Popular Posts

Sunday 8 October 2017

ΜΗΠΩΣ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΡΓΑ ΘΑ ΣΩΘΩ, Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΟΥ, Η ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ;

Το ζήτημα ειναι πως θα σωθώ, βάση των δικών μου έργων, βαση της μεσολάβησης της Εκκλησίας, η βάση της ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ Πίστης μου στον Χριστό που ΕΛΕΕΙ και αιώνια ζωή ΧΑΡΙΖΕΙ σε καθε ανάξιο που τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και από αυτόν και μόνο εξαρτηθεί.| Τι λέει το Ευαγγέλιο ως προς την δικαίωση και ΣΩΤΗΡΙΑ : Το Ευαγγέλιο λέει οτι:
Α) Ολοι αμάρτησαν και ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ απο την ΔΟΞΑ <έγκριση, αναγνώριση, παρουσία> του Θεού. Έτσι η ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ τους <αποδοχή τους παρόλο το αμαρτωλό παρελθόν τους> γίνεται ΔΩΡΕΑΝ με την ΔΙΚΗ του ΧΑΡΗ, < Οχι την μεσολάβηση κάποιου Αγίου, Αγίας,προσευχών Ιερέων, μνημοσυνων, η λειτουργιών> ΜΕΣΩ του ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ του Ιησού Χριστου ! (Ρωμαίους 3:23)
# Οτι η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του Πατρος ειναι ΘΕΜΕΛΙΩΜΈΝΗ στην Πίστη στον Χριστό και ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ -χωρίς διάκριση- σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους <ΟΧΙ στους αξιοτερους> σε ολους τους χαμένους και κτυπημένους απο την ζωη αμαρτωλούς οπως την Μαρία τημνΜαγδαληνή, τους ληστές στον σταυρό, ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ και ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΟΣ, μόνο σ ΕΚΕΙΝΟΥΣ που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ (Ρωμαίους 3:22) που τον Χριστο και τις υποσχέσεις του (Ματθαιος 11;28,Ρωμαίους 4:3-5,5:1,Ιωάννης 7:37-38,10:9,14;6, Αποκάλυψη 3;20) δεν τις αμφισβητούν ! Β) Γιατί να μην τρέξω στους Αγίους που είναι ΑΞΙΟΙ και την μεσολάβηση τους, την ΜΕΣΗΤΕΙΑ τους να ζητήσω; Γιατι οι Άγιοι είναι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς ΜΙΜΗΣΗ και ΟΧΙ προς προσκύνηση, και όταν ήσαν αμαρτωλοί αγιάστηκαν -βαπτίστηκαν απο το Αγιο Πνεύμα- όταν πίστεψαν, ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ με όλη τους την καρδιά τον Χριστό οπως η Μαρία η Μαγδαληνή και ο Ληστής στον σταυρό. Και το ίδιο, θα κάνει και για σένα -θα σε αγιάσει, βαπτίσει στο Αγιο Πνεύμα του και θα σου δώσει ενα καινούργιο Παρόν την Αναγέννηση- όταν και εσυ όπως αυτοί με ΟΛΗ σου την ΚΑΡΔΙΑ τον Χριστο ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ και όπως αυτοί αρχίσεις να τον ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ, να υπακούεις τα λόγια του !!
Γ) Χωρίς μεσολαβητές, μόνο αν ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΙΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΟΥ και ΑΝΘΡΩΠΩΝ θα ΣΩΘΕΙΣ (Πράξεις 4;12,Α,Τιμοθεου 2;5) Ο Χριστός ήταν αυτός που ΜΕΣΙΤΕΥΕ για τους αμαρτωλούς που τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ, για όλους τους μαθητές του που ήσαν και αυτοί όπως εσύ και εγώ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ, αλλα ΧΑΡΗ στην Πίστη τους στον Χριστό ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ απο τον ΘΕΟ. Η καρδιακή τους ΠΙΣΤΗ τους ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΗΚΕ για την ΔΙΚΑΙΩΗΣΗ τους, όπως ακριβώς και για τον Αβραάμ ( Ρωμαίους 4:4-5,11)
