Popular Posts

Sunday 19 May 2019

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ, ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΗΡΘΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ο Θεός ο λόγος που ήταν πάντα με τον ΘΕΟ και μέσω Αυτού τα παντα διμιουργηθηκαν.... και που ήταν και ΕΙΝΑΙ το Φως των ανθρώπων και η ΠΗΓΗ της ΖΩΗΣ(Ιωάννης 1:4) ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΣΕ την ΙΣΟΤΗΤΑ του με τον Θεο σαν κάτι που μπορούσε να αρπαχθεί –να την χάσει-  γι’ αυτό  και ΚΕΝΩΣΕ -άδειασε- τον Εαυτό του και ΗΡΘΕ ως άνθρωποςκαι ΠΗΡΕ την μορφή δούλου..... ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ στον ΘΕΟ ως το σημείο να δεχτει να πεθανει στο σταυρό για την εξιλέωση μας-» (Φιλιππησιους 2:5-11)


Ο Ιησους Χριστος που παντα Ηταν και ΕΙΝΑΙ ο επί γης ΘΕΟΣ οταν ηρθε στην γη ΗΡΘΕ σε ολα όμοιος με εμας:
Πήρε σάρκα σαν και εμας για να βρεθεί πλάι μας «Ήταν αναγκαίο να ΕΞΟΜΟΙΩΘΕΙ σε ΟΛΑ με τ’ αδελφια του -που εκ γενετής εχουμε μονο μια μονο φύση την ανθρωπινή- ωστε να γίνει ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΣ και πιστός αρχιερέας προς την ΕΞΙΛΕΩΣΗ των αμαρτιών μας..... και ΕΠΕΙΔΗ εχει ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ απο ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ, μπορεί να βοηθησει ολους εμας που περνούμε  δοκιμασιες!»( Εβραιους 2;14,17,4:15)
Επειδή στην ΔΙΆΡΚΕΙΑ της ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΗΣ του, οταν ήταν ΣΕ ΟΛΑ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΕΜΑΣ < Όχι με δυο φύσεις> ΥΨΩΣΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ και ΙΚΕΣΙΕΣ με δυνατή κραυγή και δάκρυα σ’ Εκείνον –στον Πατέρα Θεό- που είχε τη δυναμη να τον ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ απο τον θάνατοκαι ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ χαρη στην ΕΥΛΑΒΕΙΑ του,(Εβραιους 5:7-) μπορουμε και εμείς που του ανήκουμε και τον ακολουθούμε να έχουμε την ίδια βεβαιότητα ότι στην στιγμη της δικής μας δοκιμασίας, θα μας ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ οπως τον ΔΙΑΦΥΛΑΞΕ  κι ο Ουράνιος Πατέρας του.
Τελικά ο ΣΩΤΗΡΑΣ μας Χριστος ΜΕΣΑ απο τα ΠΑΘΗΜΑΤΑ του ΕΜΑΘΕ την ΥΠΑΚΟΗ, παρολο που ΗΤΑΝ ο Γιος. Και οταν ΥΠΑΚΟΥΣΕ ως το τελος, ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑς για όλους εκείνους που ΥΠΑΚΟΥΝΕ σ’Αυτον (Εβραιους 5:7-9) και Όχι για εκείνους  που το εικόνισμα  του φιλούν αλλα τον ίδιο και την προσφορα Σωτηριας του (Ματθαίος 11:28,Αποκάλυψη 3:20) σε αποσταση τον κρατουν!

Η ΜΕΓΑΛΗ και Ευλογημένη ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ειναι 
οτι ο Χριστος που απο την Φύση του παντα Ηταν και Ειναι  ο επι γης ΘΕΟΣ(Ιωαννης 1:1-4,Ιωαννου 1:1:1-3) μετά που ΚΕΝΩΣΕ τον εαυτό του, και ΗΡΘΕ σε όλα ΕΞΟΜΟΙΩΜΕΝΟΣ με εμας (Φιλιπ 2:6-7,Εβραιους 2:17-18) 
ο Θεός ΕΥΔΟΚΗΣΕ να ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΠΛΗΡΩΜΑ του ΜΕΣΑ του και μεσω αυτου να συμφιλιώσει τα παντα μαζι του !!(Κολοσσαεις 1:19-20) Αμήν.

Χάρη στην ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ, οταν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΠΛΗΡΩΜΑ του ΘΕΟΥ ΕΥΔΟΚΗΣΕ να ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ στον Κυριο Ιησού Χριστο, μετα που κενωσε τον εαυτο του, μπορουμε ολοι εμείς  που το εγω μας απαρνηθουμε, και τον Χριστο προσωπικο σωτήρα μας δεχτουμε και τον ακολουθούμενα εχουμε την ίδια βεβαιοτητα οτι θα ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ μεσα μας (Ιωάννης 14:23) στην Καρδιά μας (Αποκάλυψη 3;20) και οτι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ !! (Εβραιους 13:5) κι αν τον ΥΠΑΚΟΥΜΕ όπως εκείνος τον ΥΠΑΚΟΥΕ, και δεν έκανε το   θέλημα του, αλλα του  Πατέρα που τον έστειλε ( Ιωάννης 5:19,6:38),  ομοίως και εμείς οτι ζητήσουμε σύμφωνα με το θέλημά του θα λάβουμε !!

Ας ειναι, όλη η δόξα στον Πατέρα Θεό και στον ΣΩΤΗΡΑ μας Χριστο που ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ ο επί γης ΘΕΟΣ!!
 Στο Όνομα του Πατρός του Γιου και του Αγίου Πνεύματος προσευχομαστε  . Αμην!!

No comments:

Post a Comment