Popular Posts

Thursday 13 October 2022

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ;

Επειδή η σωτηρία είναι το κατόρθωμα, το επίτευγμα του Θεού της Αγίας τριάδας και όχι του ανθρώπου. Του Πατρός  που ΕΛΚΥΕΙ και δίνει στον Χριστό τον αμαρτωλό.( Ιωάννης 6:44,37,Β.Θεσσαλ2:13).  Του Χριστού που ΣΩΖΕΙ τον ερχόμενο σ’ αυτόν, τον καθένα που του δίνει ο Πατέρας,  και που θα τον ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ την τελευταία μέρα και που ΔΕΝ ΘΑ αφήσει να ΧΑΘΕΙ τίποτε απο οτι του έδωσε. (Ιωαννης 6:36-40)

Και του Αγίου πνεύματος που ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ τον μετανοιωμένο  αμαρτωλό που πίστεψε στον Χριστό και μένει μαζί του ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ  και ΕΓΓΥΗΤΗΣ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ και της μελλοντικής ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ που Θεός  ετοίμασε γι αυτούς που τον αγαπούν και τον Ιησού Χριστό ΣΩΤΗΡΑ τους δεχτούν. (Εφεσιους 1:14,4:30,Α.Πετρου 1:4-5)

Στην επιστολή προς τους Εφεσίους Απόστολος Παύλος δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεως ότι η σωτηρία δεν οφείλεται σε δική μας συμμετοχή και αγώνα και λέει ότι ενώ ΗΜΑΣΤΑΝ πνευματικά ΝΕΚΡΟΙ εξαιτίας των παραπτωμάτων μας, μας ΞΑΝΑΔΩΣΕ ΖΩΗ με τον Χριστό. Με τη χάρη του -κι όχι τα δικά μας έργα- ΕΧΕΤΕ ΣΩΘΕΙ. ΜΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣΕ μαζί με τον Ιησού Χριστό (Εδώ του αναφέρει προφητικά σαν να έχει ήδη γίνει για τον πιστό, και είναι αδύνατον να αντιστραφεί, και ο λόγος του Θεού να ακυρωθεί), Και μας έβαλε να καθίσουμε μαζί του στα ουράνια. Και έτσι με την αγάπη που μας έδειξε διά του ίσου Χριστού φανερώνει στις μελλοντικές γενιές πόσο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ειναι η ΧΑΡΗ του.(Εφεσιους 2:5-7)

Ας μας μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας ότι ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ δεν μπορεί να κάνει τίποτε παρά ΜΟΝΟ να ΛΑΒΕΙ ή να ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ το ΔΩΡΟ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ που ο ΘΕΟΣ  μέσω του Χριστού του προσφέρει!(Ιωαν1:12-13,Αποκαλ 3:20)

Πραγματικά με τη χάρη του Θεου ΣΩΘΗΚΑΤΕ διά της πίστεως. Κι αυτό δεν είναι κατόρθωμα ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ  δικό σας. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΩΝ.(Εφεσιους 2:8-9)

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ειναι μηδέν, δικη μας όμως είναι η ευθύνη να πιστέψουμε στην αξιοπιστία των λόγων του Θεού, στην θυσία και στο κάλεσμα του Χριστού. Και εκείνος που πιστεύει στο Χριστό που θυσιάστηκε για να σώσει τον αμαρτωλό ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ απο τον Θεό, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ σαν να μην εχει αμαρτήσει, επειδή την ΤΙΜΩΡΙΑ για την δική του αμαρτία την πλήρωσε ο Χριστός στον σταυρό.(Ρωμαίους 3:23-25,Β.Κορινθιους 5:21, Α.Πέτρου 2:24)

Αλλά ενώ δεν έχουμε καμία συμμετοχή στην σωτηρία ο σωσμένος εχει ολη την ευθύνη και πεδίο δράσης να ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΕΙ να ΚΑΤΕΡΓΑΣΘΕΙ το ΔΩΡΟ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ που έλαβε, Και ανάλογα με πόσο καλά θα κατεργαστεί ή θα καλλιεργήσει την σωτηρία ανταμειφθεί.(Α.Κορινθ 3:8,Β.Κορινθ 5:10,Κολοσσαεις 3:24,Φιλιππησιους3:14,Ρωμ14:10)


No comments:

Post a Comment