Popular Posts

Monday 23 April 2012

ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΚΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ;


Αν η Σωτηρία ηταν συνέπεια των δικών μας εργων κανεις ΔΕ θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να ΣΩΘΕΙ γιατι ΟΛΟΙ ΑΜΑΡΤΗΣΑΜΕ και ΣΤΕΡΟΥΜΕΘΑ της ΔΟΞΑΣ του ΘΕΟΥ, (ρωμαιους 3:23) και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ουτε ΕΝΑΣ ...γιατι ΟΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ κατω απο την ΔΥΝΑΜΗ της Αμαρτίας.


Στην προς τους Εφεσιους επιστολή ο Αποστολος Παυλος βεβαιώνει τους  νεοφώτιστους Χριστιανούς οτι ΕΧΟΥΝ ΣΩΘΕΙ  χαρη στην Πιστη τους στον Χριστο. Τους λεει κατα λέξη «Πραγματι με παροχη  ΧΑΡΗΣ ΕΧΕΤΕ ΣΩΘΕΙ  ΜΕΣΩ  της ΠΙΣΤΕΩΣ < και εννοεί την προσωπικη ειλικρινή Πιστη στον ΧΡΙΣΤΟ>.Κι`αυτο ( η Σωτηρια  σας ) ΔΕΝ ειναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ-ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ  δικο σας .ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. Δεν ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ .Σας το λεω για να μην Τυχον και καυχηθεί κανεις. Γιατι πραγματικα ΕΙΜΑΣΤΕ ( εδω εννοεί ΜΟΝΟ τους ΣΩΣΜΕΝΟΥΣ  που στον Χριστο ΔΩΘΗΚΑΝ και απο Αυτον ΣΩΘΗΚΑΝ ) ΕΡΓΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, που φτιαχτηκαμε μεσω του Χριστου με σκοπο  να κανουμε ΕΡΓΑ ΚΑΛΑ, τα οποια προετοίμασε ο θεος  για να καταγινόμαστε μ`αυτα(Εφεσιους 2:8-10) Τα εργα ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ το ΔΩΡΟ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ και ΔΕΝ  ειναι ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ  μηπως και καυχηθεί κανεις !!!!


Και παλι ο Αποστολος στην προς ρωμαιους επιστολή Δηλωνει οτι η Σωτηρια  « ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥ  ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΝΤΟΣ ΘΕΟΥ»(Ρωμαιους9:16) δηλαδη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να ΕΡΓΑΣΘΕΙΣ για την σωτηρία σου αλλα να ΚΙΝΗΘΕΙΣ , να ανοίξεις την καρδια σου και τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΣΩΤΗΡΑ σου να τον ΔΕΧΤΕΙΣ .(Ιωαννης 1:12-13, Αποκαλυψη 3:20)
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ειναι το ΔΩΡΟ του ΘΕΟΥ σε καθε αξιολύπητο αμαρτωλό που τον Ιησου ΧΡΙΣΤΟ καρδιακά  τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και  ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ.(Ιωαννης 1:12)

Ο  Σωσμένος Αναγεννημένος Χριστιανος δεν εχει περιθώρια να ΠΕΡΙΦΑΝΕΥΘΕΙ γατι γνωρίζει οτι δεν εκανε τιποτε αντάξιο του ανεκτιμητου ΔΩΡΟΥ της ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ, αλλα δωρα ελαβε το ανεκτίμητο ΔΩΡΟ οταν τον Χριστο ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ και ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑτου ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΕ. (Ιωαννης 1:12)

Και το Αγιο Πνευμα μεσα του δινει την ΜΑΡΤΥΡΙΑ οτι ειναι ΠΑΙΔΙ ΘΕΟΥ, Κληρονομος ΘΕΟΥ, ΣΥΓΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ με τον ΧΡΙΣΤΟ. «
Δεδομένου ότι, δεν λάβατε πνεύμα δουλείας, ώστε πάλι να φοβάστε, αλλά λάβατε πνεύμα ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ με το οποίο κράζουμε: Αββά, Πατέρα. Το ίδιο το Πνεύμα ΔΙΝΕΙ την ΜΑΡΤΥΡΙΑ του μαζί με το δικο μας, πως  είμαστε παιδιά τού Θεού. Και αφου ΕΙΜΑΣΤΕ παιδιά του ( εδω ανφερεται στους ΣΩΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ) , είμαστε και κληρονόμοι·ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ  του Θεού, και ΣΥΓΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ  του Χριστού· αν βεβαια πάσχουμε μαζι του, Θα δοξαστουμε και μαζι του.»(Ρωμαιους 15:17) 

Η καρδια του πραγαματικα ΣΩΣΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ  ΞΕΧΥΛΙΖΕΙ απο Ευγνωμοσύνη  για το ανεκτίμητο Δωρο της Σωτηριας που ελαβε οταν Πιστευσε στον ΧΡΙΣΤΟ και απο ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ελαβε το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ  του ΠΑΡΩΝ που λεγεται ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ η  να ΑΚΥΡΩΘΕΙ.
Διαβασε το Ευαγγέλιο του Ιωαννη κεφαλαιο τρια που εξηγει οτι  μονο αν αμαρτωλός  ΓΕΝΝΗΘΕΙ απο τον ΘΕΟ ΞΑΝΑ στην Βασιλεια το ΘΑ ΜΠΕΙ.
«ο Χριστος στους δικους του ήρθε, και οι δικοί του δεν τον δέχθηκαν. Όσοι, όμως, τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ , σ' αυτούς έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά τού Θεού, σ' αυτούς που πιστεύουν στο όνομά του" οι οποίοι, όχι από αίματα ούτε από θέλημα σάρκας ούτε από θέλημα άνδρα, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.»(ιωαννης 1:12-13)
Μονο ο Γεννημένος απο τον Θεό, απο το Άγιο Πνεύμα που θα στελνει ο Χριστός σ`αυτον που ΣΩΤΗΡΑ του τον ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ και ΠΟΤΕ ΔΕΝ  ΘΑ ΧΑΘΕΙ.

«Όπως σας είπα, τα δικά μου πρόβατα ακούν τη φωνή μου, και εγώ τα γνωρίζω· και με ακολουθούν. 
 
Και εγώ δίνω σ' αυτά αιώνια ζωή· και ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΟΤΕ, και κανένας δεν θα τα αρπάξει από το χέρι μου»(Ιωαννης 10:27-28)

Ο Κυριος Ιησους Χριστος μεσα απο τις σελιδες του Ευαγγελιου Συνεχως βεβαιωνει τον αμαρτωλο που τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ και του ανοίξει την καρδια του και ΣΩΤΗΡΑ του τον ΔΕΧΤΕΙ οτι στην κριση ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ αλλα ΕΧΕΙ  μεταβει απο τον ΘΑΝΑΤΟ στη ΖΩΗ.

«
Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι εκείνος που ακούει τον λόγο μου, και πιστεύει σ' αυτόν που με απέστειλε, έχει αιώνια ζωή, και σε κρίση δεν έρχεται, αλλά έχει ήδη μεταβεί από τον θάνατο στη ζωή.»(ιωαννης 5:24) 

No comments:

Post a Comment