Popular Posts

Thursday 8 December 2011

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ;

by Stelios Fellas on Wednesday, 7 December 2011 at 07:26
Ο Αποστολος Παυλος ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ  τους  ΣΩΣΜΕΝΟΥΣ Χριστιανους στην Εκκλησια της Εφεσου και τους λεει « Με παροχη ΧΑΡΗΣ εχετε ΣΩΘΕΙ ( και ΟΧΙ  ισως στο τελος της Ζωης σας ΝΑ κατορθωσεται να ΣΩΘΕΙΤΕ !!!) ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΕΩΣ (στον Ιησου Χριστο).Κι’ αυτο (δηλαδη η Σωτηρια σας) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ (που εσεις κατεργασθηκατε), ΣΑΣ το ΛΕΩ για να μην τυχον και ΚΑΥΧΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ»(Εφεσιους 2;8-9).

Αυτα ειναι τα καλα ΝΕΑ, αυτη ειναι η ΓΝΗΣΙΑ ΤΙΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ του Αποστολου Παυλου στους αμαρτωλους της Εφεσου που τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ και ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ τους ΔΕΧΤΗΚΑΝ. Δεν τους λεει οτι ισως Σωθουν αν σκληρα ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ  αλλα την ΒΙΒΛΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.< ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ και  ΠΟΤΕ  σας σχηματισετε την ΓΝΩΜΗ οτι  η ΣΩΤΗΡΙΑ σας ΩΦΕΙΛΕΤΕ στα δικα σας ΕΡΓΑ και ΔΙΚΕΣ σας ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ Γιατι ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ(εφεσιους2:8) ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ και ΚΑΥΧΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.(Εφεσιους 2;9)

Γιατι την ΣΩΤΗΡΙΑ    την ΛΑΜΒΑΝΕΙ ο Αμαρτωλος  οταν ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ που τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ σ’ ολη του την Ζωη ειχε ΑΓΝΟΗΣΕΙ (Περιφρονισει) και ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ στον ΧΡΙΣΤΟ και δια ΠΙΣΤΕΩΣ με ολη την καρδια του τον Ιησου ΧΡΙΣΤΟ και ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ και ανεπιφυλακτα σ’ αυτον ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ.(Ρωμαιους 3;23-26,Ιωαννης 1;12-13,3;16)
Και μετα που θα λαβει την Σωτηρια ο  μετανοημενος και ΠΙΣΤΕΥΣΑΣ αμαρτωλος  ωφειλει και θα θελει να την ΚΑΤΕΡΓΑΣΘΕΙ να την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ωστε τον ΣΩΤΗΡΑ και ΚΥΡΙΟ του  τον ΧΡΙΣΤΟ να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ. Η κατεργασια της Σωτηριας ΠΡΕΠΕΙ ειναι η ΠΗΓΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ καθε ΣΩΣΜΕΝΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ και να το κανει απο ΕΥΓΝΟΜΟΣΥΝΗ για το ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΔΩΡΟ που ελαβε (οταν στον ΧΡΙΣΤΟ ΠΑΡΕΔΩΘΕΙ),  και που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ μεσω δικο του προσπαθειων να αποκτησει !!!

Αγαπητε μου Φιλε η ΑΠΑΝΤΗΣΗ το ΑΝΟΙΓΜΑ της καρδιας σου στο καλεσμα και στην ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ειναι ΑΥΤΟ που ΘΑ σε ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ,που θα σε ΣΩΣΕΙ (Δικαιωθεντες δια Πιστεως Εχομε ΕΙΡΗΝΗ με τον ΘΕΟ.Ρωμαιους 5;1, Απoκαλυψη 3;20), και σημερα και εσυ ΜΠΟΡΕΙΣ μεσα απο την ΣΤΕΝΗ ΠΥΛΗ στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ του να μπεις και μετα την ΣΩΤΗΡΙΑ που ΘΑ σου ΧΑΡΙΣΕΙ με ολη σου την ΚΑΡΔΙΑ να την ΚΑΤΕΡΓΑΣΘΕΙΣ !!!

Και στα ΣΩΣΜΕΝΑ παιδια του Κυριου, το Αγιο Πνευμα τα βεβαιωνει οτι ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ προετοιμασει τα καλα εργα για να καταγινοντε με αυτα.(Εφεσιους 2:10)    

No comments:

Post a Comment