Popular Posts

Sunday 30 October 2016

Mια απάντηση σε αυτους που προβληματιζονται με την Ιουδαϊκή ρίζα του Χριστιανισμου και που λένε ; << Ti ΣΧΈΣΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΊΩΝ ΜΕ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΕΣ --ΕΙΔΙΚΆ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ????? .>>

Πρώτα απο ολα ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ αλλα μονο ο Χριστος που ειναι ο ενσαρκωθείς Θεος ο Λόγος που ΕΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Ιωάννης 1;14) και που δημιούργησε τα ΠΑΝΤΑ !!(Ιωαννης 1:1-4)
Οπως ξέρεις ο Θεός δεν εχει Εθνικότητα, αλλα ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΕ το ΣΥΜΠΑΝ :
<< Αυτός -ο Χριστος- είναι εικόνα του αόρατου Θεού,
πριν από κάθε πλάσμα γεννημένος.
Γιατί τα πάντα δι’ αυτού-του ΧΡΙΣΤΟΥ- ήρθαν στην ύπαρξη, όσα στον ουρανό κι όσα στη γη, τα ορατά και τα αόρατα, θρόνοι και κυριότητες, αρχές και εξουσίες.
Ό,τι υπάρχει είναι πλασμένο δι’ αυτού-του Χριστου- κι αυτόν έχει σκοπό του.
Υπάρχει αυτός-ο Χριστος- πριν από καθετί
κι αυτός ο Χριστος- τα πάντα συγκρατεί, για να μπορούν να υπάρχουν.(Κολοσσαεις 1;15-17)
Επειδή ομως για να πληρώσει την τιμωρια για την δικη μας αμαρτια επρεπε να ΠΑΡΕΙ την ΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΟΥ, να γινει πραγματικός άνθρωπος (Φιλιππησιους 2;6-8) ηρθε μεσώ της φυλής του Ισραήλ!!
Το Ισραήλ και Οχι εμείς με τους δώδεκα *θεούς* μας, και ούτε οι άλλοι ειδωλολατρικοι λαοί, ήταν ο λαος που ο ΘΕΟΣ < που δεν ειναι Εβραίος> διάλεξε για γνωστοποιήσει την ΠΡΟΝΟΙΑ του και το Αγιο Θέλημα του, και εν συνέχεια να στείλει τον Γιο του τον ΜΟΝΟΓΕΝΗ για να φορτωθεί στον σταυρό την αμαρτια όλου του Κόσμου !!
<< Τόσο πολύ ΑΓΑΠΗΣΕ ο Θεός τον ΚΟΣΜΟ, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια. Γιατί, ο Θεός δεν έστειλε τον Υιό του στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος δι’ αυτού.>> (Ιωάννης 3;16)
Φίλε μου, μην κολλας στο οτι ο Χριστος -ως άνθρωπος ηρθε μέσω του Ισραηλινού λαού, ούτε μέσω της ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑΣ Παρθένου Μαριάμ- αλλα οτι ΑΓΑΠΗΣΕ ολους μας <εθνικούς και Εβραιους> τόσο πολυ που άφησε την Ουράνια του Δοξα και ηρθε κατω στην γη για ΜΑΣ να ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ !! Για να φορτωθει την ΔΙΚΗ μας ΑΜΑΡΤΙΑ ! (Φιλιππησιους 2;5-6,Ιωαννης 3:16)
Όσο για την σχέση που οι Εβραιοι εχουν με τους Ελληνες και με καθε άλλο λαό στην Γη ειναι οτι ειναι και αυτοι σαν και μας ειναι ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ, αλλα το Ευαγγελιο του Χριστου < δεν ειναι εθνική διδασκαλια οπως των είδωλολατρικων λαών> αλλα ειναι η ΔΥΝΑΜΗΣ του ΘΕΟΥ που ΣΩΖΕΙ καθενα που πιστευει, πρώτα τον Ιουδαίο και ύστερα τον Ελληνα.(Ρωμαίους 1:16) και εννοει οτι επίσης σώζει και καθε ΕΘΝΙΚΟ, η ειδωλολάτρη !!
ΣΩΖΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΞΙΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ όπως και εγώ που ασχέτως Εθνικής θρησκείας ΠΙΣΤΕΨΕΙ με την ΚΑΡΔΙΑ του στον Ιησού Χριστο !!!

No comments:

Post a Comment