Popular Posts

Monday 4 July 2016

H XΑΡΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Μακάριοι οι Πτωχοί τω πνεύματι, αυτοί που νιώθουν την πνευματική τους φτώχεια, γιατί σ' αυτούς ανήκει η βασιλεία των ουρανών... Μακάριοι οι Πενθουντες.... οι Πράοι... οσοι πεινούν και διψούν για τη δικαιοσύνη.. (Ματθαίος 5:1-10) και απο τον Χριστό εξαρτηθούν γιατί αυτοί στην βασιλεία του θα μπουν !!
Μακάριοι οι  τσακισμένοι απο την zώη  που το κάλεσμα του «ΕΛΑΤΕ σε ΜΕΝΑ όλοι εσείς που είστε κουρασμένοι και βαριά φορτωμένοι κι ΕΓΩ θα σας δώσω ΑΝΑΠΑΥΣΗ»(Ματθαίος 11:28)  απαντήσουν, και εκείνοι που θα τρέξουν στον Χριστό ψυχική δροσιά να βρουν  γιατί όπως το λέει η γραφή ποτάμια ζωντανού νερού θα ξεχυθούν μέσα απο εκείνους  που τον εμπιστευθουν (Ιωάννης 7:37) και μακάριος ο καθε αμαρτωλός που στον Χριστό καταφύγει γιατί θα σωθεί «Αν κανείς προσφύγει Σ' ΕΜΕΝΑ ως είσοδο θα ΣΩΘΕΙ. Και θα μπαίνει και θα βγαίνει και θα βρει βοσκή»(Ιωάννης 10:9)

Στην Οικονομία του ΘΕΟΥ και ΧΡΙΣΤΟΥ ο παρακατιανός, ο  ταλαίπωρος και φορτωμένος/η πολλές αμαρτίες που οπως  η Μαρία η Μαγδαληνή  με μετάνοια στον ΧΡΙΣΤΟ τρέξει για να σωθεί, την χάρη του θα γευτεί και ακόμα και αν εχει αιχμαλωτιστεί απο δαιμόνια οπως αυτή (Λουκάς 8:2 ) την δόξα του Χριστού θα δει « Το πρωί της πρώτης ημέρας της εβδομάδας ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΡΩΤΑ στη Μαρία τη Μαγδαληνή απο την όποια ειχε ΒΓΑΛΕΙ ΕΦΤΑ ΔΑΟΜΟΝΙΑ !!( Μάρκος 16:9)
Ούτε σε Ιερείς, ουτε  στα πρωτοπαλίκαρα του πρώτο εμφανίστηκε ο Χριστος, αλλά στην αμαρτωλή Μαρία την Μαγδαληνή, και ο γεμάτος αμαρτίες ληστής χάρη στην πίστη του στον Χριστό μπήκε στον παράδεισο, ενω ισχυροί,οι  πλούσιοι, και  όλοι οσοι τον Χριστό υποτίμησαν στην βασιλεία του δεν μπήκαν.
Τα χαρμόσυνα νεα είναι οτι όσο χαμηλά και αν βρίσκεσαι. Όσο τσακισμένος και χτυπημένος απο την ζωή και αν αισθάνεσαι, ακόμα και αν από δαιμόνια έχεις αιχμαλωτιστεί, αν απο τον Χριστό ΕΞΑΡΤΗΘΕΙΣ όπως η Μαρία η Μαγδαληνή και ο Ληστής στον Σταυρό την δόξα του θα δεις και στον παράδεισο μετά θάνατο θα μπεις.
Γιατί στην οικονομία του Θεου όποιος ταπεινωθει και απο τον Χριστό με ολη του την καρδιά εξαρτηθεί θα σωθεί, αλλά  όποιος  γεμάτος θρησκευτική υπεροψία αρνηθεί προσωπικό σωτήρα του να τον δεχτεί απο την γαμήλια τελετή του Χριστού όπως οι πέντε ανόητες παρθένες θα αποκλειστεί !Φίλε μου, στην ΕΥΛΟΓΙΑ του ΘΕΟΥ και εσυ θα μπεις, αν όπως είσαι κουρασμένος και βαριά φορτωμένος αμαρτίες  στον Χριστο με μετάνοια τρέξεις  και απ' Αυτόν μ' ολη σου την καρδια  ΕΞΑΡΤΗΘΕΙΣ στην ΧΑΡΗ του θα μπεις !!!
«Αλλά αυτούς που ο κόσμος τούς θεωρεί ΜΩΡΟΥΣ, εκείνους διάλεξε ο Θεός για να ντροπιάσει τελικά τους σοφούς κι αυτούς που ο κόσμος τούς θεωρεί ΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ, εκείνους διάλεξε ο Θεός για να ντροπιάσει τελικά τους κατά κόσμον ισχυρούς‡ κι αυτούς που ο κόσμος τούς θεωρεί ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΥΣ  και ΠΕΡΦΡΟΝΗΜΕΝΟΥΣ, εκείνους διάλεξε ο Θεός, τα ΜΗΔΕΝΙΚΑ, για να καταργήσει όσους θαρρούν πως είναι κάτι. Έτσι, κανένας δεν μπορεί να καυχηθεί για κάτι μπροστά στο Θεό.»(Α.Κορινθιους 1:27-29)

No comments:

Post a Comment