Πνευμα του Θεού στην βασιλεια του δεν θα μπει, αλλα ούτε θα την δει! (Ιωαννης 3:3,5)
 Λιγο αργότερα του εξηγεί  οτι η ΣΩΤΗΡΙΑ οφείλεται  στην δική του ΘΥΣΙΑ και δωρεά την λαμβάνει ο  καθένας που ΠΙΣΤΕΨΕΙ –και εννοείται Καρδιακα τον εμπιστευτει - Σ’ Αυτον! (Ιωάννης 3:16)
O αναγεννημενος εχει κιολας ΜΕΤΑΒΕΙ απ τον θάνατο στην ζωη και στην ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ μας βεβαιωνει ο αψευδής λόγος του Θεου ! (Ιωανν 5:24,14:15,23,14:2-3,17;24,Α.Πετρου1:3-5)
Μονο αν γεννηθεί, ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ο άνθρωπος απο τ’ ΑΦΘΑΡΤΟ ΣΠΕΡΜΑ του Θεου τον ΛΟΓΟ του στην βασιλεια του θα μπει (Α.Πετρου1:23)
Μονο αναγεννημενος απο τον Θεο εχει απόλυτη σιγουριά, εχει  ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΛΠΙΔΑ για την ΑΦΘΑΡΤΗ και ΑΜΑΡΑΝΤΗ ΦΥΛΑΓΜΕΝΗ στους ουρανούς ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ του που θα αποκαλυφθεί τον εσχατο καιρο! (Α.Πετρου 1:3-5)
Φιλε μου ο Χριστος και σενα θα σου ΧΑΡΙΣΕΙ το καινούργιο σου Παρόν, την ΑΝΩΘΕΝ ΓΕΝΝΗΣΗ που δεν προέρχεται απο σαρκική μείξη, ούτε απο ανθρώπινη θέληση, ουτε απο ανδρική επιθυμια αλλα απο τον ΘΕΟ, οταν και εσυ με ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΠΙΣΤΗ απο τον ίδιο εξαρτηθεις και σωτήρα σου τον Χριστο δεχτεις! «Ο Χριστος στους δικούς του ΗΡΘΕ και ΔΕΝ τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ. Σε σους ομως τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ -Υποταχθηκαν και ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ σ`Αυτον- σ` αυτους ΕΔΩΣΕ το Προνόμιο να ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΟΥ, σ`εκεινους που πιστευουν στο ονομα του" <στην Θεότητα του, οτι εκείνος ειναι η ΠΗΓΗ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ> ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ αυτοι απο σαρκικη μείξη, ουτε απο ανθρώπινη θέληση, ουτε απο ανδρική επιθυμια αλλα απο τον ΘΕΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ.»(Ιωάννης 1;12-13)
Τον αναγεννημένο, ο Θεός ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΛΕΙΨΕΙ ! (Εβραιους 13;5) και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ( Ιωαννης 10:9) γιατι με την δυναμη του Θεου προστατευεται χάρη στην πίστη του για μια ΣΩΤΗΡΙΑ έτοιμη να αποκαλυφθεί τον έσχατο καιρο (Α.Πετρου 1:3-5)  ! Αμην!  

No comments:

Post a Comment