Popular Posts

Tuesday 22 January 2019

ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

Είναι γεγονός οτι ταυτίζουμε την Θρησκεία και το Δόγμα με την Πίστη στον ΧΡΙΣΤΟ, και αυτό γιατι στους περισσότερους απο μας μας διαφεύγει το γεγονός οτι η ΠΙΣΤΗΣ ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ καρδιακήενω το  ΔΟΓΜΑ ειναι εθνικο,( οι περισσότεροι γεννιόμαστε και αμέσως ενσωματώνομεθα σ' αυτό και πιστοποίηται από το πιστοποιητικό Βαπτίσεως μας) αλλά σπάνια εκφράζει και ταυτίζεται με την ΠΙΣΤΗ στον ΧΡΙΣΤΟ.

Γιατί η Πίστης η ατομική η καρδιακή δεν ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ απο το πιστοποιητικό Βαπτίσεως αλλά απο τα χείλη του πιστού. Τα χείλη σου και οι Προσευχές που λένε τα χείλη σου αποκαλύπτουν αν είσαι ΠΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ του ΚΥΡΙΟΥ η ΟΧΙ. Γιατί ο καθένας φέρνει τις προσευχές του Σ'εκείνον η σ` εκείνους που ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ και ΟΧΙ σ`εκείνον η σ`εκείνους που δεν τους Έχει εμπιστοσύνη. Και τα ΠΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ του ΚΥΡΙΟΥ φέρνουν τις Προσευχές τους με βεβαιότητα και καρδιές γεμάτες Ευχαριστίας στον Κύριο!!
Οι προσευχές της καρδιάς αποκαλύπτουν ποιος η ποια είναι ΠΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ και ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ και ποιος και Ποια απλώς μόνο έχουν Χριστιανική ΘΡΗΣΚΕΙΑ πηγαίνουν η οχι σε Εκκλησία, αλλα δεν είναι ΠΙΣΤΑ του ΠΑΙΔΙΑ.
Η εκκλησία είναι η ΝΥΜΦΗ του Χριστού, δηλαδή ο κάθε γνήσιος Χριστιανός είναι και η αρρωβανιαρα του Χριστού, και αν η αρραβωνιαρα σ'άλλους τρέχει, και σ άλλους εκφράζει τους πόνους της καρδιάς της, τις επιθυμίες και όνειρά της σίγουρα η σχέση της είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και δεν εχει καμία ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ με τον ΚΥΡΙΟ και ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ της, γιατί αν τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΚΑΡΔΙΑ ΨΥΧΗ και ΣΩΜΑΤΙ θα τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ !!! 
Φίλε μου το βιβλικό Βάπτισμα δεν ειναι το Νηπιοβαπτισμα, αλλα το Βάπτισμα που ΕΚΦΡΑΖEI την ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΙΣΤΗ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ  του πιστευσαντοςστον ΧΡΙΣΤΟ, (Μαρκος16:16) και ΔΕΝ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με την αποβολή ρυπαρότητος αλλά είναι η με ΕΥΝΟΜΩΣΥΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ του αμαρτωλού που τον ΧΡΙΣΤΟ εχει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ .(Α. Πετρου 3:21) και ΚΥΡΙΟ και ΣΩΤΗΡΑ του ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ (ιωαννης 1:12).Δηλαδή η καρδιακή ΠΙΣΤΗΣ= ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον ΧΡΙΣΤΟ ειναι ο ΜΟΝΟΣ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ορός για να βαπτιστεί ο αμαρτωλός. . Ο ευνούχος ρώτησε τον Φίλιππο ΤΙ Μ` ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΩ; ΚΙ`Ο ΦΙΛΙΠΠΟς του απάντησε « ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΕΙΣ»(ΠΡΑΞΕΙς 8:37)
Το βάπτισμα που ειναι ο καρπός, η ΣΥΝΕΠΕΙΑ της ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ στον ΧΡΙΣΤΟ είναι το ΈΓΚΥΡΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ που πιστοποιεί ΟΤΙ ο ΠΙΣΤΕΥΣΑΣ έχει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ τον ΧΡΙΣΤΟ μ' ΟΛΗ του την καρδία, και με το ΒΑΠΤΙΣΜΑ του ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ την ΣΩΤΗΡΙΑ που έλαβε όταν πίστευσε- εμπιστεύτηκε τον ΧΡΙΣΤΟ.(εφεσιους 1:13)

No comments:

Post a Comment