Popular Posts

Saturday 12 November 2011

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΟΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ.

by Stelios Fellas on Friday, 04 November 2011 at 10:31
Χρειαζεται μεγαλο θαρος ο αμαρτωλος να ΔΩΘΕΙ να ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ στον Χριστο, αλλα οι Ευλογιες που συνεπαγει το ΑΝΟΙΓΜΑ της καρδιας μας στον ΧΡΙΣΤΟ ειναι πολυ μεγαλες, ειναι η ΣΩΤΗΡΙΑ και η Αιωνια ΖΩΗ.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ειναι η προσευχη που ΣΩΖΕΙ τον αμαρτωλο.
Μεγαλες ειναι οι Δυσκολιες του Ελληνα αμαρτωλου και παρομοιες με του Εβραιου Θρησκου που  επρεπε ανεπιφυλακτα να  ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ τον ΧΡΙΣΤΟ  για να ΣΩΘΕΙ παρα τον πατροπαραδοτο απο τον ΘΕΟ ΔΟΣΜΕΝΟ νομο.
ΜΟΝΟ η Προσωπικη καρδιακη Πιστηςστον Χριστο Εσωζε τοτε τον ΘΡΗΣΚΟ Εβραιο αμαρτωλο και μονο Η ΚΑΡΔΙΑΚΗ προσωπικη ΠΙΣΤΗΣ στον ΧΡΙΣΤΟ  ΣΩΖΕΙ σημερα τον Ελληνα αμαρτωλο, και Η ΒΑΠΤΙΣΗΣ του ειναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ομολογια του οτι ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ στον Χριστο. Και αυτη η ΒΑΠΤΙΣΗΣ που εκφραζει την ΠΙΣΤΗ στον ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΖΕΙ για παντα τον αμαρτωλο, και οχι το νηπιοβαπτισμα που δεν εκφραζει την Πιστη της καρδιας του βαπτισθεντος στον ΧΡΙΣΤΟ.
To ΒΙΒΛΙΚΟ βαπτισμα ΣΩΖΕΙ επειδη  ειναι η επικηρωσης του αμαρτωλου οτι ΑΝΟΙΚΕΙ και ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ απο τον ΧΡΙΣΤΟ, οτι ο Κυριος της Ζωης του ειναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Ειναι  η ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΗΣ της ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ που  χαρη στην Πιστη του στον ΧΡΙΣΤΟ ΕΛΑΒΕ  οταν ΑΚΟΜΑ ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΣ  επειδη ΠΙΣΤΕΥΣΕ- ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ  με ολη του την καρδια στον ΧΡΙΣΤΟ.(Ρωμαιους 4:1-12). Αυτο ειναι το ΣΩΤΗΡΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΚΟ βαπτισμα  επειδη ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ την ΣΩΤΗΡΙΑ που ελαβε ο αμαρτωλος οταν ΕΠΙΣΤΕΥΣΕ στον ΧΡΙΣΤΟ και οχι το Νηπιοβαπτισμα που δεν εκφραζει καμια καρδιακη πιστη προς τον Χριστο.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΣΤΕΥΣΕΤΕ, ΟΥΤΕ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΠΙΣΤΕΥΣΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΟΝ.
Ειναι η πρωσοπικη  καρδιακη Επιθυμια  μας ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ για τον ΧΡΙΣΤΟ να αποχοριστουμε την Προσωπικη μας ανεξαρτισια και να εξαρτιθουμε – ΣΥΝΤΑΦΟΥΜΕ- ΣΥΝΘΑΦΤΟΥΜΕ με τον Χριστο που μας  ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ , και μας κανει να ΔΕΧΤΟΥΜΕ το ΔΩΡΟ της Αιωνιου Ζωης, και το βαπτσμα του ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΟΣ  αμαρτωλου -και οχι το νηπιοβαπτισμα ειναι αυτο που ΕΚΦΡΑΖΕΙ την ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΙΣΤΗ.
4 Συνταφήκαμε, λοιπόν, μαζί του διαμέσου τού βαπτίσματος στον θάνατο, ώστε, καθώς ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς με τη δόξα τού Πατέρα, έτσι κι εμείς να περπατήσουμε σε μια νέα ζωή.(Ρωμαιους 6:3-4)
(Κολοσσαεις 2:12)
Χωρις καρδιακη ανεπιφυλακτη πιστη ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να ΕΥΑΡΕΣΤΗΣΟΥΜΕ το ΘΕΟ και Κανενας αμαρτωλος στην βασιλεια του Χριστου ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ αν στον Χριστο  ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ, οσο και βαπτισμενος η ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ και να ειναι!
Ο Χριστος Κυταζει την καρδια σου και οχι το νηπιοβαπτισμα σου.
Σ’ ΑΓΑΠΩ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ.
Το βαπτισμα ειναι Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ του Πιστευσαντος αμαρτωλου οτι ανοικει στον ΧΡΙΣΤΟ, και αυτο το βαπτισμα  φερνει και χαριζει την ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΗ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ του πιστευσαντος αμαρτωλου.
Και ο καθενας που ειλικρινα στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΕΔΩΘΕΙ, ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΟΤΑΝ  ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΠΑΡΕΔΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ.

No comments:

Post a Comment