Popular Posts

Wednesday 5 April 2023

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΜΕ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ???

Φιλε μου, πριν προσπαθησεις την ερωτηση να απαντησεις, ερευνησε να βρεις απο τις γραφες αν Η ΠΙΣΤΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τον αμαρτωλο η το βαπτισμα?
Και αν η Πιστη ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τον αμαρτωλο ( (Ρωμαιους 3:23-24,3:28,3:30-31,4:2,5, 5:1, Ιωαννης 5:24)  και το βαπτισμα στο νερο επικυρωνει και σφραγιζει την γνησια πιστη.(Μαρκος 16:16,Α.Πετρου 3:21) τοτε ερευνώντας τις γραφες με προσοχή και προσευχη προχωρα.

Πολυτιμη ψυχη στο κατα Λουκα ευαγγελιο ο Ιωαννης ο Προδρομος μας λεει οτι << Μονο ο Χριστος ΒΑΠΤΙΖΕΙ Μ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και φωτια>> (Λουκας 3:17,) και στην προς εφεσιους επιστολη ο Αποστολος Παυλος μας διαβεβαιωνει ολους μας οτι καθενας που ακουσε τον ΛΟΓΟ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ΣΤΗΡΙΞΕ την ελπιδα του στην καλη αγγελια της Σωτηριας αφου πιστεψε ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ με ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ !( Εφεσίους 2:14)
Ουτε Ιερέας μπορει, ούτε ο ποιμένας σου, αλλα ούτε κι ο Πάπας της Ρώμης μπορεί να σε ΒΑΠΤΙΣΕΙ με τ Αγιο Πνευμα, αλλα μονο ο Λυτρωτής και ΘΕΟΣ Ιησούς Χριστός, που Έχει τη δύναμη να διακρίνει τους διαλογισμούς και τις προθέσεις της καρδιάς, και δεν υπάρχει κανένα δημιούργημα διερευνητικό γι’αυτόν.(Εβραίους 4:12-13)

Για τους αδελφούς κι αδελφές που έχουν την γνωμη οτι μονο οι ΠΟΙΜΕΝΕΣ μπορούν να βαπτίζουν, και ίσως, ίσως κατ εξαίρεση οι πρεσβύτεροι, ο λόγος του Θεου μας πληροφορεί οτι οι κι αυτοι που ήσαν ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ να σερβίρουν τα φαγητά στις συναθροίσεις της Εκκλησίας (Πράξεις 6:1-5) ΘΕΩΡΗΘΗΚΑΝ απο τον Κυριο ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΚΕΥΗ για να βαπτίζουν αυτούς που οδηγουν στον Χριστό! 
Ακριβως όπως ο Φίλιππος που καθοδηγουμενος απ το Άγιο Πνεύμα πλησίασε τον Αιθίοπα ευνούχο του εξήγησε τις γραφές, κι οταν ο ευνούχος αντιλήφθηκε το μεγαλειο του Ιησου Χριστου, που αναφερουν οι προφητες και του ζητησε να τον βαπτίσει , δεν δισταξε ουτε μια στιγμη, αλλα τον βάφτισε αφου σιγουρευτικε οτι ειχε πιστέψει και συνεπώς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑ/ η ΕΜΠΟΔΙΟ για να ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ επιτόπου και αμέσως !!
Είπε « τότε ευνούχος να, εδώ υπάρχει νερό τι με εμποδίζει να βαφτιστώ; >>
Κι ο φιλιππος απαντησε « Αν πιστεύεις μ όλη την καρδιά σου μπορείς να βαφτιστεις!»(Πραξεις 8:34-38) και ακολούθως τον βάφτισε, τίμησε όπως έπρεπε το αιτημα του ευνουχου που πιστεψε στην Θεοτητα του Χριστου! Αμην.
Αδελφε μου, αν έχεις οδηγήσει, αν έχεις φέρει κάποιον στον Χριστο, και σου ΖΗΤΗΣΕΙ οπως και  Αιθιοπας τον Φιλιππο να τον Βαπτίσεις, εφ όσον ειναι μέλος της Εκκλησίας σου, να ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ καθόλου να το πεις στον ποιμένα σου…και ΑΦΗΣΕ το στην καλή του κρίση !!
Οτι κι αν αποφασίσει να το ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ 🤗🌷 και τον Θεό αδιαλειπτως να ευχαριστείς που σε χρησιμοποιησε για να φέρεις τον φιλο σου στον Χριστό.Αμην!

No comments:

Post a Comment