Popular Posts

Saturday 26 May 2012

ΜΗΠΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ;


Κύριε Ιησού ΧΡΙΣΤΕ  τελικά εσυ είσαι ο αιώνιος Θεός ο Παντοκράτωρ  που κρατάς τα  πάντα με την δύναμη του λόγου σου και που ΧΑΡΙΖΕΙΣ τη ΣΩΤΗΡΙΑ που κανεις  άλλος εκτός από σένα δεν μπορεί.

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο απόλυτος Ηγέτης ΑΡΧΩΝ που κράτα το Σκήπτρο της εξουσίας  και από Αυτον ρέει η ΣΩΤΗΡΙΑ  στην εκκλησία, στους αμαρτωλούς που τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ και Κυριο και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ, στα μέλη του σώματός του, και οχι απο την εκκλησία που απαρτίζεται απο τους Σωσμένους απο Αυτον αμαρτωλούς όλων των αιώνων που στον ίδιο  άνοιξαν την καρδιά τους και του δόθηκαν.

Η γνώμη οτι η Εκκλησία μπορεί να μεταδώσει την ΣΩΤΗΡΙΑ αναιρείται απο τα λογια του Χριστού και των Αποστόλων που λέγει οτι η Εκκλησία  ειναι η νύμφη  του ΚΥΡΙΟΥ Ιησού ΧΡΙΣΤΟΥ, και εκείνος Πρόσφερε τον εαυτό του για ΧΑΡΗ της με σκοπό να την ΑΓΙΑΣΕΙ......ετσι που ΕΚΕΙΝΟΣ να την καταστήσει γαι τον εαυτό του ΕΝΔΟΞΗ, χωρίς να έχει καμία ΚΗΛΙΔΑ η ΖΑΡΩΜΑΤΙΑ η κάτι παρόμοιο, αλλά να είναι Αγια και ΑΨΟΓΗ !!!!(Εφεσιους 5:25-27)

ΟΧΙ μόνο η εκκλησία δεν μπορεί να ΣΩΣΕΙ κανέναν αμαρτωλό αλλά ειναι γεμάτη Ζαρωματιές και Κηλίδες, αυτη είναι η Πικρή αλήθεια όλοι μας οι  Σωσμενοι αναγεννημένοι  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ που απαρτίζουμε το Σώμα του είμαστε γεμάτοι Ζαρωματιές. Λαδιες , βρομιές και κηλίδες και ο ΚΥΡΙΟΣ μέσω του ΛΟΓΟΥ του και του Αγίου του πνεύματος μας ΕΛΕΓΧΕΙ, μας καλεί εις μετάνοια και ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ τα μετανοημένα ΣΩΣΜΕΝΑ πίστα του ΠΑΙΔΙΑ από τις κακές επιθυμίες τις ΖΑΡΩΜΑΤΙΕΣ και τις Κηλίδες.(Eφεσιους 5:27)

Η ΝΥΜΦΗ του Χριστού δηλαδή η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, δεν μπορεί να ΣΩΣΕΙ κανέναν απολύτως, αλλα  μόνο ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ο ΑΜΝΟΣ του ΘΕΟΥ που Θυσιάστηκε για χαρη ολων των αμαρτωλών(Ιωάννης 1:29,Ρωμαίους 3:23-26) ΣΩΖΕΙ κάθε αμαρτωλό που τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και ΣΩΤΗΡΑ και ΚΥΡΙΟ του τον ΔΕΧΤΕΙ.( Ιωάννης 1:12,3:16,5:24,6;35,40,47,7:37,10:9,10:27-28,Αποκάλυψη 3:20)

Όπως δεν νυμφεύεσαι τον άνδρα σου, την γυναικα σου παρα την Θέληση σου και κανείς δεν νυμφεύθηκε απο την γέννηση του αλλά μόνο ενήλιξ αυτόν η  αυτή  που αγάπησε και που κατέκτησε την καρδιά του/ης, Ομοίως  δεν νυμφευθηκαμε τον ΧΡΙΣΤΟ οταν μας ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΑΝΕ. Αν ποτε μας συνειδητά και με την επιθυμία της δικής μας καρδιάς στον ΧΡΙΣΤΟ δεν ΔΟΘΗΚΑΜΕ και Κυριο και ΣΩΤΗΡΑ μας δεν τον ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ, δεν είμαστε η ΝΥΦΗ του, δεν είμαστε δικά του ΠΙΣΤΑ  του παΐδια.

 Μπορει να ειμαστε ορθόδοξοι, πεντηκοστιανοι, Ευαγγελικοί, λουθηρανοί αλλα ΠΙΣΤΑ του ΔΙΚΑ του ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ. Και δεν αποτελουμε  ΜΕΛΗ του ΣΩΜΑΤΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ οσοι δεν ΑΝΟΙΞΑΜΕ  την καρδια μας  στον ΧΡΙΣΤΟ και ΣΩΤΗΡΑ και ΚΥΡΙΟ μας  δεν τον ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ.

Στην  οικογένεια του Χριστου - στο ΣΩΜΑ του Χριστου- ανήκουν μονο οσοι τον ΝΥΜΦΕΥΘΗΚΑΝ, Μόνο εκείνοι που Άνοιξαν απο μόνοι τους την καρδιά τους και του ΔΩΘΗΚΑΝ, και που ο Κυριος της ΔΟΞΑΣ και κάθε Χάρης του ενσωμάτωσε στο δικο του Σωμα,  που απαρτιζεται μονο απο ΣΩΣΜΕΝΟΥΣ αμαρτωλους που του ΔΟΘΗΚΑΝ και ΚΥΡΙΟ τους τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ.

Σου εύχομαι στον Κύριο να ΔΩΘΕΙΣ και απο τον ΚΥΡΙΟ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ και τότε θα είσαι μέλος του Σώματος του της Εκκλησίας των Σωσμενων Αναγεννημένων πιστών του παιδιών που ο Κύριος καθημερινώς καθαρίζει απο καθε ζαρωματιά και Κηλίδα (Εφεσιους 5:27) και που ποτε δεν θα χαθούν(Ιωάννης 10;28) γιατί ο ίδιος ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.(Ιωάννης 14:23)

No comments:

Post a Comment