Popular Posts

Monday 17 April 2023

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ

Επειδη παντου, και παντοτε η σκλαβια πλακωνει,
μονο το αιμα του Χριστου μας ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ !

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ;

Ο καθενας  που υποχωρεί, ενδιδει στην αμαρτωλη ελκυστικη ιδεα, προταση, γινεται ΔΟΥΛΟΣ της αμαρτιας, και οταν η υποχωρηση μας επαναλαμβανεται τοτε καταλήγουμε στην ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ. 

Ο Κυριος μας ειπε:<< Αληθεια ειναι και σας το το τονιζω οτι ο καθενας που αμαρτάνει -θεληματικα- ειναι ΔΟΥΛΟΣ  της αμαρτιας>> (Ιωαννης 8;34)
<< Δεν ξερετε οτι σε οποιον ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΕ τους εαυτους σας σαν δουλους, με συνεπεια να ΥΠΑΚΟΥΤΕ, ειστε δουλοι εκεινου που υπακούτε.>>(Ρωμαιους 6:16)

Αν πιστέψουμε στο ψεμα, αυτο θα μας οδηγήσει στην ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ:
Αν ειμαστε σε νηπιακη κατασταση - δεν αναγνωριζουμε το Ψεμα απο την Αληθεια- ειμαστε ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΙ στις δυναμεις του κοσμου.(Γαλατες 4:3) 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ  ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ?
<< ΑΠΟΡΡΙΨΕΤΕ εντελως το ψεμα - οσο κι δελεαστικα, η πιστικα κι αν ειναι πακεταρισμενο - να μιλατε την αληθεια .....Μην αμαρτανετε στην οργη σας, ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΑΦΟΡΜΗ στον διαβολο.(Εφεσιους 4:25-27)
Μην αφηνεις αισθηματα ασυγχωρησιας, μισους, ζηλειας, εκδικησης, να παραμενουν μεσα σου, και ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙΣ  στην αμαρτια οσο δελεαστικη και αν ειναι :<< "Τι ωραια θα ηταν αν....αν .... εβλεπα λιγακι, πολυ λιγο πορνο", ... "αν κρατουσα αυτα τα λεφτα  που επεσαν απο τον μπροστινο μου στο λεωφορειο", "αν εκανα λιγακι ψευδεις δηλωσεις", "αν αγνοούσα *προσωρινα * τον ελεγχο του Αγιου Πνευματος, η του  ωριμου αδελφου μου">> !
Αδελφια μου, οι εμμονες αρνητικες σκεψεις, φοβιες που δεν τις φέρνουμε  στο Φως του Χριστου, εχουν την δυναμη να ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΥΝ, οπως κι ολα τα ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ  συναισθηματα και ανεπιτρεπτες αμαρτωλες συμπεριφορες. 

Φιλε μου, δεν θα ειμαι, ΔΕΝ θα ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΕ  ΙΚΑΝΟΣ  ΝΑ ΥΠΕΡΝΙΚΗΣΕΙΣ   τα αρνητικα συναισθηματα και πραξεις, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!
Παρα μονο υποτασσομενος στον Χριστο, οταν με μετανοια και συντριβη το ΑΙΜΑ του Χριστου επικαλεστεις!

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΙΑ
.(Εβραιους 9:14)

Και απο καθε ψυχολογικη, πνευματικη  διαταραχη, απο καθε ενοχοποιητικο επαναλαμβανομενο συναισθημα που μας ταραζει και μας ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ  σε αδικαιολογητους φοβους, θλιψη και ενοχες.
Οταν  ομως ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ στο ΦΩΣ, οταν ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΕΘΑ τις αμαρτιες μας και ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ, τοτε  το αιμα του Χριστου μας ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ απο καθε ψυχολογικη παθηση,  και αιχμαλωσια και ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μας απο συναισθηματα που δεν εχουμε καταφερει να τα αποτιναξουμε και που μας οδηγουσαν στην παρακμη και στον Θανατο.(Εβραιους 9:14) οπως εγω το καταλαβαινω.  


Ο Αποστολος Πετρος λεει οτι ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ <τα ραπίσματα που δεχτηκε, τις μαστιγώσεις για τις ανομίες μας, το αγκαθινο στεφανι που ματωσε το κουτελο του,> γιατρευτηκαμε, θα ΛΑΒΟΥΜΕ γιατρεια, ΛΥΤΡΩΣΗ οταν  ΦΕΡΟΥΜΕ σ Αυτον τις ψυχικες μας διαταραχες και αιχμαλωσιες μας που προηλθαν απο τις δικες μας υποχωρησεις στην αιχμαλωτικη αμαρτια. (Α.Πετρου 2;24 το δευτερο μερος) ειναι η δικη μου ελπιδοφορα επεξηγηση.

Αυτο που εγω καταλαβαινω μελετωντας την Α.Πετρου 2:24 ειναι οτι ο Κυριος μας ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ στο σωμα του τις δικες μας αμαρτιες. Ας μου επιτραπεί να πω, οτι ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ στο δικο του σωμα την αμαρτια για την δικη μας πορνεια, την αμαρτια για την δικη μας ζηλεια, εχθρα, και μισος, την αμαρτια για την δικη μας ταση και πραξη της ομοφυλοφιλίας, και ακομα την αμαρτια για την παιδεραστια, την αμαρτια για την υποκρισια, σκληροκαρδια, και καθε αλλη αμαρτια.,  αλλα  ΧΑΡΗ στην δικη του ΠΛΗΓΗ, στο τιμιο ΑΙΜΑ που ΕΧΥΣΕ στον σταυρο  θα ΛΥΤΡΩΘ ΟΥΜΕ απο καθε ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ . Αμην!

Καλε μου αδελφε,  να εισαι απολυτως σιγουρος οτι χωρις να ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ στον Χριστο και ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΜΕ το αιμα του που μας καθαριζει την συνειδηση μας απο καθε αμαρτια, (Ιωαννου 1:7, Εβραιους 9:14)  δεν υπαρχει λυτρωση, αλλα αν με μετανοια και πιστη ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΜΕ το αιμα του, ο Κυριος μας θα μας καθαρισει απο καθε αμαρτια, εξαγνίσει και θα μας ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ απο καθε  τυραννικη ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ. Αμην!


 




No comments:

Post a Comment