Popular Posts

Saturday 22 September 2018

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ

Φίλε μου, ο ΧΡΙΣΤΟΣ είπε στον Νικόδημο <<Αν κάποιος δεν γεννηθεί ξανά, δεν μπορεί να δει την Βασιλεια του ΘΕΟΥ>>(Ιωάννης 3:3,5) δηλαδή οτι ασχέτως ποσο θρήσκος και καλός, η και εξαίρετος γνωστής των γραφών ειναι, στην Βασιλεια του δεν θα μπει εκτός κί αν απο το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ του ΘΕΟΥ ΓΕΝΝΗΘΕΙ !!!
Στο πρώτο καφαλαιο του Ευαγγελιου του Ιωαννη μας διδεται η εξήγησης οτι η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ δεν ειναι αποτέλεσμα ανθρώπινης προσπάθειας<< Δεν ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ αυτοι απο σαρκικη μείξη, ΟΥΤΕ απο ανθρωπινη θέληση, ούτε απο ανδρική επιθυμία, αλλα ΑΠΟ τον ΘΕΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ !>>(Ιωάννης 1:23)
Καμία, ανθρωπινη προσπάθεια, χειροτονία Πρεσβητεριου, λειτουργίες και Προσευχες άλλων, νηστείες, τάματα, δεν θα σου εξασφαλίσουν την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, εκτός κι αν με μετανοια και ΠΙΣΤΗ τον Χριστο ΣΩΤΗΡΑ σου ΔΕΧΤΕΙΣ . Με μετανοιωμενη ειλικρινή καρδιά συγχωρεση να του ζητήσεις και τον Παρακαλέσεις να έρθει στην ζωή σου, και να γινει το θέλημα του στην ζωή σου, δηλαδή του παραδόσεις!!!
<<Το Χριστο και ΘΕΟ παραδομεθα>>!!_
Τότε απο το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ θα Βαπτισθεις, θα γεμίσεις ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ !!!!!
Και κάθε πόρος της καρδιας σου θα το ξέρει, απέραντη θα ειναι η χαρά σου και δοξολογία και ευχαριστία θα πηγαζει απο τα βαθη της ψυχης σου γιατί θα έχεις ΜΕΤΑΒΕΙ απο τον Θανατο στη ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ !(Ιωάννης 5:24)

<<Ο Χριστος στους δικους του ΗΡΘΕ, και οι δικοί του ΔΕΝ τον δέχτηκαν. Σ’ όσους όμως τον ΔΕΧΤΗΚΑΝ και πίστεψαν σ’ αυτόν, τους έδωσε το δικαίωμα να γίνουν παιδιά του Θεού. Απ’ το Θεό γεννήθηκαν αυτοί και όχι από γυναίκας αίμα, ούτε από επιθυμία ανθρώπινη ή επιθυμία άντρα!! (Ιωαννης 1;12-13)
<Έτσι κι εσείς ακούσατε το λόγο της αλήθειας, το χαρμόσυνο μήνυμα που σας φέρνει τη σωτηρία. Κι αφού ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ στο Χριστό, σας ΣΦΡΑΓΙΣΕ ο Θεός με το Άγιο Πνεύμα που το είχε υποσχεθεί. Κι είναι το Πνεύμα ΕΓΓΥΗΣΗ για την κληρονομιά μας, για το μελλοντικό ΛΥΤΡΩΜΟ μας. Έτσι θα υμνείται και θα δοξάζεται το μεγαλείο του Θεού.>> (Εφεσιους 1:13-14)

No comments:

Post a Comment