Popular Posts

Friday 14 June 2024

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ, αλλά ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ! (Εφεσιους 2:8-9,Τιτος 3:6)


Η ΣΩΤΗΡΙΑ δεν αποκτάται με αγαθοεργίες, ειναι το ΔΩΡΟ του Θεού σε καθε ανάξιο αμαρτωλό που με ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΠΙΣΤΗ επιστρέψει στον Χριστό του αφιερωθεί και αρχίσει να τον ακολουθεί.(Ιωαννης 1:12-13,Πραξεις 1:38,3:19)
Για κάθε καλο έργο ο καθένας από εμάς θα ανταμοιφθεί, ακόμα κι για ένα ποτήρι νερο στον διψασμένο, και ένα πιάτο φακές στον πεινασμένο,αλλα η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ειναι ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ, γιατί ειναι αδύνατον να κάνουμε κάτι που ως αμοιβή να λάβουμε την ΣΩΤΗΡΙΑ που αποκτήθηκε με το ΤΙΜΙΟ αιμα που έχυσε ο Κυριος μας στον σταυρο!
<< Επειδή ήταν αδύνατο το αίμα των ταύρων και των τράγων και το ράντισμα με στάχτη δαμαλιού να εξασφαλίσει στους μολυσμένους σωματική καθαριότητα, γι’ αυτό και ο Χριστός μπήκε στα άγια των Αγίων όχι στηριζόμενος σε αίμα τράγων και μοσχαριών αλλά μέσω του δικού του αίματος και εξασφάλισε αιώνια λύτρωση!(Εβραιους 9:12-13)
Αλίμονο και τρεις αλίμονο αν επειδή ταΐσαμε έναν που πεινούσε και κεράσαμε μία φάντα σε ενα που διψούσε, η σπιτώσαμε για λίγο καιρό έναν άστεγο φίλο, και μοιράσαμε λίγα ρούχα απο την πληθώρα των ρούχων μας που δεν χωρούν πια στις ντουλάπες (Ματθαίος 25:35-39) θα λαμβάναμε την ΣΩΤΗΡΙΑ ως ανταμοιβή των πράξεων της συμφεροντολόγου καρδιας μας. Ο Θεός ομως για την ΛΥΤΡΩΣΗ της ψυχης μας δεν έδωσε ασημί η χρυσάφι, αλλα το πολυτιμο αίμα του Χριστού, ο οποίος θυσιάστηκε σαν άμωμο και άσπιλο αρνί !(Α.Πετρου 1:17-19)
Φίλοι μου, που σας χαρακτηρίζειη ευσέβεια, μην επιτρέπεται στην καρδιά σας να εκμεταλλεύεται τις φοβίες σας και τις βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις « εμείς εχουμε την αλήθεια, και συνεπώς χάρη στα “καλα” μας εργα και προσευχές άλλων, χωρίς απο τον Χριστό να εξαρτηθούμε στην ουρανια Βασιλεια θα μπούμε»
Η αλήθεια ειναι μια και μονο μια οτι ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ του Χριστού, που ειναι η ΟΔΟΣ, η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΖΩΗ ο αμαρτωλός που μετανοεί στον Παραδεισο θα μπει,(Ιωάννης 10:9,14:6) και η ΜΕΤΑΝΟΙΑ παντα προηγείται.
Χωρίς ειλικρινή ΜΕΤΑΝΟΙΑ γι όλα τα χρόνια που με το στομα σου τον ΧΡΙΣΤΟ τιμούσες αλλα με την καρδιά σε απόσταση τον κρατούσες στην Ουρανια Βασιλεια δεν θα μπεις.(Πραξεις 2:38,3:19) για τα εργα θα ανταμειφθείς αφου προηγουμένως με ευγνωμοσύνη στην καρδιά στον Χριστό παραδώσεις το τιμόνι της ζωής σου, και αρχίσεις να τον ακολουθείς.
Η σωτηρία καλή μου αδελφε/η είναι το δώρο της Χάρης του θεού, κι ΟΧΙ αμοιβή, κατά λέξη το ευαγγέλιο τονίζει:
« Γιατί πράγματι με παροχή Χάρης έχετε σωθεί μέσω της πίστεως. Κι αυτό - η σωτηρία- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ δικό σας. Ειναι ΔΩΡΟ του Θεού.
Σας το λέω για να μην τυχόν και καυχηθεί κάνεις. Γιατί πραγματικά είμαστε έργο δικό Του, που φτιαχτήκαμε μέσω του Ιησού Χριστού, με σκοπό να κάνουμε έργα καλά, τα οποία ο Θεός ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ, για να καταγινομαστε μ αυτά.»(Εφεσιους 2:9-10)
Αδελφια μου, ειλικρινα σας ευχομαι απο καθε αμφισβητηση να απαλλαχτείτε και με ειλικρινή καρδια στον Χριστό να αφιερωθείτε, και τότε από το Αγιο Πνεύμα θα βαφτιστείτε και θα λάβετε το καινούργιο παρόν που λέγεται αναγέννηση.Αμην !❤️🌷🤗@