Popular Posts

Saturday 10 September 2016

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ? ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ???

TI EINAI MΥΣΤΗΡΙΟ ???????

Αυτό όμως που δυσκολεύομαι να καταπιώ είναι πως το πιο φυσιολογικό και απλούστερο πράγμα στην Ζωή, την ένωση δυο ανθρώπων - ανδρός και γυναικός- που επιθυμούν να ζήσουν μαζι, να κάνουν οικογένεια και να  χαρούν την ζωη, και που σφραγίζεται με την σεξουαλική πράξη η Εκκλησία το παρουσίασε ως μυστήριο. Δεν ηταν μυστήριο που ο Αδάμ και η Εύα συνευρέθηκαν,  ούτε είναι μυστήριο η επιθυμία ενος ζευγαριού που αγαπιούνται να θέλουν να ζήσουν μαζί, να κάνουν γάμο, και να ολοκληρωθεί με το σεξ. 
Μυστήριο όμως είναι ο γάμος του Χριστού, του Νυμφίου με την Εκκλησία, την νύφη του !! <<Σ' αυτα τα λόγια κρύβεται ενα μεγαλο μυστήριο, που εγω σας λέγω ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ>>(Εφεσιους5: 31-32) και *νύφη* του Χριστού είναι όλοι οι ΣΩΣΜΕΜΕΝΟΙ και ΠΛΥΜΕΝΟΙ με το αίμα του αμαρτωλοί, που απο τον ίδιο έχουν ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΊ και από το Αγιο του Πνεύμα ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΊ !!! 
*Νύφη* του Χριστού είναι κάθε αμαρτωλός που άνοιξε την καρδιά του στον Χριστό και απάντησε το κάλεσμα του !! (Αποκάλυψη 3:20) και παρόλο που ηταν βουτηγμένος στην αμαρτία οπως η Μαρία η Μαγδαληνή και ο ληστής στον σταυρό, αντι στην κόλαση να αποκλειστεί απο τον  ιδιο εχει συγχωρεθεί και απο τ' Άγιο Πνεύμα του εχει ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΞΑΝΑ, επειδή προσωπικό ΣΩΤΗΡΑ του με ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΠΙΣΤΗ τον εχει ΔΕΧΤΕΙ !(Ιωάννης 1:12-13) 
 Αυτό είναι το ευλογημένο καταπληκτικό ΑΣΥΛΥΠΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, να εισαι αμαρτωλός και ΧΑΡΗ στον ΧΡΙΣΤΟ και την σταυρική του θυσία, αν με ολη σου την καρδιά πιστέψεις, δηλαδή τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ και απο Αυτόν και μόνο  ΕΞΑΡΤΗΘΕΊΣ, απο ολες σου τις αμαρτιες να πλυθείς, και στον Παράδεισο και εσύ ο ανάξιος αμαρτωλός να μπεις !!! 
Μυστήριο είναι οτι ενώ ήσουν αμαρτωλός ΕΝ ΡΙΠΉ ΟΦΘΑΛΜΟΥ σε κλάσμα του χρόνου από τον ΘΕΟ να ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ  ΞΑΝΑ ( Ιωάννης 1:12-13) επειδή τον Χριστό Σωτήρα  με ολη σου την καρδιά τον  εμπιστευτηκες  και σωτήρα σου τον δέχτηκες !!   
Φίλε μου ο Λόγος του Θεου σε βεβαιώνει οτι το ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ μας ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ απο ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΙΑ !! (Α.Ιωάννου 1:7) Κανένας κάτω στην γη, άνθρωπος Ιερέας, ποιμένας, ομαδική προσευχή, λειτουργία η Συγχωρητική ευχή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σε ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ απο τις αμαρτίες σου, παρα μόνο ο Χριστός.Και όπως ο Χριστός έπλυνε με το αίμα του την Μαρία την Μαγδαληνή που τον εμπιστεύτηκε και τον ληστή στον Σταυρό ετσι θα σε πλύνει απο τις πολλές σου αμαρτίες και θα σου δώσει ενα καινούργιο Παρόν οταν και εσυ ΣΩΤΉΡΑ σου τον δεχτείς, αυτό είναι το ΜΥΣΤΗΡΙΟ της ΧΑΡΗΣ του που δεν είναι συλλογικό, ουτε ομαδικό, αλλά ατομικό, ο κάθε αμαρτωλός ο ίδιος πρέπει στον Χριστό με μετάνοια να γυρίσει και απο Αυτόν και μόνο Αυτόν ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ για τις πολλές του αμαρτίες να ζητήσει. Τότε και μόνο τοτε και αυτός *νύφη* του Χριστού θα καταλογισθεί και στον Παράδεισο με τον ΝΥΜΦΙΟ τον Σωτήρα τον Χριστό του θα βρεθεί. Αμην και εσύ !!

No comments:

Post a Comment