Popular Posts

Monday 10 October 2022

<ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ' ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ> ΜΗΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ(Ιωαν 6:39)

Η αιώνια ζωή δε χάνεται από εκείνους πού ο Ουράνιος Πατέρας εμπιστεύθηκε στον Χριστό για να τους χορηγήσει αιώνια ζωή!(Ιωαν 17:2) Αυτο ομως που χάνεται είναι η ευκαιρία της λύτρωσης, της συγχώρεσης όλων των αμαρτιών και η εισοδος στον Παραδεισο απο εκείνους που ο λόγος του Χριστού ΔΕΝ ΚΥΟΦΟΡΗΣΕ δεν ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στην καρδιά τους.(Ματθ 4:14-19)
Ο καλος σπόρος ειναι ο Λογος του Θεου : «Έλα στον Χριστό για να σωθείς… Έλα στον Χριστό που ειναι το φως των ανθρώπων και η Πηγή της αιώνια ζωής… Έλα στον Χριστο που ειναι η Πόρτα των προβατων για να σωθείς…Ζήτησε από τον Χριστό να σου δώσει Ύδωρ Αιωνίου Ζωής και ποτέ να μην διψασεις ξανα» που ειναι ζωντανος μενει στον αιωνα (Α.Πετρου 1:25 ) και εχει την δύναμη να ΣΩΣΕΙ καθε ανθρωπο που με πιστη τον δεχτει (Ρωμαίους 1:16)
Ο Κυριος μας, στην παραβολη του σπορεα, μας παρουσιαζει τεσσαρων ειδων καρδιες, τρεις που η προσκληση της σωτηριας δεν κυοφορεί. Τις πρωτες τις παρομοιάζει σκληρες σαν τον δρομο, τις δευτερες σαν πετρωδες εδαφος δεν εχει βαθος και οι προσωρινες θλιψεις τις κλονιζουν, και τις τριτες που η απάτη του πλουτου ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΥΝ τον σπορο και ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΑΡΠΟΣ και ΔΕΝ ΚΥΟΦΟΡΕΙ.
Στην τελευταια κατηγορια μας αναφερει για γόνιμο εδαφος, για καρδιές που δεν τις χαρακτηρίζει η δυσπιστία, και η αμφισβήτηση, και που οταν ακούν τον λογο και ΚΑΡΠΟΦΟΡΟΥΝ υπομονετικά, κι ο σπόρος ΑΠΟΔΙΔΕΙ στον ένα τριάντα φορές καρπό -ευλογία- στον άλλο εξήντα, και στον άλλο ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ περισσοτερο ευλογημένη σοδειά !
Η γονιμοποιηση του *σπορου* του Λογου του Κυριου αποδίδει μεγάλη ανταμοιβή(Β.Κορινθίους 5:10) και ειναι αναλογη με την απόδοση, με την προσπαθεια και την καρποφορία του καθενός.
Ο Χριστος ποτε δεν έχασε, αυτους που ο Πατέρας του εμπιστεύτηκε, στην κυριολεξία ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ , αλλα θα τον αναστήσει την εσχατη ημερα! (Ιωαννης 6:39) Χάνουν ομως την ευκαρια Αιωνίου ζωής όλοι αυτοι που δυστυχώς λογω δυσπιστίας ο λόγος του Χριστού δεν καρποφορεί στην καρδιά τους!
Πολυτιμη ψυχή αν με πραότητα ΔΕΧΤΕΙΣ τον λόγο του Χριστού και των αποστολών, ΤΗΝ ΦΥΤΕΜΕΝΗ ΔΙΔΑΧΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ.(Ιάκωβος 1:21-22) απ το Αγιο Πνευμα θα ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙΣ και θα σε περιφρουρεί, θα ειναι ο Αρραβων και Εγγυητής της σωτηριας σου.(Εφεσιους 1:14) και ποτέ δεν θα σ αφήσει ούτε θα σ εγκαταλείψει!(Εβραιους 13:5)
Απο τα βάθη της καρδιάς μου στο ευχομαι.Αμην!🤗🌷
Στέλιος

No comments:

Post a Comment