Popular Posts

Tuesday 18 April 2023

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΑΤΑΤΑΙ.

 Γιατι χωρις πιστη κανεις δεν θα δικαιωθει απο το Θεο. 
Πιστεψε ο Αβρααμ στον Θεο, κι ηταν αυτο -η Πιστη του- που υπολογιστηκε για την δικαιωση του.(Ρωμαιους 4:3) Χαρη στην πιστης της η αιμοραγουσα ακουσε την απίστευτη διαβεβαιωση "Η πιστη σου σ' ΕΣΩΣΕ" (Ματθ 9:22) και χαρη στην πίστη του στον Χριστο ο αλλοεθνης λεπρος δικαιωθηκε απο τον Χριστο και ακουσε κι αυτος "Η πιστη σου σ' ΕΣΩΣΕ" (Λουκας 17:18-19) οπως ακριβως παλι χαρη στην πιστη του στον Χριστο ο τυφλος στην Ιεριχω οχι μονο ξαναϊδε, αλλα  κι αυτος και ακουσε  την χαρμοσυνη βεβαιωση "Η πιστη σου σ' ΕΣΩΣΕ"(Λουκας 18:41-42)

ΔΙΚΑΙΩΘΕΝΤΕΣ ΟΥΝ ΕΚ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΙΡΗΝΗΝ ΕΧΟΜΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (Ρωμαιους 5:1, 3:28,4:3,11, Εφεσιους 1;13) κι οχι δια βαπτισματος η καλων εργων(Εφεσ 2:8-9) το βαπτισμα ακολουθεί για να επικυρωσει την γνησια πιστη του αμαρτωλου. (Μαρκος 16:16) 
Αλλα αν ηθελε ομως καποιος να βαπτιστει χωρις να πιστεψει, τιποτε το ευκολοτερο. Θα ομολογουσε οτι πιστευει στην σταυρωση του Χριστου και στην ανασταση του.

Πουθενα δεν λεει στην Γραφη οτι ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ δια του βαπτισματος ο αμαρτωλος, αλλα μονο δια Πιστεως στον Χριστο.(Ρωμαιους 1:17,3:23-25,27-28,4:3,5,11,5;1,Γαλατες 2;16)
Ομως ο γνησιος πιστος παντα δια του βαπτισματος θα επικυρωσει την Πιστη του! (Α.Πετρου 3:21)

Ο πιστος Χριστιανος  βαπτιζει αυτον που θελει να βαπτιστει, αλλα ο Θεος μονο γνωριζει την καρδια του βαπτισθεντα, και ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ αυτον που ειλικρινα εχει πιστεψει, κι ΟΧΙ αυτον που βαπτιστηκε χωρις καρδιακη πιστη.

Ποτε μην νομιζεις οτι αν δεν βαπτιστείς και εχεις  πιστεψει δεν θα σωθεις, αλλα να ξερεις οτι αν ειλικρινα εχεις πιστεψει και βαπτιστείς, σφοδρα,  παρα πολυ θα ΕΥΛΟΓΗΘΕΙΣ! 

Ποτε μην αμφιβαλλεις οτι αν δεν βαπτιστεις και ειλικρινα πιστευεις στον Χριστο, δεν θα σωθεις, αλλα να ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ οτι θα ΣΩΘΕΙΣ  ακομα κι αν βαπτιστεις και δεν κρατησεις την πιστη σου μεχρι το τελος, οπως ακριβως τονιζει η αποκαλυψη <<Σ' οποιον Νικα θα και εκετελει ως το τελος τα εργα πιστεως >>(Αποκαλυψη 2:7,11,17,26,3:5,12,21)

 


No comments:

Post a Comment