Όταν η Μαρία η Μαγδαληνή και ο ληστής στον σταυρό, ηταν ακόμα ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΞΙΟΙ ο Χριστός χάρη στην Πίστη τους < και ΟΧΙ λόγο μεσολάβησής Αγίων> τους ΔΙΚΑΙΩΣΕ και τους ΧΑΡΙΣΕ το ανεκτίμητο ΔΩΡΟ της ΑΙΩΝΙΟΥ ΖΩΗΣ !! ΧΑΡΗ στη ΠΙΣΤΗ τους στον Χριστό, ο Χριστός ΓΙΑΤΡΕΨΕ, και ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ όλους που ήρθαν η άλλοι έφεραν σ'αυτόν, και μάλιστα επιπλέον τους ΧΑΡΙΣΕ και την ΣΩΤΗΡΙΑ ενώ αυτοί ήσαν ακόμη βουτηγμένοι στην αμαρτία ! «Η ΠΙΣΤΗΣ ΣΟΥ ΣΕ ΕΣΩΣΕ» ήταν η διαβεβαίωσης του Χριστού σε όλους αυτούς που είχαν προσφύγει σ' αυτόν για γιατρεία !!
Πολύτιμη ψυχή, οταν με ολη την καρδιά σου τον Χριστό εμπιστευτείς και προσφύγεις σ' αυτόν χάρη στην πίστη σου, από τον ίδιο θα δικαιωθείς (Ιωάννης 10;9) θα ΣΩΘΕΙΣ!! αλλά αν τον ίδιο και την προσφορά σωτηρίας του(Ματθαίος 11:28,Αποκάλυψη 3:20) αμφισβητείς για την δυσπιστία σου μακριά του θα αποκλειστείς. Δ) Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ, ούτε το προϊόν μεσολάβησης της Εκκλησιάς, μας βεβαιώνει ο Λόγος του Θεού:
«O Αβραάμ πίστεψε στο Θεό, και ηταν αυτή η πίστη που ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕ για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ <γι' αυτή του την πίστη ο Θεός τον ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ δίκαιο> Στον εργάτη ο μισθός δεν δίνεται χαριστικά αλλά υποχρεωτικά. Όποιος πάλι δεν έχει έργα,αλλά πιστεύει στο Θεό, που σώζει τον ασεβή, ο Θεός τον ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΔΙΚΑΙΟ γι' αυτή του την πίστη.»(Ρωμαίους 4:3-5)
« Γιατί πράγματι ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΧΑΡΗΣ έχετε ΣΩΘΕΙ (τονιζει ο λόγος του θεού για να μην νομίσει κανείς ότι λόγο των εργων του μπορει να σωθει) ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΕΩΣ. Κι` αυτό ( η Σωτηρια σας) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ειναι ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ Σας το λέω για να μην τυχόν και ΚΑΥΧΗΘΕΙ κανείς»(Εφεσιους 2 8-9) Φίλε μου ο Αγιασμός σου, η μελλοντική συμμετοχή σου στο μεγάλο πλήθος των σωζμενων απο κάθε έθνος, και φυλή και λαό και γλώσσα που θα στέκονται μπροστά στον Θρόνο του Θεού και στον Χριστό ντυμένοι με λεύκες στολές και που θα κράζει. Συμπέρασμα " H ΣΩΤΗΡΙΑ μας οφείλεται στον Θεο που κάθετε στον θρόνο και στο Αρνί"(Αποκάλυψη 7:9-10) και θα ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ απο το δια πίστεως ΑΝΟΙΓΜΑ της ΚΑΡΔΙΑΣ σου στον Χριστο, απο την απάντηση της καρδιάς σου στην προσφορά σωτηρίας του! (Αποκάλυψης 3;20)
Όταν στον Χριστο αφιερωθείς, τότε απο τ' Αγιο Πνεύμα του θα ΑΝΑΓΓΕΝΗΘΕΙΣ και τότε στη ομάδα των ΣΩΖΜΕΝΩΝ και απο το Αγιο Πνευμα του ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΩΝ Χριστιανών και εσυ θα συγκαταλεχθεις, και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙΣ !!! αλλα μια ευλογημένη μέρα ανάμεσα στο πλήθος των μπροστα στον θρόνο του Θεού και του Χριστου( Αποκάλυψη7:9-10) και εσυ θα βρεθείς! Αμην

No comments:

Post a Comment