Popular Posts

Sunday 31 May 2020

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ

ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ,
Πιστευουν οτι με “δικο τους τροπο” εκπληρώνοντας την προτροπή του ο Αποστολου Πετρου που ομως την ειπε σ ενα πληθος που σκιστηκε η καρδια τους ακουγοντας το κηρυγμα του, 
<Μετανοηστε κι ας βαπτιστεί ο καθενας στ’ ονομα του Ιησου Χριστου για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες σας, κι ετσι θα λάβετε την δωρεα του Αγιου Πνευματος>> (Πραξεις 2;38), κι αυτοι που στην ουσια αρνουνται τον Χριστο προσωπικο σωτηρα τους να τον δεχτούν θα αναγεννηθουν.
Φιλε μου, οπως δεν μπορεις με τον "δικο σου τροπο" να γεννηθεις, ομοιως δεν μπορεις με τον "δικο σου τροπο" να αναγεννηθεις. Το ευαγγελιο ξεκαθαρα τονιζει οτι για να αναγεννηθεις πρεπει να ΑΦΙΕΡΩΘΕΙΣ στον Χριστο, πρεπει δια πιστεως προσωπικο σωτηρα σου να τον δεχτείς !(Ιωαννης 1:12-13) τιποτε λιγοτερο δεν οφελει .
<<Ο Χριστος εἰς τὰ ἴδια ἦλθε, καὶ οἱ ἴδιοι αὐτὸν οὐ παρέλαβον. ὅσοι δὲ ἔλαβον αὐτόν, ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν τέκνα Θεοῦ γενέσθαι, τοῖς πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ.οἳ οὐκ ἐξ αἱμάτων, οὐδὲ ἐκ θελήματος σαρκός, οὐδὲ ἐκ θελήματος ἀνδρός, ἀλλ᾿ ἐκ Θεοῦ ἐγεννήθησαν.>>(Ιωαννης 1:12-13) δηλαδη μονο οσοι δεχτηκαν τον Χριστο προσωπικο τους σωτηρα απο τον Θεο ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΞΑΝΑ, κι ΟΧΙ αυτοι που απλως που βουτηχτηκαν στο νερο΄
Φιλε που επιμενεις με τον δικο σου τροπο να αναγεννηθεις τον εαυτο σου εξαπατας και τον Χριστο υποτιμας οταν βαπτιζεσαι στο Ονομα του αλλα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΡΝΕΙΣΑΙ προσωπικο Σωτηρα σου να τον δεχτείς.


Το βαπτισμα που δεν εκφραζει την αποφαση της καρδιας σου στον Χριστο να παραδωσεις το τιμονι της ζωης σου στον Χριστο και να τον ακολουθείς (Ιωαννης 1;12-13,Αποκαλυψη 3;20) δεν διαφερει καθολου απο ενα γαμο που αν και ειναι τυπικος, δεν εχει ελπιδα επιβιωσης γιατι δεν εκφραζει την ζωντανη επιθυμια της καρδιας του νυμφιου, να αγαπα την νυφη του εφορου ζωης, και να θελει μαζει της να ζησει ολες τις ημερες της ζωης του.



 ”Κύριε Ιησού Χριστέ σου ανοίγω την καρδιά μου, ΣΥΓΝΩΜΗ σου Ζητώ που ολα τα χρόνια της ζωής μου μακριά σου ζούσα, και σε παρακαλώ να με συγχωρέσεις απ'όλες μου τις αμαρτίες μου, και να έρθεις να ζήσεις μαζί μου όλες τις ημέρες της ζωής μου." Είναι η προσευχή που αν ειλικρινής ΣΩΖΕΙ τον αμαρτωλό !!

Ο Θεος κοιταζει την καρδια του βαπτισθεντος και αναγεννηση θα χαρισει σε καθε ανάξιο αμαρτωλο που με ειλικρίνεια και Πιστη τον Γιο του τον Χριστο σωτηρα του δεχτει !Αμην!



No comments:

Post a Comment