Popular Posts

Sunday 29 October 2017

ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΜΟΙΩΣΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ

Το καθ' ΟΜΟΙΩΣΗ αρχίζει μόνο απο την στιγμή που από το Πνεύμα του Σωτήρα μας Χριστού αναγεννηθούμε. 


Πολλοί μιλούν για θεωση λες και παρόλο που είμαστε βουτηγμένοι στην αμαρτία, μπορούμε μέσω δικής μας προσπάθειας, ασκητισμό, νηστείες, ολονύχτιες προσευχές να ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ με τον Κύριο της ΔΟΞΑΣ που κατέβηκε απο τους ουρανούς και πήρε την δική μας μορφή για να πληρώσει την τιμωρία της δικής μας αμαρτίας.
Το Ευαγγέλιο τονίζει οτι όλοι μας από φύση μας είμαστε άνθρωποι άξιοι τιμωρίας (Εφεσιους 2;3), ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ... ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΣΑΝ και ειναι ΥΠΟΔΙΚΟΙ στον Θεο  (Ρωμαίους 3;10-12, 19)  και μάλιστα οτι ειμαστε ΝΕΚΡΟΙ εξ αιτίας των παραπτωμάτων και των αμαρτιών που βαδίζουμε ΣΥΜΦΩΝΑ με τον ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ του κόσμου αυτού, σύμφωνα με τις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ του άρχοντα που εξουσιάζει τις πονηρές δυνάμεις... ωστε να ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ τις ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ της ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ μας ΦΥΣΗΣ και των ΠΟΝΗΡΩΝ ΛΟΓΙΣΜΩΝ ΜΑΣ (Εφεσιους 2;1-3)
Είναι τερατώδης αφέλεια, να υποτιμάς την ΑΛΗΘΕΙΑ του Ευαγγελίου και να νομίζεις οτι με δικές σου προσπάθειες θα πλησιάσεις και θα μοιάσεις τον Χριστό που ειναι η εικόνα του Αοράτου ΘΕΟΥ ! (  Κολοσσαεις1:13)
Φίλε μου Οχι μονο στον Χριστό δεν μπορείς να μοιάσεις, αλλα μακριά του θα αποκλειστείς παρολες τις  προσπάθειες σου, εκτός και αν με μετάνοια και ταπεινοφροσύνη από Αυτόν και μόνο εξαρτηθείς  και ΣΩΤΗΡΑ σου τον δεχτείς.(Ιωάννης 1;12-13). Το πρώτο βήμα για ν' ανοίξει η οδός των προσπαθειών σου για να  ΟΜΟΙΩΘΕΙΣ, για  να του *μοιάσεις* στην συμπεριφορά ειναι  ΣΩΤΗΡΑ σου να τον δεχτείς και από το Άγιο Πνεύμα του να κατοικηθείς, να ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ !! Μόνο όταν ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ και ο  Παράκλητος το Αγιο Πνεύμα κατοικεί μεσα σου και  σε ελέγχει, σε φωτίζει και σε καθοδηγεί τότε μπορείς χάρη του Άγιου του Πνεύματος να ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ την ΚΑΘ 'ΟΜΟΙΩΣΗ ,  να  του μοιάζεις  και θα πετυχαίνεις οσο ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ του ! (Ιωαννης 15;4-5)
Η ΚΑΘ ΟΜΟΙΩΣΗ με τον Χριστό αρχίζει από την στιγμή που απαντήσεις το κάλεσμα του (Ματθ  11:28,Αποκάλυψη 3;20) . Αμην!!

No comments:

Post a Comment