Popular Posts

Wednesday 28 September 2016

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΕΧΤΩ.

Το να *δεχτείς* τον Χριστο Σωτήρα ειναι η έμπρακτη ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ της καρδιάς σου οτι πράγματι τον εχεις καρδιακά  εμπιστευτεί και εισαι πρόθυμος να του δόσεις την εξέχουσα θέση στην καρδια σου και να τον ακολουθείς, δηλαδή εχεις μεταγραφή και απο  Χριστιανός της ταυτότητας έχεις γίνει εκλέξει συνειδητά να γίνεις ΠΙΣΤΟΣ στην ΟΥΣΙΑ και απο αυτόν να εξαρτηθείς !
"Σ' Αγαπώ Κύριε Ιησού Χριστέ" είναι η μετάφρασης του <τον Χριστο σωτήρα μου θα τον ΔΕΧΤΩ>, είναι η απάντησης της καρδιάς αυτού που πράγματι εχει κατανοήσει οτι ΧΑΡΗ στον Χριστο υπάρχει, και σ' Αυτόν χρωστά καθε μέρα της ζωής του, τον εχει εμπιστευτεί και στην ευλογία του θέλει να ζει !
Και αυτο που συμβαίνει είναι οτι ο αμαρτωλός που με μετάνοια και πιστη τον Χριστο ΣΩΤΗΡΑ του δεχτεί  χωριά καμία ανθρώπινη πρωτοβουλία η ενεργεία, απο το Αγιο Πνευμα θα βαπτιστεί, θα ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ! (Ιωαννης 1:12-13)
Φίλε μου το ΤΕΚΜΗΡΙΟ της Βάπτισης από το Αγιο Πνεύμα  δεν γινεται  οπτικά  -ενα  φωτοστέφανο γύρω απο το πρόσωπο- αλλά γινεται καρδιακά στον μετανιωμένο  αμαρτωλό που με Πίστη τον Χριστο Σωτήρα  δεχτεί, και είναι το ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ το καινούργιο παρόν(Β.Κορινθιους 5:17) με το Αγιο Πνεύμα μεσα μας/σου που θα σε βεβαιώνει οτι είσαι πιστό του παιδί και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ !( Εβραίους 13:5)
Αυτό που θα συμβεί όταν τον Χριστο ΣΩΤΗΡΑ σου δεχτείς, είναι οτι από τον ΘΕΟ θα ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΞΑΝΑ οχι απο πρωτοβουλία η ενέργεια ανθρώπου (Ιωάννης 1;12-13) και ΠΟΤΕ δεν θα χαθείς (Ιωάννης 10;9),αλλά μεσα το Πνευμα του Πατρός και του Χριστού θα κατοικεί, θα σε ελέγχει, φωτίζει, προστατεύει, και οδηγεί. Αμην!

No comments:

Post a Comment