Popular Posts

Sunday 7 October 2018

ΟΤΑΝ Τ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΕ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ

<<Κι οταν πιστεψατε στον Χριστο, σφραγιστηκατε με το Πνευμα το Αγιο, συμφωνα με την υποσχεση του Θεου. Αυτος -ο Παρακλητος- ειναι η ΕΓΓΥΗΣΗ της ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ μας. Η ΕΓΓΥΗΣΗ δηλαδη για την ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΗ του λαου, τον οποιον με στοργικη αγαπη ΑΠΕΚΤΗΣΕ ο Θεος, για να εξυμνειτε η δοξα του ! (Εφεσιους 1:13-14)| Αδελφε μου, μην αμφισβητεις οτι το Αγιο Πνευμα που μας σφραγισε ο Κυριος ειναι η ΕΓΓΥΗΣΗ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ μας. (Εφεσιους 1:13-14)Το Αγιο Πνευμα ζει, και ποτε δεν παυει να εξασκει την διμιουργικη του δυναμη. Χαρη στην διμιουργικη του δυναμη, σε ελκυσε στον Χριστο ενω -ησουν- ημασταν, πνευματικα νεκροι και ζουσαμε συμφωνα με τις σαρκικες μας επιθυμιες, εκτελωντας τις υπγορευσεις της αμαρτωλης μας φυσης, κι οταν ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ χαρη στο ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ του Αγιου Πνευματος αναγεννηθηκαμε, λαβαμε ενα καινουργιο παρον, γιναμε ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΟΥ!(Ιωαν 1:12,Εφεσιους 1:13-14) ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ απο σαρκικη μειξη, ουτε απο ανθρωπινη θεληση, ουτε απο ανδρικη επιθυμια, αλλα απο τον ΘΕΟ, απο το Πνευμα του ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ !!(Ιωαν 1:13)
Και η υποσχεσης του Θεου για καθε πιστο του παιδι <πρωην αμαρτωλο που ΣΩΤΗΡΑ του τον εχει δεχτει(>Ιωαν 1:12-13) ειναι οτι του εδωσε το Αγιο Πνευμα να τον συμπαραστεκεται στις αδυναμιες του... και το ιδιο το Αγιο Πνευμα να μεσιτευει στον Θεο συμφωνα με το θελημα του με ανεκφρασους στεναγμους !! (Ρωμαιους 8:26-28) και οτι τιποτε δεν θα μπορεσει να τον χωρισει απο την αγαπη του που εκδηκωθηκε μεσω του Χριστου Ιησου!! (Ρωμαιους 8: 38) κι' οτι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ !! (Εβραιους 13:5) Αμην!
Ολη η Δοξα στον Πατερα μας Θεο,που οταν Πιστεψαμε στον Χριστο που εχυσε το αιμα του για να φορτωθει στον σταυρο τις αμαρτιες μας (Α.Πετρου 2:24) μας ΣΦΡΑΓΗΣΕ με το Αγιο του Πνευμα του που ειναι η ΕΓΓΥΗΣΗ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ μας,του μελλοντικου λυτρωμου μας ! Αμην.

No comments:

Post a Comment